[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pandy
Forum Index » Profile for Pandy » Messages posted by Pandy
Message
Gasesti ceva metode aici.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45165.page

Eu am folosit apa oxigenata pentru Staghorn.
La mine Micro e tare ciudata.
E prinsa pe radacini si pe piatra. Intr-o zona e expusa luminii directe, alta e la umbra. Cea de la lumina bubuie, e imensa (undeva la 30 cm), sanatoasa, cea de la umbra nu a evoluat deloc in toata perioada. Sta linistita, nu prospera, nu moare.
Ramai la EX. Am modelul vechi, 700, si functioneaza de 5 sau mai multi ani, chiar nu stiu vechimea reala. Am avut probleme cu etansietatea, dar totusi, cat sa tin.

Inca il folosesc, e putin zgomotos, dar pot dormi.

La JBL, am 401 si 901, sunt multumit asa si asa. 401 mi se pare ca nu e la fel de calitativ ca EX.
901 e la pesti, functioneaza fara emotii.
Descriere a produsului tau.

“Designed for lizards and tortoises that live in deserts or dry tropical regions.“

Mai exact, ca sa intelegi de ce nu sunt bune cele puternice.

Exo Terra’s fluorescent bulbs are classified according to their percentage of UVB output. The Repti Glo 2.0 emits very little UVB light (2%), in most cases not sufficient for vitamin D3 synthesis. For tropical and sub-tropical reptiles, 5% bulbs (Repti Glo 5.0) are perfectly adequate, provided they are correctly positioned on the terrarium, the bulb is changed regularly, and the number of hours of exposure is sufficient. 10-12 hours daily has proven to be a satisfactory exposure level for most species. Animals living in deserts, which are areas with high UVB levels, should be exposed to 10% UVB bulbs (Repti Glo 10.0).

Repti Glo 2.0
The Exo Terra Repti Glo 2.0 is a general light source with a high visual light output and a very high color rendering index (CRI), but a lower 2% UVB radiation. This bulb is suitable for snakes, amphibians, frogs, toads, salamanders and nocturnal animals. Plants will thrive under this light as well. It is also a perfect complementary light to a second higher UVB bulb to boost visual light in the terrarium.

Repti Glo 5.0
The Exo Terra Repti Glo 5.0 has a moderate to high 5% UVB output, similar to that of shady environments such as rain forests and other tropical locations. Reptiles living in these habitats receive less UV radiation because of the many climate and habitat conditions that prevents direct sunlight from reaching them or their basking areas.

Repti Glo 10.0
The Exo Terra Repti Glo 10.0 has a very high 10% UVB output similar to that associated with desert environments. Desert locations receive more direct sunlight than any other because of fewer clouds, less air humidity and no plants or trees to provide shade. Therefore desert reptiles are exposed to more UV radiation than any other type of reptile. This bulb can also be used on screened terrariums or terrariums with dense screen covers to ensure UVB penetration. Screens can filter out as much as 50% of the UVB rays.

Cauta afara, ebay, amazon.



Ce ai gasit nu e bun. Ala e pentru reptile de desert.

Ai nevoie de asa ceva. https://www.nevertebrate.ro/bec-uvb-repti-glo-5-0-25w-compact-pt2187-3246

Legat de faptul ca nu l-am folosit cum trebuie, ma refer ca becul trebuie tinut aprins 8-12 ore pe zi.
Si acum se mai aprinde, dar nu l-am folosit precum trebuia.
Nu cred ca are 200 ore. Vara le scot si stau in soare si cu putin noroc gasesc o zona in care soarele nu e filtrat de geam.
Nu stiu, eu am folosit cu succes Repti Glo Compact, pe vremea aia 5.0, vad ca au scos si 10.0.
Altceva nu am folosit, nici macar bec incandescent ca sa mentin temperatura mai ridicata pe insulita si nu au nici cea mai mica problema de 9, respectiv 8 ani.
Maxim 30 cm.

Dar pentru testoasa aia nevoie de UVB, nu A.
Da, in Bucuresti nu sunt probleme. La domnul din Preciziei nu am avut probleme deloc.
Zilele trecute am descoperit la unul din acvariile testoaselor o mica problema. La una din laturi siliconul nu mai este intr-o perfecta lipitura.

Am facut un mic video cu telefonul pentru a va da seama despre ce vorbesc.

Acvariu cumpart de nou in urma cu 6-8 ani. Niciodata scos din uz.

https://youtu.be/M8CD2xdX1Ek
Hm.

Citeste mult informatiile de pe forum, informeaza-te si abia apoi cumpara ceva. Mai bine sa verifici de mai multe ori si sa dai banii o data. Nu te grabi.
Eu am bagat de la JBL Aquabasis plus. Presupun ca si cel indicat de tine este asemanator.

Mai cauta pe forum despre fertilizarea plantelor.
Un sfat. Incearca si pe forumul deditat testoase.com.

Sper sa nu fie catalogat ca reclama, ci doar incerc sa ajut.
Am avut aproape aceeasi problema cu tine.

Pana la urma am ajuns prin a schimba aproape totul, de la substrat pana la neoane.

Poate plantele tale nu mai au aportul de nutrienti de care aveau nevoie. Initial aveam o padurea care murea incet, dar sigur, si dupa aproximativ 6 luni deja pierdusem plantele.

Dupa ce am introdus un substrat fertil pe sub cel inert (si am redus si diametrul pietrisului) plantele au inceput sa explodeze.

Iti recomand, daca nu poti schimba ceva, sa cumperi niste bile de material fertilizator care se introduc sub radacinile plantelor.
Bleed, cum se numeste acel inel din plastic cu care ai facut ochiul acela la suprafata?
Verifica pe https://www.jbl.de/en/online-hospital daca nu cumva se incadreaza la fin rot. Tot acolo ai si metode de tratament sau poti gasi pe forum.
In curand mi se vor termina sticlele de Macro, Micro si Carbon lichid. Am avut pachetul de la Evo si sunt multumit de el, raportandu-ma la experienta mea redusa.

Ce este indicat? Sa continui cu ele (vad ca au scos si un pachet complet de Macro si Micro intr-un singur recipient - inca se mai gaseste si varianta separata) sau sa merg pe alt producator?
Eu zic ca este Staghorn.

Opresti filtrul, astepti 5 minute sa se linisteasca apa, pui carbon lichid direct pe zona afectata, lasi sa actioneze cateva minute si apoi dai drumul filtrului.

La mine a functionat, dar nu in totalitate.

Trebuie vazut de unde ai acest dezechilibru care a dus la aparitia algelor.

Eu am bagat apa oxigenata in acvariu si pana la urma am reusit sa scap de alge.

Initial pusesem 50 ml la cei ~90L de apa, si nu a fost nici un efect, apoi la 2 saptamani am dat doza normala. Rezultatul a fost ca am scapat de alge, dar si de Elodeea Densa. S-a topit progresiv, restul plantelor nu au fost afectate.
Am lipsit 2 saptamani si cine s-a ocupat a facut doar lucruri basic, injectiile cu suplimente, mancarea pentru agarici si schimburile de apa.

Intre timp se facuse invazie, plantele se calareau, cateva fire de Bacopa iesisera din apa.

Am facut curatenie:
- am taiat undeva la 50 de fire din cea din stanga pe care tot nu am identificat-o;
- Bacopa am mai inmultit-o dar am ajuns la maxim, nu mai am loc;
- Microsorum se tot ramifica si cresc;
- am mai primit (la ultima donatie de guppy) Limnophila Belem, si pe asta am inmultit-o, ce mai primisem nu am reusit sa tin. Nu au vrut la mine.

Am taiat 90% din frunzele ce contineau urme de GSA sau atacate agresiv. Plasarea Bacopa in fata a fost o alegerea gresita, mergea mai mult in fundal, dar nu mai umflu.

Nu am mai crescut CO2, am undeva la 5 bule pe secunda. Am eliminat reflectoarele de pe neoane, sa vedem cum merge.

Ce am observat, deja culoarea testerului permanent s-a apropiat mai mult de optim. Doar din reducerea plantatiei abuzive care avea nevoie de mai mult CO2, dar am considerat ca ar fi prea mult.
 
Forum Index » Profile for Pandy » Messages posted by Pandy
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com