[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cozmastie
Forum Index » Profile for Cozmastie » Messages posted by Cozmastie
Azi am facut un schimb de apa,cu niste teste:no3-50,cam mare,dar n am cu sa scap de ei;no2-0;gh-7;kh-3-6;ph-7;clor-0.A putrezit mossul la baza si nu stiu ce sa i fac,l am tuns putin,dar nu cred ca face mare lucru,in schimb crevetii sunt extrem de vioi,am multi pui si multe femele cu oua fecundate
Eu am destul gda si diatomele mai dau spirulina o data la doua zile si ce mai prind de la guppy-ul meu,ce sa zic...ai tai sunt tratati ca niste regiCredeam ca au murit din creveti,dar aparent doar isi schimba exoscheletul,ceea ce e super,am mai vazut si 6 puiuti,sper sa supravietuiasca toti-se ascund in moss,dar ocazional mai misuna prin acvariu.
foarte fain a iesit!imi place tare mult!!
Azi am facut un schimb de apa,am calculat nivelul de co2,am undeva la 20.3mg/l,ceea ce mi se pare ok,avand in vedere ca am sistemul de la tropica
sper sa ajute,sa creasca pogostemonul,pe viitor ma gandesc sa mai iau ceva plante,dar nu prea am idei
Update:am luat teste de apa 6in1 de la dennerle si toate valorile sunt ok,sper sa nu mai moara crevetii,in viitorul apropiat iau si co2 si pesti
eu as da urgent scalarii si carasii,pot fi oricat de mici,ei o sa creasca,in acvariul ala de abia de tii un caras
Salut,bine ai venit.Fa schimburi de apa zilnic,15l,doneaza scalarii si carasii,nu au loc acolo...ce filtru ai?incearca sa l umpli cu ceva material filtrant biologic,gasesti mini siporax la petshop...pune plante naturale,egeria densa,anubias,echinodorus,microsorum plantele astea nu au cerinte speciale.ia si niste fiole de bacterii sau easy start de la easy life,te vor ajuta cu cilcarea
Pietrele sunt calcaroase,dar eu stiu ca iti scad pH.Crevetii i am aclimatizat a la carte...am un test pt ph si clor si am vazut ca apa ramane putin galbuie,deci mai este clor in apa.
Ai luat o prea personal,eu am zis as asculti sfaturile si sa incerci sa vezi unde ai gresit,ia testele de apa,cine stie ce surprize o sa ai...ai rabdare,toate o sa senstabilizeze,e doar inceputul.Ape limpezi
Bine zis Florin,toti am trecut prin situatii grele,trebuie sa inveti din greseli si sa asculti sfaturile date.
Super!!!Sa speram ca nu vei mai avea ghinion
cred ca molly o sa incerce sa i inhate,ca principiu general,daca un peste incape in gura altuia,cel mai probabil il mananca,nu ai nevoie de hrana speciala,faramiteaza hrana actuala,poti sa i tii in ceva,eu aveam o sticla de suc gaurita cu ac incins,ca sa circule apa,dar sa nu poata iesi.era benefic daca aveai acvariu bine plantat ca asa aveau unde sa se ascunda.cred ca aceia sunt pui de molly.bafta cu ei,incep sa apara vestile bune
No bun,am venit cu un update,ieri am facut un schimb de apa,APA IN ACVARIU AVEA PH 7.7!!Apa de schimb declorinata are ph 7.2,nu inteleg ce imi face ph-ul sa bubuie in modul asta.E ok ca la schimbul de apa sa dozez si eheim aquacare si easy life filter medium?am observat ca easy life nu prea scoate clorul din apa,dar cica are multe alte beneficii,cel putin asa spun ei.
eu as zice ca o data pe luna,timp de 2 luni,poate la 3 sapt,dar nu exagera,gandeste te ca tu la schimbul de apa nu scoti toata sarea,mai ales ca ea nu e raspandita omogen prin apa,solutia de h2o si nacl are densitate diferita fata de h2o
buretii sunt pt filtrarea mecanica!!!nu ai nevoie de cea chimica!!!!!
exista asa:sisteme presurizate,sisteme fara butelie si sisteme diy.cele presurizate incep de la 600-700 de lei,dar te poti baza pe ele,sunt reincarcabile si ai o cantitate generoasa de co2 ce te tine cateva luni,depinde de nr de bule pe secunda.cele fara butelie au un starter pe baza de drojdie si zahar,dar nu tin atat si ajungi sa iti faci starter diy,ulterior vei trece la ceva presurizat,asa fac mai toti.cel diy e ieftin ,sa zicem ca are rezultate assemanatoare cu cel fara butelie..din auzite,pana la urma,toata lumea trece la cel presurizat
e cea folosita pentru muraturi,daca nu ma insel.eu nu as trece la tratament cu solutii anti bacteriene asa usor,as incepe cu sarea...
eu zic sa facem poll,suna interesant
nu imi dau seama ce poate sa aiba...incearca un tratament cu sare neiodata,asta merge cam la orice,o lingura rasa in prima faza,dupa care poti creste,desi nu as face o

Forum Index » Profile for Cozmastie » Messages posted by Cozmastie
Go to: