[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: harry-ab
Forum Index » Profile for harry-ab » Messages posted by harry-ab
Plantele "naltutze" s=au topit cu totul...., am facut rost de curand de un pot , diferenta ca de la cer la pamant intre primele si cea actuala. sper sa o pot inmultii in conditiile unei iluminari de 0,75W/l, fertilizare cu CO2 si fertilizare Dennerle. Duritatea e 1 si pH-ul e 6. Fertilizare zilnica cu No3, Po4 si Fe.
Plusez la lungime! Bazinul meu are 170x50x55h. Intarituri lungitudinale, fara fund dublu. Rezista de 4 ani, silicon Den Braven, home made-evident.
Ultima comanda care am facut-o din sticla de 10mm are dimensiunile de 80x65x70h.Pus inca la uscat. Pare mult mai mare decat unul lung. Intarituri longitudinale si tranversale,silicon Dow Corner,lipit dupa metoda germana, cu fundul asezat intre geamurile acvariului-metoda nerecomandata decat celor cu muuuulta rabdare.
Din pacate lunguiata mea de Pogostemon s-a dus pe apa sambetei...sau canalizare. Nu a rezistat, putinii stoloni pe care am reusit sa ii mentin i-am pierdut odata cu reamenajarea bazinului. Asa ca am ramas fara. Daca este careva disponibil sa trimita pana la Sebes cateva fire as ramane indatorat. Bineinteles ca platesc transportul si plantele.Am lasat loc liber in acvariu special pt aceasta planta.Multumesc.
Cam greu de facut diferenta,mai ales cand nu sunt maturi. Sunt trei specii la care inca nu s-a stabilit clar daca sunt specii diferite sau doar variante ale aceleiasi specii.Petitella georgiae,Hemmigrammus bleheri si Hemmigrammus rhodostomus.
Suna interesant pt mine. De unde se poate ridica?
Prea multa lumina? Asta daca celelalte plante merg ok....
Niste detalii in plus nu ar strica.
Eu as alege Fluval. E mai simplu ca si constructie, deci mai putin predispus la probleme.
Asta asa, ca sa fie posturile 50% :-P
http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=903

Aceasta e pogostemoana naltuta si subtirica. Poate iese totusi ceva din ea pana la urma....Am plantat-o deocamdata "in picioare" dar daca vad ca incepe sa se miste o sa tai bucati din ea si o plantez pe post de gazon.
Salut. In zona noaste ne confruntam cu o acuta lipsa de ancistrusi. Daca sunt destul de mari ca sa se reproduca as fi super interesat de ei. Bineinteles ca aste implica putin din timpul tau liber sa ii pui la autocar din autogara Militari dimineata la ora 10:25 peronul 4 , pentru Sebes. Daca te intereseaza ceva plante la schimb sunt incantat sa iti trimit. Echinodorusi, Lymnophila aromatica, E. vesuvius,Rotale, Aponogeton...nu ar fi o problema....Sau...alta moneda, cum preferi.
Astept un pm de la tine,
o seara faina,
Harry
Am cumparat saptamana asta 2 poturi de P. helferi. CIUDATE!!! Peste tot pe unde m-am informat scrie ca e planta gen gazon, ajunge la maxim 20 cm...Ei, ale mele "e" mai lungi! Au la vreo 40 cm!!! Presupun ca asta se datoreaza luminii prea putine. Problema mea e urmatoarea: daca rup si plantez bucati de tulpina cu cate un rand de frunze se dezvolta o noua planta din ea care in conditii de 1W/l sa ramana la dimensiuni rezonabile?
V-ati intanit cu problema asta? Mentionez ca plantele au fost cumparate din Hornbach Bucuresti.
Oricum , am iesit cu ele la jumate pretul aproape fata de Romania, cu toate ca am platit si transport la ele. Germania.
Reflectoarele sunt cam tot ca la noi, dar am zis sa le iau tot de acolo, transportul era deja platit.
Drosserele sunt Osram Quicktronick De Luxe si Osram Quicktroni Professional.
Merci deocamdata. Studiez tuburile.
La un acvariu de 33 L CO2-ul mai mult strica decat ajuta fara controller si nu prea cred ca bate una cu alta. Parerea mea e ca algele respective le poti extermina cu un ancistrus. Bineinteles maresti si timpul de iluminare la 10-12 ore cum te-au atentionat colegii de forum.
Ca si fertilizare sugerez sa folosesti Sera Florena care e cam cea mai buna solutie din gama "ieftinica".
Vreau sa trec pe T5. Am cumparat drossere de 80W, si reflectoare de 150 cm. Ajutati-ma sa aleg niste tuburi bune T5 de 80W. Nu-mi permit sa platesc 8 tuburi la 36 Euro bucata asa ca Dennerle Trocal nu-mi recomandati. Vreau ceva sa mearga plantele de la Hemianthus pana la Proserpinaca. Am fertilizare, am CO2, substrat de firma. Tuburile le cumpar din Germania.
Multumesc.
Sunt interesat sa citesc articolul despre tuburile de neon. Ce trebuie sa fac, unde sa ma autentific? Nu intru ca oaspete, intru ca membru....
Energie statica din frecarea aerului cu apa????? Sa fim seriosi! Verifica domnule instalatiile alea, eu suspectez mai degraba filtrul intern decat alte OZN-uri.... smilie
Am vazut pui de 4 cm la un petshop din Alba Iulia. asa, pentru reinprospatarea sangelui....
Dennerle? Nu suna bine? Parca dadeau astia o garantie de 3 ani jumate la deponitul lor.

Forum Index » Profile for harry-ab » Messages posted by harry-ab
Go to: