Message |
|
Salutare,
Caut plante stem, nu mai mult de 2-3 fire din fiecare, ofer la schimb Micrantemum Monte Carlo.
Nu ma deranjeaza daca plantele au alge. Contact PM pe forum.
|
 |
|
Am inteles. Ca o comparatie, daca aerul e rarefiat, depun mai mult efort, poate chiar ma sufoc, desi aerul are in permanenta oxigen, dar nu in cantitatea optima. La fel, daca e mult oxigen, mi se face rau.
|
 |
|
Rezervat.
|
 |
|
Mai sunt disponibile cateva plante.
|
 |
|
Salutare,
Caut sa cumpar Rotala Macranda si Rotala Rotundifolia, nu mai mult de 3 fire din fiecare, de preferat din Bucuresti.
|
 |
|
Aici se incheie viata acestui acvariu, am sa incerc altceva in el.
|
 |
|
Pt moment e rezervat tot ce pot sa ofer.
|
 |
|
M-am gandit sa incerc sa colectionez plante stem. Pentru ca spatiul nu-mi permite, as vrea sa incerc sa tin doar cate 2-3 fire dintr-o specie. Asa ca voi dona ce am in plus acum, in limita mentinerii unui echilibru in acvariu.
Saptamana asta sunt liber dimineata, cine doreste si poate sa vina in zona metrou Obor, e asteptat cu drag. Plantele se vor scoate din acvariu doar in momentul predarii.
Atentie!!! Plantele sunt crescute cu CO2, au GSA si foarte posibil melci comunitari.
Disponibile momentan:
Limnophila Belem
Bacopa Monnieri
Ludwigia repens Rubin
Rotala macrandra Mini Type 4
Rotala Indica
|
 |
|
Silviu Man wrote:Nu, daca nu este corelata aditia de CO2 cu cresterea intensitatii luminii si alegerea temperaturii de coloare in jurul valorii de 6500K. Plantele folosesc C din CO2 pentru sinteza glucozei, ca precursor al altor substante organice. Asadar, va folosi C in limita productiei de H prin fotoliza. Iar cantitatea de H este determinata de lumina. Plantele vor mentine permanent un echilibru intre cele doua elemente care stau la baza biosintezei. Este suficient sa te uiti la formula chimica a glucozei : C6H12O6.
In cazul asta imi pun invers intrebarea: Daca am un nivel constant mai mic decat recomandarile, gen 5ppm, nu ar trebui sa afecteze.Nu reusesc sa formulez in cuvinte cumva dilema mea. In natura, daca intr-un rau este, sa zicem 1ppm CO2, dar oricat ar folosi planta, nivelul ramane constant pt ca vine alta apa, influenteaza cu ceva procesele chimice din frunza, comparativ cu alt rau unde ar fi disponibil 2ppm?
|
 |
|
Nu mai am, am renuntat la ea.
|
 |
|
Daca pt o planta recomandarile sunt de ex 20ppm co2, aditionarea de co2 in exces, ex 30ppm, ajuta cu ceva?
|
 |
|
In cazul in care se strica ceva, trebuie sa aiba asigurare. 
|
 |
|
Catalin23 wrote: Nu ajuta cu nimic sarea?
Ajuta, daca vrei sa faci tratamente.
|
 |
|
Dar de ce vrei sa pui sare?
|
 |
|
Printr-un furtun amorsat, care are o electrovalva.
|
 |
|
Mi se pare buna ideea, cu ceva imbunatatiri aduse. (Un arduino si niste relee). La ce fel de senzor de nivel te-ai gandit? Nu stiu ce model de senzor ar merge cu arduino.
|
 |
|
Update:

|
 |
|
Mai e un aspect. Daca ai introdus 16 pesti dintrodata in acvariu, vei avea spike de amoniac, ar fi bine sa faci niste schimburi partiale de apa: 10% zilnic.
|
 |
|
Pandy wrote:Au plecat 2 grupuri, o femela cu 2 masculi
Saraca femela  (Erau de fapt doua femele si un mascul). Multumesc pt pesti, sunt veseli, nu s-au stresat prea tare.
|
 |
|
Daca mai ai, ma abonez si eu.
|
 |
|