[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mausmann
Forum Index » Profile for mausmann » Messages posted by mausmann
Ok Dolly duminica daca vrei ti-o aduc cred ca are cam 17-20 cm "diametru" .
Off topic: De ieri sunt fericitul crescator al unui Monosolenium tenerum. Fericire putin umbrita de sotia mai putin fericita cand a aflat de suma platita pentru ea . Din pacate se pare ca la galerie iar nu pot fi puse poze.
Dolly wrote:Superba! :-) Sa te bucuri de ea!

Daca iti place asa de mult sunt gata sa ti-o donez ca sa te bucuri si tu de ea. Floarea nu cred ca mai tine pana duminica din pacate Cu cat suntem mai multi care o avem cu atat se pierde mai greu. Oricum "obiectivul" a fost atins.
total off-topic Ce as fi vrut eu sa intelegi din ce am scris mai sus era nu ca urmand tendinta generala ma iau de tine ci ca fiind un senior member in curand ultrahigh member ar trebui sa fi mai atent cand postezi. Cred ca un criteriu important folosit la selectarea sfaturilor bune si aplicarea acestora in acvariu il constituie desigur si rangul celui care posteaza. Asa ca mai bine daca ai chef de un post il pui la carciuma unde fiecare zice ce vrea decat sa postezi ceva lipsit de informatie sau mai grav cu recomandari ce pot duce la dezechilibre grave. Si inca o data no offence man! :alright:
P.S. Daca ne vedem la intalnire fac cinste cu o asta ca sa nu mai fi asa trist si suparat pe mine si pe romi
Planta mi-a fost donata de catre Sandu cu ceva timp in urma intr-un cadru intim si cu recomadarile de rigoare. Se pare ca pana la urma am reusit sa o aduc la maturitate. Nu am observat cerinte deosebite; eu am tinut-o la temperatura 23-29° (prefera temperaturi 23-25°), ph 6.7-6.9 si lumina relativ putina 0.2-0.3W/litru.Deosebita prin petele prezente pe frunzele tinere, mai putin vizibile la frunzele mai vechi.
image
image
johnny6600 wrote:Din cate stiu eu , ca sa mentii apa sarata iti trbuie sare de mare , care se gaseste de cumparata si nu e foarte scumpa.

Parerea mea desi neavizata (ca n-am avut niciodata caluti de mare ) ar fi ca lucrurile nu se petrec chiar cum spui tu si pentru a mentine salinitatea ar trebui completata apa care prin evapoarare duce la cresterea ei. Normal ar fi sa se adauge apa prin RO si sa existe un densimetru cred. Las pe cei cu marine prin ograda sa elucideze pe deplin aceasta problema.
off-topic: Consider postul tau complet lipsit de informatie utila si parerea mea ar fi ca daca vrei sa faci un nr. impresionant de posturi (nu ca n-ai avea deja) sa postezi la Carciuma unde cu un simplu sau ai mai adaugat un post.No offence man!
Sincer ma asteptam sa apara o polemica mai degraba legata de preparearea substratului recomandata de Luis Navarro decat referitor la plantare care mie mi se pare mult mai usor de realizat fara apa.
Luis este considerat a fi o figura proeminenta a acvaristicii SUA si cu toate acestea are recomdari considerate de unii a fi iesite din tipare(carbune activ in substrat si 10000K lumina sau chiar MH ar fi unele dintre cele remarcate de mine).
subscriu pentru Hemianthus callitrichoides. Daca are cineva....
@intros:Heteranthera zosterifolia-poate te ajuta Marele Alb sigur se gaseshte in Baia Mare.
Poti sa mai incerci sa-l faci la negru pe la vre-un colos industrial poate iesi mai ieftin....
Depinde si de pestii pe care vrei sa-i ai prin ograda. Eu mai degraba mi-as lua pesti care se simt bine la temperaturi mai scazute decat sa-mi imbrac acvariul in polistiren sau plante fara pretentii deosebite de lumina. Oricum chiar la 2kw/zi ar insemna mai putin de 20 RON, acum depinde de pasiunea si bugetul fiecaruia, cat isi permite sa cheltuie pentru "oaza sa de liniste" cum spunea cineva pe aici...
lilaeopsis de care o fi
Te lasi de acvaristica ?
Ai putea sa-l faci extern. Un tub etans umplut cu fibre sintetice si apa circula in sens opus decat urca gazul. Asta ar insemna ca introduci gaz si scoti apa la partea inferioara si introduci apa la partea superioara.
Eu am vopsit spatele si o laterala deoarece acvariul este amplasat intr-un colt. De vopsit am vopsit bineinteles la exterior, cu spray negru mat. Este vopsit de aproximativ 6 luni. Siliconul nu a fost afectat deloc si nici vopseaua nu s-a curatat nicaieri pana acum. Am avut si autocolant, dar cu vopsea arata mult mai bine. (poate din cauza ca n-am reusit niciodata sa nu am nici o bula indiferent cat m-am straduit)
Ce cred ca ar trebui sa ai grija e faptul ca aplicarea trebuie sa se realizeze uniform de prima data. Daca vopseaua s-a uscat si incerci sa mai corectezi vei strica tot pentru ca stratul uscat va incepe sa "infloreasca" pierzand aderenta la sticla.
Zona de aplicare trebuie sa fie pozitionata orizontal pentru a preveni formarea darelor in zonele unde a fost aplicata mai multa vopsea. Succes!
Nu cred ca renteaza sa cumperi un burghiu doar pentru o gaura. De gasit gasesti pe la magazinele care vand scule si accesorii inclusiv in Praktiker si Bricostore. Eu de exemplu am gaura de 13 si ma declar multumit cu toate ca as fi preferat mai mare da' asa era burghiul. Cu cat mai mare cu atat mai buna de preferat la o dimensiune la care poti gasi teava.
E pe la gara de nord nu stiu exact strada....In apropiere e o statie de microbuze pentru Ploiesti, Targoviste....
Postase cineva pe forumul vechi(scuze dar nu mai stiu exact cine) un link catre un articol referitor la aquascaping. Avand in vedere ca forumul vechi nu mai este disponibil cred ca ar fi bine sa fie totusi mentionat si aici. Articolul desi succint cred ca reuseste cu succes sa prezinte principalele reguli ce trebuiesc avute in vedere la realizarea aranjamentului unui bazin.
Poate deasemenea util ar fi si acest tutorial despre aranjamentul unui bazin. Este cel mai complet tutorial pe care l-am gasit.
Si cateva imagini de la aranjarea unui bazin "stancos"
eu mi-am luat o pereche de ramirezi de la cora acum vreo 2 luni, dar cand am mai trecut nu mai aveau, oricum poti suna inainte ca sa nu mergi degeaba.(postase cineva si nr. de telefon)
johnny6600 presupun ca e o ambitie personala sa faci acvariul ala din sticla de 4mm, nu cred ca nu poti gasi resurse sa cumperi macar sticla de 6mm.
Nu de alta da' cred ca daca vorbesti mai tare la telefon crapa
Intradevar acvariile de expozitie sunt impresionante atunci cand le vezi in poze si sigur ca in spatele acelei poze se afla o experienta vasta si poate mai mult decat atat pasiunea pentru acvaristica de performanta. Eu cand mi-am facut acvariu mi-am dorit sa am o "campie" asa cum vezi in acvariile lui Amano. Recunosc ca pana acum nu am reusit sa-mi pun in practica acest vis dar inca nu mi-am pierdut nadejdea ca intr-o zi voi avea si eu o campie a mea. :-) chiar si numai pentru scurt timp.
Nu ma pot decat bucura ca avem un invingator in "lupta contra algelor". Plantele isi vor reveni dar cred ca ar trebui sa revii cu lumina treptat, nu mai mult de 8 ore in primele 1-2 saptamani. Alga nu a disparut, pandeste.

Forum Index » Profile for mausmann » Messages posted by mausmann
Go to: