[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: harry-ab
Forum Index » Profile for harry-ab » Messages posted by harry-ab
ady18_telecom wrote:Ce naspa ca nu pot da EDIT. Nu e vb de 4 Pleco, nu mai stiu cum se numesc, unul e rosu, unul e galben si 2 sunt jumate galbeni (partea din fata) urmeaza rosu si coada neagra. Sunt din aceiasi specie si sunt putin mai mari decat neonii.

...doar nu sunt carasi?????Sa speram. Poate sunt sifo.... Mai la obiect, sunt multi, sunt incompatibili, dar s-au mai vazut cazuri cand cu o filtrare corespunzatoare si cu schimburi regulate de apa se poate mentine pe linia de plutire un acvariu suprapopulat. Bafta.
Deocamdata am pus intr-o cutie din plastic doi pumni de Deponit si un strat de apa de 5-7 cm. sunt curios sa fac o analiza a apei, ph, nitrati, fosfati, fier....O sa il las cam o saptamana. Contine si turba in mod sigur, materiile plutitoare s-au asezat abia dupa doua zile de stat la apa. Trag concluzia ca inainte de a-l pune in acvariu e bine sa il tin ud vreo doua zile.Despre analiza apei o sa va mai spun....
Linia de fertilizare e compusa din DeponiMix, S7, E15 si V30. Eu cel putin asta vreau sa cumpar.
Am deschis acest poust ca sa ma ajutati sa ma hotasrasc pentru o anumita linie de fertilizare. In momentul de fata ma simt atras de linia celor de la Dennerle. Care credeti ca e cea mai buna solutie din multitudinea de oferte existente la ora asta?
For sale: Fluval Vicenza 180
-capacitate 180 litri
-filtru extern Fluval 205, original, cuplare prin fundul acvariului
-neoane 2x24 W T5 Philips cu programare electronica inclusa in capac -suport original (mobilier) -partea din fata a acvariului curba -incalzitor cu reglare automata a temperaturii -set complet accesorii (pompa aer cu furtun perdea, magneti de curatare geamuri, racleta de curatare geamuri, minciog, diverse solutii incepute, pentru pregatirea apei, solutie de bacterii pt start..., furtun cu aspirator, ceramica de rezerva pt filtru, carbune activ de rezerva, termometru, hrana (inceputa)
etc.)
-substrat Seraflordepot
-instructiuni in limba romana
-cumparat in iulie 2007 de la Zoomania (investitie aprox 3200lei)pus in functiune septembrie 2007 ,deci in garantie

Pret 1000 Lei
Daca garnitura ta nu e rupta incearca sa o ungi cu o vaselina esicatoare - de etansare. Daca nu gasesti asa ceva, incearca ceva pe baza de calciu, e destul de buna si asta si rezistenta la apa. Ungi frumos garnitura cu vaselina si s-ar putea sa folosesti filtrul inca vreme buna , pana gasesti alta garnitura noua.
Fara suparare, poate ma hazardez cu acest raspuns, dar nu poti folosi o sticla PET de 2 litri in care a fost suc sau apa minerala? Cred ca face acelasi serviciu....
Schimbarea culorii la lante denota o lipsa de lumina sau o lipsa de micro si/sau macronutrienti. Rezolvi lumina in primul land, si adaugi nutrienti.
Mai multe detalii -mai mult ajutor.
La dimensiunile date poti sa tii si mai multi, chiar 30-40 daca nu sunt specii care sa depaseasca 10-12 cm. Doar la filtrare trebuie sa ai grija, sa fie supradimensionata. Si nu neglija posibilitatea plantarii acvariului cu ceva Anubias, Microsorium.....
Nu e asa mare necazul. Pericolul este sa nu te tai tu. Asa ca cumpara doua foi de smirghel mai fin, de 300 , iei o bucata de lemn dreptunghiulara, cam cat un pachet de tigari si te apuci de treaba....adica de slefuit. Deasemenea poti folosii pentru aceasta operatiune o piatra pentru ascutit coasa (se gaseste prin magazinele de agricole, articole din metal).
Cea din stanga e Hygrophila corimbosa var. strigata iar cea care ti-a fost vanduta drept planta pt forground este Ludvigia x repens. Zic eu....
Din punct de vedere al compatibilitatii stai mai rau. Labeo si Macropodus sunt pesti destul de teritoriali si agresivi, probabil o sa se ciondaneasca intre ei mai ales la maturitate. Ancistrushii merg aproape cu orice cu toate ca la tine s-ar fi potrivit mai bine SAE daca tot e un acvariu cu pesti asiatici. In principiu merg, dar nu te mai gandii sa pui si alti pesti, cand cresc astia ocupa tot acvariul fara probleme.Planteaza acvariul cat mai bine, pune si in mopan ceva sa aibe locuri de retragere si odihna.
Sunt curios ce ai gasit. Daca ar fi ceva de Tanganika ma intereseaza si pe mine vreo 3-4 bucati.
Vorbim. Vreau cativa crapceni pt un prieten.
S-a dat. Se poate inchide. Multumesc.
Scrie pe el ceva de genul PH009(III) nu stiu cine e producatorul. Si inca ceva. Sa sti ca e vorba de unul si acelasi tester, dar cu doua functii, pH si temperatura. Se putea interpreta din postul meu ca ar fi doua testere separate.
Provincia face cumparaturile pe ebay....
Vand pH metru electronic nou, inclusiv solutii de calibrare pH 4 si 7. Bonus termometru electronic nou de asemenea.
250 Lei
E cam periculos sulfatul de cupru. Daca tot vrei sa il cumperi trebuie sa gasesti un magazin care comercializeaza produse pt agricultura. Sulfatul de cupru se foloseste in tratarea diverselor boli ale vitei de vie de exemplu. Intereseaza-te de unde cumperi insecticide sau ierbicide, acolo dai de sulfatul de cupru.
Eheeee...bine ai venit!

Forum Index » Profile for harry-ab » Messages posted by harry-ab
Go to: