| Message |
|
|
Liv wrote:Gupy si RCS sint cele mai usor de crescut animale acvatice. Nu are experienta deci e mult mai bine sa inceapa cu ceva f. usor.
@Cozmastie - nu confunda RCS cu CRS - sint f. diferiti. Se inmultesc doar cit timp au hrana destula. Ciclarea fara pesti e preferabil sa se faca fara schimbarea apei. Fara teste de apa e mai bine sa o lungeasca putin.
Da o ncolo...daca rcs sunt usori...intr adevar sunt cei mai putini pretentiosi creveti,dar nu cred ca sunt printele celemai usoare vietati acvaristice,cel putin mie nu mi se pare asa...la mine in acvariu au murit multi deja,dar se si reproduc
|
 |
|
|
|
Poti schimba apa,,desi nu e neaparat.Nu lua guppy,o sa ai ft multi pui daca iei perechi,mai bine baga 6 neoni.rcs sunt pretentiosi.Daca vrei sa le fie bine la pesti mai citeste despre substantele din apa,lumina,etc.mai ales ca stii engleza bine din moment ce esti in uk,sunt o groaza de articole,tot timpul mai poti invata cate ceva
|
 |
|
|
|
Lumina de afara nu se compara ca intensitate cu cea a unei lampi.......ia o lampa de pana in 10w,11,12,sa fie sub 15 si o s o duca mai bine planta aceea.curentul de apa nu are cum s o afecteze decat daca o scoate din radacina
|
 |
|
|
|
suna interesant,dar cum ar fi 6-9 16-21?arata fain fissindens,pe la mijlocul lui noiembrie o sa iau un set de co2,niste teste,si ceva plante,fissindens e pe lista,dar vreau sa mai iau ceva plante sa completeze scape ul...
|
 |
|
|
|
Mda,dar statusem cam 2 ore inainte,eram rupt,si nu am mai avut chef sa fac munca de chinez.Daca nu m ati fi ajutat dumneavoastra,nu iesea asa.As mai lua ceva plante,dar nu stiu ce,parca un anubias pus la inaltime pe piatra neagra si cea gri,in partea dreapta ar arata bine,dar mi e frica sa nu creasca prea mult si sa umbreasca gazonul...am in plan sa acopar cu muschi cat mai mult din pietre.Oare pot sa las acvariul fara lumina 4 zile?o sa se mai duca din alge?sau sa pun programul la 3 ore pe zi?
|
 |
|
|
|
cu ledul e mai complicat,in primul rand,daca sunt legate in serie sau in paralel,si dupa iti va trebui par metru parca ca sa afli adevarata lor putere...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
trebuie sa cumperi o lampa,plantele nu pot sa traiasca fara lumina,sa aiba puterea egala cu jumatate din volumul acvariului tau(ex ai 10l de apa NET,iti iei o lampa de 5w,poate chiar 7w,depinde,lumina e un subiect vast)
L.E.ce prost is,abia acum am vazut titlul  ,eu as lua o lampa aquazonic de 11w de pe nevertebrate,eu am avut una de genu la 35l si a fost ok,bine am avut un crypto si un echinodorus
|
 |
|
|
|
Foarte reusit proiectul!Imi place tare mult
|
 |
|
|
Am terminat azi o butelie de co2,deci cam pe la inceputul lui decembrie trec pe bombe de co2,iau un test permanent si ceva teste de apa,sa vad si cu bugetul
|
 |
|
|
 chiar imi place cum a iesit,as fi facut tranzitia de la pietrisul negru la cel galbui mai incet.vad ca echinodorusul e urias  arata foarte vioi
|
 |
|
|
|
a iesit foarte frumos!felicitari
|
 |
|
|
Foarte fain 
|
 |
|
|
|
nu,are un brat fix...
|
 |
|
|
|
aici ai dreptate,dar lungimea acvariului nu e asa mare,bine inteles ca in centru intensitatea va fi alta...una mult mai mare fata de colturi
|
 |
|
|
|
15W,e mediocru,eu as baga in jur de 30w,spectrul nu e asa important,6000-8000k,tot acolo e,rezultatele difera putin,mai conteaza lumenii,luxii,prea multe prostii...
|
 |
|
|
|
Dennerle scaper s light are 8000k,deci lampa lui e ok,eu sunt foarte multumit de lampa
|
 |
|
|
|
Eu am avut un guppy care a trecut peste ciclare,daca ia un filtru in care sa puna si ceva medii biologice,adauga bacterii si face scchimb de apa regulat,va fi bine.
|
 |
|
|
|
Am observat asta,dar mie mi se pare ca lumina se propaga in fiecare colt al acvariului.
|
 |
|
|
fie...strang buget,destul de greu caam alte prioritati acum si pana in vara sper sa am butelie 
|
 |
|
|