| Message |
|
|
|
Multumesc razvan. Am mutat scorbura cu tot cu locatari si totul pare ok.
|
 |
|
|
|
Acum trei zile am avut surpriza sa gasesc intr-o scorbura de ceramica din acvariul comun o gramada de icre galbene de ancistrus impreuna cu masculul care le pazea. Am citit repede pe forum despre inmultirea ancistrusilor si am inteles ca e necesar sa mut icrele pentru ca puiutii sa poata supravietuii. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez acum pentru a muta icrele. Pot scoate scorbura din acvariu si sa o bag repede in maternitate fara a strica icrele?
|
 |
|
|
|
fratilor nu mai cititi printre randuri ca omu vrea nisip de mare nu de constructii
|
 |
|
|
|
Neoanele cu ultraviolete le ajuta sa asimileze calciul, de fapt lumina solara (ultraviolete uva si uvb ) este singura cale prin care majoritatea reptilelor pot asimila calciul. In acest sens iti recomand pentru broaste testoase si amfibieni in general un neon reptiglo 2.0. Un bec cu incadescenta daca e plasat cum trebuie si nu ai foarte multa apa in terraiu e suficient si nu mai ai nevoie de incalzitor. Din experienta iti spun sa le pui neon cu ultraviolete pentru ca este absolut necesar, vei auzi multe voci care iti vor spune ca broscutele cresc si fara, dar cu ultraviolete e mult mai bine pentru ele. E cam greu in Romania sa gasesti cele necesare pentru terrariu si sunt destul de costisitoare dar daca vrei broscute frumoase si fericite merita osteneala. Daca vrei mai multe detalii dai un pm si iti spun si de unde poti procura cele necesare ca si eu am cautat mult pana am facut rost.
|
 |
|
|
|
incearca un heat glo de la hagen, gasesti la profipet
|
 |
|
|
|
daca esti din bucuresti eu am vazut la petshop in cora, dar mai bine il asculti pe lukaboy si citesti ce s-a dezbatut pe forum despre filtrarea cu carbune activ
|
 |
|
|
daca tot a inceput campania de mailuri va rog frumos sa-mi trimiteti si mie schema la jumbognu@yahoo.com
10x
|
 |
|
|
|
multumesc razvan, voi incerca varianta cu sticla pana reusesc sa gasesc ceva profi
|
 |
|
|
|
Hagen Exo Terra Reptile Fogger
Description: * Increases air humidity levels up to 100% * Simulates low clouds and fog in the tropical terrariums * Generates early morning dew in desert terrariums * Operates in any water part as shallow as 5 cm Model #XPT2080
Cam la asa ceva ma refer, pentru terrariul iguanei ca romanii sunt specializati in a importa animale fara insa a importa si cele trebuincioase pentru intretinerea acestora. Ma intreb cati dintre cei ce au cumparat iguane (nu de alta da am observat ca se vand) stiu ca e impropriu sa le tii intr-un terariu de sticla si sa le dai rame si muste? In consecinta ma vad nevoit sa improvizez si sa cresc umiditatea asa cum pot. In prezent folosesc vase mari cu apa dar nu cred ca e de ajuns deoarece iguanele au nevoie cam de 70% umiditate.
|
 |
|
|
|
Stie cineva unde gasesc si eu un fogger, sau daca si cum se poate face unul?
|
 |
|
|
|
aveau in cora doua exemplare mari
|
 |
|
|
|
vreau sa schimb apa la picatura deci nu ar trebui sa fie probleme din puctul asta de vedere
daca pun intaritoarele la 60cm cred ca voi avea destul spatiu sa fac curatenie, iar in cei 10 cm ramasi deasupra voi pune sistemul de iluminat prins pe un capac din pal pe care sa pot sa-l ridic cand vreau
ma duc sa cumpar siliconul, spuma, vopseaua si rasina si ma apuc de treaba
va multumesc mult pentru sfaturi abia astept sa-l termin si sa pun poze
|
 |
|
|
|
gata am facut rost de intaritoare din sticla de 10 am asteptat o saptamana dupa ele dar in sfarsit mi-au sosit
|
 |
|
|
|
vezi ca se gasesc in petshopuri furtune speciale de diverse lungimi.
sunt facute dintr-un cauciuc cu pori foarte fini si se pun in loc de piatra de la pompa de aer, sunt flexibile si se pot aranja cum vrei in acvariu.
|
 |
|
|
|
superb decorul, ai cumva si o imagine din fata cu acvariul respectiv?
ma gandeam sa pun intaritoarele mai jos (adica pe la vreo 60 cm) ca sa pot pune neoanele in spatiul de deasupra lor, sa folosesc acest spatiu ca pe un capac asa cum sugera MA
|
 |
|
|
|
voi umple atunci acvariul doar pana la 55 cm, asta insemnand dupa calculele mele 220 l volum util, urmand ca pe viitor sa-l upgradez sper cu ceva pe la 600 sau 800 l :-)
backgroundul il voi face din spuma poliuretanica
la ce inaltime fata de fundul bazinului imi recomandati sa lipesc intaritoarele?
@ koala sa pun substrat sau sa fac si fundul tot din spuma?
cu acvariul mai mare ai dreptate si eu imi doresc unul imens
|
 |
|
|
|
@koala
da asta e bazinul, e ok pentru 2 astronotusi?
pot sa-l umplu pana la 60 cm daca ii pun intaritoare calumea?
|
 |
|
|
|
dimensiunile sunt L100xl40xh70 cu fund dublu, sticla de 8mm. acvariul fiind mare si sticla doar de 8 vreau sa-i pun intaritoare atat pe lungime cat si laterale si pe inaltime pentru a nu avea probleme, dar nu am decat sticla de 6 caci nu prea taie nimeni sticla de 8 sau de 10 la dimensiunile astea
|
 |
|
|
|
am un acvariu din geam de 8 si vreau sa-i pun intaritoare, dar cum nu am la dispozotie decat geam de 6 as vrea sa stiu daca e ok sa-i fac intaritoarele din acesta?
dupa ce lipesc intaritoarele, cat timp e necesar pentru uscarea siliconului, dupa cat timp pot umple acvariul?
|
 |
|
|
|
multumesc mult dolly, este exact ce aveam nevoie
|
 |
|
|