[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: manyaku
Forum Index » Profile for manyaku » Messages posted by manyaku
Daca se poate o mica descriere a acestui pestisor....am asteptat cateva ore bune sa apara un moderator pt a posta asta....e o traducere de pe AquaBase.org .Daca ceva nu e in regula cu acest reply nu am nimik impotriva cu stergerea lui.multumesc

Nume : Julidochromis Regani
Descoperit de Poll in 1942
Familia : Cichlidae
Sinonim sau nume comun: Regani
Talie : mascul : 15cm femela: 15cm
Origine : Lacurile africane , Lacul Tanganyika
Temperatura : 23-26°C
PH : 8.0 – 9.2
GH : 10°dGH - 15°dGH
Inoata cu preponderenta in zona centrala si joasa a acvariului
Regani se poate numi un “Gulliver” al genului sau iar formele corpului
sau sunt reprezentative , alungite si fusiforme.Este un peste foarte frumos colorat
predominand culoarea bej iar ca “ornament” dungi orizontale brune.
Capul pare a semana cu o masca africana.
Comportamentul este specific genului sau . Este recomandata cresterea in pereche.
Reproducerea acestui peste respecta schema clasica a speciei sale cu exceptia pregatirilor
de icrare din care face parte saparea substratului.Icrarea se face la suprafata substratului un loc favorabil fiind o bolta.Micii regani fecundeaza dupa trei zile.Parintii agresivi de fel isi protejeaza puii foarte atenti.
Dimorfism . Sexele se diferentiaza destul de greu daca cuplurile nu sunt formate.Normal ca la femela matura identificarea sexului este sigura in perioada in care burta ei devine vizibil mai mare, mai umflata.
soare wrote:ORICUM stau la parter

mah am inteles..parter parter da unde ????? in ce oras ? tara?
very very nice!! ..si io am cooler in capac....dar idiot fiind fratimiu...a bagat firele de la cooler in priza si a ars si sigurante si tot..inclusiv cooleru ..doooh..asa ca sunt in cautare de cooler ca bate caldurili la usa...e destul de eficient un ventilator pe capac...
ce marimi are acvariul ? ma intereseaza in special latimea :-)
adi_ci23 wrote:
manyaku wrote:super tare....din ce e facut capacu???

, dintr-un butoi de ulei, de 60l, taiat pe jumatate, taiat apoi cate un capat de la fiecare jumatate, sudate intre ele, chituite cu chit auto, slefuit, vopsit
mi-am facut de lucru, mi-am propus sa reusesc, si eu zic ca am reusit

sa stii ca si mie imi place sa mesteresc asa....si a iesit super tare al tau...cred ca la viitoru meu acvariu(ceva peste 100) imi fac si io ceva de genu... bv!
super tare....din ce e facut capacu???
revin cu oferta ...DAU 7 ZEBRE !!!!!!!! pe vreo 2 3 sumatrani albino..daca nu se gasesc doritori care pot oferi albinosii nu-i problema...dar in special as dori 2 3 sumatrani albino pentru ca eu am deja 5 dar se simt mai bine cat mai multi...deci 7 ZEBRE !!
Dolly wrote:Si de ce nu, chiar tetrazonii... sunt foarte vioi, zgubilitici si frumusei. Poti alege citeva exemplare din varietatile care se gasesc pe piata si o sa ai un acvariu de toata frumusetea.

PS Cu conditia sa nu-i pui cu scalarii!

foarte adevarat....! eu am acvariul populat cu sumatrani (barbus tetrazona) ..si sunt superbi...si cei clasici cat si cei albino ..verzi inca nu am gasit....dar cum vad ..scap de cele 7 zebre rebele de acolo si le inlocuiesc cu ssumatrani verzi...ca sa aiba ceva "special" acvariul meu....Tetrazona rulz man! !
eu am tenelus intr-un acvariu mic....si creste pe zi ce trece....cam o tija sa zic asa..adik un "buchet" la 3 4 zile ....cred ca o sa il dau ca nu mai am unde sa il cresc..deja mi-a acoperit fundul acvariului si acum a luat-o si pe sus...a dat o tura prin masa apei..si a revenit pe "pamant" ...desi nu vad unde sa mai creasca.....asa ca....daca doreste cineva...sunt dispus sa dau..dar nu stu cum sa il "rup" ...sa il impart... ca sa imi ramana si mie ..cateva "buchete"
parca as fi un parinte..."mi-au crescut copii mari.." !!
razvan wrote:semn ca s-au maturizat, alge in nici un caz nu sunt

nu am spus ca ar fi alge...ma refeream la faptul ca am schimbat apa mai des din cauza unor alge ..
deci acum astept sa creasca burticile ? :-)
sumatranii mei au de ieri ...pe dungile negre nijte tente de verde...un verzui parca metalizat....de la ce poate fi ? si ce e....?
Acvariu : 90L , 2xbec econ. philips cu lumina caldaaa (40W total),plantat bine...
in ultimele zile am schimbat apa mai des pentru a scapa de cateva alge...
Leo2003 wrote:
manyaku wrote:...dar cat sta pe geamuri??ca devine enervanta...ma dor ochii de la atatea puncte... :o

Pina le cureti cu "magnetul de alge".

...hmm....credeti ca nu am incercat? ...se iau foarte greu...da asta e...iaa ca il iau io la "raschetat" bine....
Imi apare numai in acvarii sanatoase.

ok...am inteles...apare in acvarii sanatoase...dar cat sta pe geamuri??ca devine enervanta...ma dor ochii de la atatea puncte... :o
hmmmmm majoritatea sunt vazute prin microscop...sunt nijte punte !! clar..puncte verzi...(ma scuzati acuma dar deabia am venit de la terasa ..k am fost cu baietii sa ne uitam la meci....si sunt cam ametit ... :-) ) ..deci sunt exact nijte puncte verzi....
deocamdata nu am poze dar atat "vad" ....nijte puncte verzi pe geamuri...e una din cele trei de mai sus?? ...
am probleme! am de aproximativ o saptamana pe peretii acvariului aceasta alga...in forma de puncte verzi ( Chaetophora, Ganggrosira, Hormidium)...si din cate am inteles .se scapa mai greu de ea...un ultimele zile am inceput sa fac schimburi de apa mai dese ...si la fiecare schimb incerc sa curat cat de cat peretii ...cum fac sa scap de ea mai repede ?
am pricipit...maine dupa ce ma intorc de la "intalnire" o rezolv si p'asta ...
..deocamdata nu am alte probleme sau nelamuriri....dar e destul timp sa le descopar...oricum ..va multumesc mult...
pai ce sa zic....filtrul e un aquael fan 1 (cel mai mic aquael mi se pare) ...
as prefera sa pun un filtru "silentios" ...dar uite mi-a venit acu in minte...as putea sa pun pompa de aer(vibratoru) pe balcon... ...asa as scapa sigur de zgomot...nu?
nu cred ca o sa moara de inima pestii tai daca le bagi o buturuga.

...gata am "renovat" ....acvariul e mai "plin" acuma..

si mai am o problema....in acvariul mic..(15litri :o ) am 4 guppy...si imi tot bat io capu de ceva vreme cum sa pun filtrul...cum sa va ezplic io voua....filtrul e mai inalt decat acvariul....iar daca il pun culcat.. acopera jumate din lungimea acvariului....ce sa fac? sa fac un filtru home-made? dar din ce? si cum ? ma ajutati si aici va rog..?

Forum Index » Profile for manyaku » Messages posted by manyaku
Go to: