| Message |
|
|
|
vezi si topicul asta, am impresia ca vorbesti despre aceeasi problema
gurami tai au cumva burta umflata, solzii zbarliti sau ochi exoftalmici?
|
 |
|
|
uite niste linkuri despre rainbowfish, da ai grija ca sunt destul de marisori nu-s de dimensiunea neonilor, in rest sunt pasnici si foarte frumosi:
http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/rainbows.htm
http://www.rainbowfishes.org/
http://members.optushome.com.au/chelmon/index.htm
|
 |
|
|
|
rainbowfish sunt melanotaenia si se inteleg bine cu betta eu am doi melanotaenia trifasciata si un mascul de betta yellow si nu am probleme
|
 |
|
|
|
Schimburile de apa le faci cam rar dupa cate vad eu. La 130 l ar trebui sa schimbi cam 40-45 l la cel mult o saptamana. Daca se mai intampla sa ai si vreo problema si sa folosesti baktopur sau baktotabs (cum ai facut pentru betta) se recomanda schimburi zilnice cam 25% din volumul acvariului pe toata perioada tratamentului si la sfarsit trebuie sa schimbi 50% din apa. Nu ne-ai spus nimic despre filtrare, incalzire, lumina plante, substrat si ce alti pestisori mai ai prin acvariu.
|
 |
|
|
|
Pai in 115l ar trebui sa pui cel mult 3 leeri deoarece ajung cam pe la 15 cm
|
 |
|
|
|
din cate stiu eu cei cu dorsala mai lunga si ascutita sunt masculi
eu am 2 femele
|
 |
|
|
|
nu pentru reproducere il vreau, eu aveam in plan unu de 80 cm inaltime, credeti ca e ok?
|
 |
|
|
|
Care este inaltimea maxima a coloanei de apa intr-un acvariu cu anabantidae?
|
 |
|
|
|
eu nu am nici alge, nici plantele nu le papa, nici castraveti nu le dau le mai pun si sare in apa si tot depun fara nici un fel de probleme
|
 |
|
|
|
ce parere aveti de becurile night glo de la hagen? eu mi-am luat pentru terrariul iguanei si pare ok, doarme linistita si nu pare deranjata de lumina respectiva. lumina e albastra asa cum ziceti voi si producatorul pretinde ca: "simulates natural moonlight, perfect for nocturnal viewing" etc. ce ziceti merita incercate si in acvariu?
|
 |
|
|
|
daca aveti vreau si eu
|
 |
|
|
daca faci acvariu strict de neoni cu scalari o sa ramai in scurt timp scurt cu 2 scalari si neonii pe post de hrana  nu uita ca scalarii sunt ciclide si sunt mai violenti in special cu pestisorii mai mici
|
 |
|
|
|
daca esti din bucuresti da un pm si iti spun eu unde am vazut ca sa nu fac reclama pe forum
|
 |
|
|
|
vreau si femela
oricum ma duceam maine sa ii cumpar da daca ai tu una disponibila ii mai iau maine una sa nu fie singur saracutu
|
 |
|
|
|
rezolvat
|
 |
|
|
|
il vreau eu te rog daca mai e disponibil
da un bip la 0788398999 sau pm ceva sau messenger si vorbim
10x
|
 |
|
|
|
temperatura o mentin cu doua becuri heat glow cu infrarosii (100 w fiecare). umiditatea momentan o mentin cu mai multe vase cu apa (oale mai mari sau ceva cu gura cat mai larga) dar am in plan o cascada artificiala facuta cu ajutorul unei pompe fantana. am vazut in catalogul celor de la hagen una si voi incerca sa fac si eu. Alte metode ar mai fi stropirea incintei cu un pulverizator sau daca ai de unde sa-ti procuri umidificator sau fogger ar fi super da la noi sigur nu gasesti.
|
 |
|
|
|
Am doi scalari mari (unul negru si unul diamant) intr-un acvariu de 100 de l. Cand l-am bagat in acvariu pe cel diamant totul parea ok, dupa cateva ore insa a inceput sa-l alaerge pe cel negru si sal bata de a ajuns saracu sa stea numai ascuns printre plante sau pe sub filtru. E normal comportamentul lor? Crede-ti ca introducerea mai multor scalari in acvariu ar rezolva problema sau trebuie sa ii separ si pe astia doi? Va rog spuneti-mi si mie ce sa fac ca imi e tare mila de ei?
|
 |
|
|
|
10x ma duc sa ma documentez pe vechiul forum
|
 |
|
|
|
Voi cu ce va hraniti scalarii?