| Message |
|
|
|
interesant...ce are una de un kg?
|
 |
|
|
interesant 
|
 |
|
|
nu stiu ce calitate necalitate are,am vazut ca se poate sesiza diferenta dintre lumina cu si fara capac...eventual maresc programul de lumina cu jumatate de ora?si cochetez cu ideea de a mi lua un sistem de co2 mai potent,pe care sa l folosesc si la setupuri mai mari,dar trebuie sa strang fonduri  ma gandeam la o butelie de 1kg,dar nu stiu toate componentele si prostiile ce alcatuiesc sistemul,trebuie sa ma mai documentez,astept sfaturi...
|
 |
|
|
|
crevetii sunt din ce in ce mai activi,incep sa stea cat mai mult in fata acvariului,am si un capac din plexiglas de vreo 2-3mm,banuiesc ca nu are cu ce afecta lumina.
|
 |
|
|
Superb!Imi place ca toata lumea folosestu nick-u nou 
|
 |
|
|
|
am aspirator,nu i bai,oricum nu prea ramane hrana pe sol,la inceput s a intamplat asta,dar algele au aparut de 1-2 sapt...
|
 |
|
|
Foarte frumos pestisorul!Sa ai grija de el  .Eu l as pune in acvariu dupa o zi doua si tot la doua zile as schimba cate 3 litri de apa,nu ai mult de lucru,eu totusi as cumpara o solutie de scos clorul din apa,chiar si de la petshop,nu au cu ce sa te fraiereasca,le zici de ce ai nevoie,as mai cumpara niste culturi de bacterii,eu nu am gasit la petshop,in 2 locuri si fara sa vreau am luat filter medium,deci ai grija 
|
 |
|
|
Diatomele sunt normale la inceput,nu asta imi e problema,eu zic de cele verzi...msi,eu planuiam sa pun link cu albumul,dar mi au aparut de copiat linkurile si am zis ca de ce sa ma mai chinui  multumesc de raspunsuri 
|
 |
|
|
|
filtrele sunt facute sa reziste la apa,poti pune apa pana peste cablu,eu zic sa mai lasi 2-3 cm fara apa in acvariu,si sa pui filtrul sa valureasca apa,nu prea tare ca iti va stropi tot in jur.iti va mai trebui nisip,de la 3 la 10l e cale lunga,eu zic sa iei ceva pietris totusi,plantele nu se dezvolta bine in nisip-le 'sufoca'radacinile,ia un pietris cu o granulatie medie spre mica 0.5cm ar fi ok-5mm.Totusi,tu ai filtru sau pompa,nu mi dau seama,nu am mai vazut ceva de genul asta pana acum.
|
 |
|
|
Am pus niste poze cu alegele,nu ma ajuta nimeni  ?
|
 |
|
|
Bine ai venit,citeste despre ciclarea acvariului,ciclul azotului,iluminare si filtrare.Pune filtrul in asa fel incat sa valureasca apa ca sa o oxigeneze.Vei avea nevoie de pietris/substrat-NU COLORAT,CI CAT MAI NATURAL.Niste plante REALE,eu iti recomand echinodorus bleheri,anubias,microsorum,si ceva de tip fern,java fern.Aceste plante sunt usor de intretinut,adica nu necesita lumina multa,co2 sau fertilizanti.Din cate stiu lui betta ii place apa la 26-29 de grade,cu cat e mai mare temperatura,cu atat metabolismul ii va fi mai accelerat si viata mai scurta(nu ti fa griji,nu i se va scurta dramatic  ).vei avea nevoie si de o solutie pt a scoate clorul din apa,cred ca ai deja.Pune ti locatia la profil,poate te mai ajuta vreun coleg din zona ta.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
No buuun,am schimbat apa,au mai murit 2 creveti azi noapte,dar am realizat ca se reproduc,eu am 14 si am luat 17,au murit mai mult de 3.Asta e un lucru bun,mi se parea mie ca vedeam niste viermisori microscopici aproape inotand.Ph 7.2,nu am clor in apa,voi vedea cand voi cumpara niste teste si restul valorilor,multumesc silviu pentru sfatul de a aerisi clopotul de co2,nu se mai consuma decat cate 20ml de co2 pe zi,nustiu de ce,dar dupa ce l am aerisit plantele au inceput sa consume un clopot de co2 pe zi.
|
 |
|
|
|
Pei ma gandeam ca surplusul de nutrienti e consumat de alge...voi reduce lumina la 6 ore si o sa schimb apa de 2 ori pe sapt cate 4-5l.
|
 |
|
|
|
Maine comand ceva teste 5/6 in 1,poate cele de la eheim.Sapt viit nu mai bag fertilizanti ca poate asa mai dispar din alge...
|
 |
|
|
|
Incredibil,a mai murit un crevete,si daca nu ma insel cel mai mare si mai frumos,adica cel mai rosu...am o femela care are oua,deci au inceput sa se inmulteasca.Luni dau comanda de ceva teste de apa si o sa vedem ce si cum.Azi mai incolo fac un schimb de apa,unul mic,de vreo 5 litri.Pe langa algele brune care sunt pe geam,au aparut pe pietre alge verzi,oare dozez prea mult fertilizant si am program scurt de lumina pt cantitatea dozata?Eu fac asa:In fiecare miercuri dozez 7,5ml de macro si micro.Programul de lumina e asa:5:30-12 si 20-21.Mai bag si co2 de la tropica dar in ultimul timp parca nu se mai consuma.
|
 |
|
|
|
Nici eu nu as fi avut acvariu daca nu era forumul acesta si oamenii saritori si de treaba de pe el!
|
 |
|
|
|
fertilizez cu gama master line,dar doar macro si micro
|
 |
|
|
|
as creste temp la 26,melcii comunitari sunt buni,nu i scoate,decat daca te deranjeaza vizual,ai citit de filtrare biologica?nu schimba buretele,in el stau bacterii benefice bunastarii acvariului tau,eu la un filtru intern am taiat buretele in 2 mici si intre ele am pus mediu de filtrare biologica.
|
 |
|
|
|
Da stiu,sunt un lenes ordinar,am tot zis ca pun poze,dar chiar nu mai am timp...tot mor creveti,nu stiu de ce...azi a murit unul dupa ce am adaugat fert,au murit 2 dupa schimb de apa,au mai murit 2 din alte cauze...oare de ce/sa iaiu ceva teste de apa?
|
 |
|
|