[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mausmann
Forum Index » Profile for mausmann » Messages posted by mausmann
Mi-am luat si eu da' din lipsa de timp si intentie de reamenajare n-am plantat-o si o tin in ghiveci cum am luat-o. Vad ca usor a inceput sa iasa din el.
printzu wrote: Am o comoda de 100x50x80 [cm] (Lxlxh) pe care ar merge pus un acvariu de 100x40x40.

Mie mi se par bune dimensiunile, acum depinde si ce pesti vrei sa adaposteasca. Eventual 100x50x45 ca sa fie cat comoda. Cu cat mai lat cu atat mai bine. Inaltime mai mica->flux luminos mai mare.
Varianta cu cadru metalic mi se pare mai sigura.
echinodorus. Unul din cele mai frumoase bazine cu discusi dupa parerea mea.
Eu o cresc cu succes la 0.2-0.3 W/litru, 22-25°C; ph 6-7, kh 5-6, co2. Ritm de crestere mediu. Nu o consider o planta dificila, neavand cerinte deosebite de lumina. Una din plantele mele favorite.
Substratul este fertil.
acata wrote: Carcotasilor le spun ca ca nisipul nu este SPARTURA DE MARMURA!!!
Dar ce este? Ai pus si ceva fertil ca parca vad 2 straturi.
Surfer n-ai?
Cea mai buna apa pentru acvariu este...aia pe care o ai. Cel mai simplu desigur este sa alegi speciile de plante sau pesti functie si de calitatile apei de care dispui dar bineinteles ca parametri pot fi modificati astfel incat apa respectiva sa fie buna pentru o anumita specie, etc. Despre costurile modificarii s-a tot scris prin diverse topicuri legate de aditie CO2, osmoza etc. Acum fiecare trebuie sa faca propriile alegeri functie de budget-ul si pasiunea avuta.
Vreau si eu sa schimb substratul si trebuie sa-mi fac curaj sa incep aceasta operatiune.
Retrag cererea mea de a inchide topicul. Nu mi se pare ca deranjeaza pe nimeni discutiile in jurul acestui subiect. Oricine are o parere legata de acest subiect e liber sa si-o exprime.
Oricum asa cum am fost indemnat am cerut o lista cu platele ce vor fi importate la aceasta comanda. Cred insa ca vor fi plante comune dar cine stie...sa vedem macar daca voi primi lista.
marele alb wrote:Io inteleg si sint de acord ca trebuie sa comande x cutii. Asta e. Da' nu inteleg de ce "sunt prost stocate si se strica". Si nu recunosc in ruptu' capului ca am vreo parte din vina ca ei nu-s in stare sa-si tina plantele in viata. Daca le-au adus n-au decit sa le tina in viata 6 luni. De ce n-o fac?

Aici trebuie sa-ti dau dreptate. Faptul ca trebuie o comanda minima e clar.(asa cum am fost informati si noi) da' daca tot sunt comandate de ce nu se pastreaza corect. De ce nu sunt folosite de cei din magazine sa livreze un acvariu complet?
Parerea mea e ca poti face un bazin uluitor de coolt™ fara sa investesti o mica avere.
hans tu ai stat si ai cernut nisip de constructii sau ai gasit gata sortat pietris 3-5 mm?
sandu wrote: R: Ne aflam in fata unui dealer subtire rau de tot in persoana Profipetului ... a carui subtirime e data de noi...da ati auzit bine de noi toti si de puterea noastra de a cumpara.
Ce credeti ca profipetu` nu ar vrea sa faca importuri lunare si sa-si incaseze comision....da pentru cine.

Ce credeti ca noi n-am vrea da' de la cine?
Este un dealer subtire nu numai datorita acvaristilor din Romania ci si datorita modului in care intelege sa stranga comenzi. De ce nu exista posibilitatea sa mergi in magazin si sa comanzi dintr-un catalog? De ce nu exista un magazin virtual unde sa poti comanda? In momentul in care importul ar fi preponderent format din comenzi plantele nu s-ar mai strica prin magazine datorita lipsei conditiilor si a pregatirii personalului si sincer nu cred ca sunt multi indiferent cat de acvristi sau acvariofili ar fi care sa cumpere plante distruse la preturi mari doar ca profipet sa fie dealer puternic Tropica. Oricum apreciez ca am primit macar un raspuns de la ei dar mult mai mult m-ar fi bucurat planta.
profipet wrote:M-a anuntat colega mea ca a facut comanda si azi sosesc, dar plantele dumneavoastra, nu erau pe stocul celor de Tropica.
Ne pare rau poate data viitoare cand vom face comanda veti avea noroc.

Cu respect,

Corina Gavrila.

Se pare ca nu vom avea plante coolte Cu durere trebuie sa rog un moderator sa inchida acest topic si... sunt alaturi de toti cei ce si-au vazut planurile naruite. Mergem mai departe....
60 am inaltime si cam 50 coloana. Volum 430 brut si 1x830 si 1xosram Fluora la momentul de fata in functiune.
lazarginel wrote:STIMABILILOR , daca nu aveti intensitate luminoasa corespunzatoare cam 0,8 -1,2w pe litru mai rar cu bulele de oxigen ele se produc numai cand plantele ajung la un nivel optim de producere a fotosintezei adica a intensitatii luminoase optime si plante ca anubias nu prea scot bule de o2

N-as vrea sa contest experientele altora dar la mine se intampla ca fac destul de multe bule si la 0.2W/litru.
Despre valuri n-am scris nimic ca se intelege ca orice acvariu care se respecta ar trebui sa aiba si un generator de valuri. Acum depinde de fiecare ce plante vrea sa aiba si daca valurile trebuie sa fie de surf sau nu...in plus iti da posibilitatea ca in loc de castel sa ai o salupa sau un surfer care scoate bule Este mai mult decat obligatoriu pentru Cladophora aegragopila....prietenii stiu de ce :-)
marele alb wrote:Un acvariu de mare cooltura™

Nu pot decat sa fiu decat de acord. Eu as fi incercat sa inclin mai mult substratul da' hai sa nu fiu carcotas....si as fi scapat si de discusi sic "acata"(nu merg bine la plantat abundent....parerea mea)
Eu mi-am luat mai demult de la Bricostore Pantelimon. Aveau diverse latimi si grosimi, toate cu folie de aluminiu pe o parte. Eu mi-am luat una cu grosime de 1 cm si sunt multumit de ea.
Ce substrat ai?
Nu consider limnophila o planta cu cerinte deosebite. La mine s-a dezvoltat f. bine si mi-a invadat acvariul la 0.2W/l. Cresterea deformata ar fi mai degraba cauzata de o carenta nutritionala sau variatie ph decat de lipsa luminii, fara doar si poate ca la lumina mai slaba distantele intre noduli sunt mai mari. Totusi este o planta care nu se adapteaza extrem de usor la schimbarea parametrilor apei.
fishtecine wrote:ph 7.5-8 este la retea, dupa ce am bagat Co2 este putin sub 7 (dar incepe sa creasca incet noaptea cand opresc co2-ul)

Pot sa confirm ca intradevar apa de la retea are ph 8-8.2 cel putin asa vine la mine si KH 5-6(test sera). Parerea mea e ca problema provine chiar din variatia prea mare a ph-ului. In momentul introducerii co2 ph ajunge probabil undeva in zona 6-6.5 iar pe timpul noptii cand este oprit co2 creste pana la valoarea de referinta 8. Eu am obtinut o fluctuatie mult mai mica a ph-ului la alternanta zi-noapte sau mai bine spus lumina- intuneric lasand gazul sa mearga permanent.(variatia e 0.1-0.2)
Oricum eu nu nimeream in fiecare zi acelasi numar de bule si pierdeam mult timp cu reglajele.
Parerea mea e sa incerci sa lasi gazul tot timpul si sa-ti iei un test vizual de co2. O sa sti permanent daca nivelul co2 dizolvat e prea mare sau prea mic.
eu am izopren si sunt multumit de el. A preluat fara probleme o abatere la planeitate de aprox. 5 mm.

Forum Index » Profile for mausmann » Messages posted by mausmann
Go to: