| Message |
|
|
|
Puteti sa-mi explicati si mie va rog cum se face cel din spuma poliuretanica (din pacate vechiul forum nu mai e disponibil). Cel cu ciment stiu cum se face dar trebuie sa astept cam mult pana il pot baga in acvariu. Cel din spuma trebuie lasat si el o vreme in apa sau se pune direct?
Le-am vazut si eu pe cele di cora, dar eu nu le-as baga direct in acvariu ca nu stiu cu ce sunt vosite si nu vreau sa am surprize asa ca as prefera unul handmade.
|
 |
|
|
|
Vreau sa amenajez un acvariu de 250L pentru 2 oscari si nu stiu ce background sa-i pun asa ca va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste idei.
|
 |
|
|
|
pentru acvariul ala ai nevoie de un filtru canistra extern de 1100l/h cel putin
|
 |
|
|
|
in primul rand l-ai lasat cam putin la ciclat, apoi ai bagat o gramada de specii de pesti fara sa te interesezi daca sunt compatibile sau nu.
mai da si tu detalii filtru, substrat, temperatura etc
|
 |
|
|
|
eu am uitat odata borcanelul cu viermusi pe balcon vreo 2 saptamani si cand l-am desfacut a evadat din el un roi de musculite asa ca ai grija sa nu iti umplii casa de muste
|
 |
|
|
|
ce fel de viermi sunt aia? tubifex, libelule, viermusi, rame? ce culoare au?
|
 |
|
|
|
Oricum discusi cu neoni nu as recomanda la nimeni. Daca pui cichlidae sud-americane (chiar daca unele cica ar fi pasnice), cele de talie mare in general, cu pestisori mai mcuti cum ar fi neoni acestia din urma vor avea sigur de suferit. Nu de alta dar in natura neoni fac parte din meniul cichlidaelor respective.
Scalari cu neoni e o combinatie destul de des intalnita in acvarii dar cred ca o conditie esentiala e ca atunci cand introduci scalarii acestia sa fie micuti, iar neoni deja mari si poate asa nu vei avea probleme, insa nici asa nu poti garanta ca nu se va lasa cu victime.
Parerea mea
|
 |
|
|
@ atomis
70 l e cam mic pentru o pereche de scalari, si au nevoie de un acvariu mai inalt. Dupa cum spunea si MA pesti de 4-5 cm maxim, deci varianta ta cu scalarii nu cred ca e potrivita 
|
 |
|
|
|
@bilti unde ai gasit ph-metrul ala?
|
 |
|
|
da oricum daca nu parchezi un bmw si 2 motoare in fata acvariului risti sa nu se aclimatizeze pestii cu nisipu din vama  )
|
 |
|
|
|
Inainte de a-mi lua iguana ma speriasem foarte tare datorita unui articol citit pe net in care se spunea ca poate transmite salmonella, boala mortala pentru copii mici si cum am doi nepotei acasa...Asa ca am inceput sa caut mai multe detalii despre reptile si salmonella si am gasit niste studii facute pe loturi de 2-3000 de oameni pe perioade cuprinse intre 5 si 10 ani si dintr-un astfel de lot se gaseau doar 7 persoane infectate cu salmonella de la reptile, procent mult prea mic dupa parerea mea. Mult mai multi se imbolnaveau datorita mizeriei, mainilor nespalate sau fructelor si legumelor nespalate. Dupa cate am observat studii de genul asta, alarmante dar fara fundament stiintific sunt o practica destul de frecventa la americani.
|
 |
|
|
|
foarte frumos pestele dar cum esti din iasi nu cred ca ai cu ce sa-l trimiti pana in bucuresti
|
 |
|
|
|
comportamentul sanitarilor e ok mai iau si ei o gura de aer
puiet de xipho cu scalari e destul de problematic, trebuia sa ii separi
da si tu mai multe detalii despre acvariu, dimensiuni, volum, filtrare, aer, ce la dai sa manance, lumina, incalzire etc
|
 |
|
|
|
pai pana sa ii afecteze coralii ii afecteaza acvariul prea mic
|
 |
|
|
|
melanotaenia e pe maini bune da un gourami mare si frumos nu vrea nimeni?
|
 |
|
|
|
@Dragosman daca il vrei e al tau vezi ca ai un pm si vorbim
|
 |
|
|
|
de plante nu zice nimeni nimic?
ce plante de amazon se gasesc pe la noi?
|
 |
|
|
|
10x mike maine ma duc sa vb cu domnul Oprea
|
 |
|
|
|
am citit articolul
am avut un scalar clasic si unul negru, dar i-am dat deoarece ii luasem deja maturi si cum se vedeau cum se bateau asa ca voi cauta 5-6 puiutzi de scalari clasici(argintii) pe care ii voi creste pana se va forma o pereche pe care o voi opri in bazin, iar pe restul ii voi da
daca stiti pe unde gasesc si eu scalari clasici spuneti-mi va rog ca din pacate sunt cam rari in zilele noastre
|
 |
|
|
|
cam asa ma gandisem si eu 2 scalari clasici, ramirezi, ancistrusi, cory, si neoni
plantute ce pot sa bag? ca vreau sa fie bine plantat
si un background specific pentru amazon cum fac?
|
 |
|
|