| Message |
|
|
Gege wrote:Salut,
Deci sa inteleg ca e de moment asta nu?
Trebuie sa fiu atent la ceva anume?
Sa speram ca o sa tina mai mult, ape limpezi!
Pai si eu speram ca inventez apa calda, dar nu a fost cazul. Arata frumos dar o perioada scurta. Poate cu fertilizare si carbon rezista mai mult, nu stiu. Bafta!
|
 |
|
|
|
Eu le-am plantat tot prin Dry start, inclusiv moss ul si plantele epifite (care au mers extrem de bine asa). Stropit cu apa odata pe zi/la 2 zile si cu folie alimentara in loc de capac. Lampa de 9W led. Le-am lasat asa cam 6-7 saptamani. Nu am fertilizat cu nimic si nu am bagat carbon. Cam o luna a mers submers f bine gazonul (si am observat ca in zonele umbrite a crescut mai frumos) dupa care brusc au putrezit mai intai radacinile, apoi frunzele si am avut o explozie de diatomee si alge de toata frumusetea.
|
 |
|
|
|
Bini di tat! Bafta la repopulare!
|
 |
|
|
Update privind evolutia acvariului:
La aproximativ o luna de la umplerea cu apa gazonul chinezesc a atins apogeul, arata cam asa:
La 2 luni gazonul a inceput sa putrezeasca si probabil din cauza nutrientilor produsi in acest proces am avut o explozie de alge de toate felurile si a aratat cam asa:
A urmat un reset cu inlocuirea substratului cu dennerle nano gravel si o curatare temeinica. Momentan este cam chel asteptand plante noi si rearanjarea celor pastrate. Gazduieste 4 pui de endler si 6 creveti (atat am gasit la pet shopul de langa mine).
Concluzia este ca si la experimentul meu, lucrurile nu au facut exceptie, semintele au produs un gazon care arata bine doar un scurt timp, nu rezista submers. Voi mai incerca emers o perioada mai lunga pentru a vedea ce rezulta.
|
 |
|
|
Nenea liliacu, da ala alb de jos nu e betta? 
|
 |
|
|
|
Poti incerca cu ceva plante dese care sa functioneze ca mopurile folosite de crescatori. La mine in acvariu am reusit sa cresc pui de nanostromus si de neoni (desi ultimii nu am reusit sa ii duc la maturitate) cu ajutorul zambilelor de apa care au radacini foarte lungi si " pufoase". Odata la cateva zile le ridic usor si le scutur intr-un lighean in care am pus frunze uscate de stejar pentru mancarea in primele saptamani. Cand puii incep sa inoate liber ii pescuiesc si iibag in maternitatea acvariului pana au cam 1 cm. Mare atentie la temperatura apei.
|
 |
|
|
|
Eu am avut o tentativa de wabi kusa in care am pus lobelia si bacopa. Le aveam intr-un nano cu inaltime mica(15 cm), le-am lasat sa creasca pana acand au avut varfurile emerse, dupa care am taiat de la cele mai de sus radacini si replantat emers.
Frunzele care fusesera submerse s-au uscat in cateva zile dar restul plantei si-a vazut de viata.
|
 |
|
|
Gabi C wrote:
ana teusdea wrote:Am luat deja.... Am o intrebare ciudata... Daca utilizez acest forum va trebui sa platesc?
Da, vorbesti cu nea' Koala. Iti va da un cont unde sa ii versi banii.
Daca ai pretentii de "Creme" cu acvariul suma creste considerabil.
Gabi are deja abonament  )
|
 |
|
|
|
Ia un filtru hang on, cu cat mai mare cu atat mai bine, e destul de ieftin fara de unul extern. Pune in el mini siporax. Lasi ambele filtre in paralel 2 saptamani.
Ceva mai sus un coleg a spus cam acelasi lucru si ti-a dat si linkuri cu sugestii. Nu ai de ce sa intrebi de 2 ori acelasi lucru daca ai deja raspunsul.
|
 |
|
|
|
Pana acum am cumparat de 2-3 ori de la Coralis, pesti frumosi si sanatori. Gasesti aproape orice, daca nu au pot aduce pe comanda. In privinta listei tale de pesti, cum a zis si Alin, as mai reduce din specii la maxim 3 specii de suprafata/mijloc si as adauga niste corydoras mici sa ajute la curatenie. Ca specii pot comenta asa: Otocinclus Affinis adauga-i ultimii, daca acvariul nu e complet maturizat nu se adapteaza; endlerii se inmultesc extrem de repede, deci fii pregatit sa dai din ei in cateva luni; Celestial Pearl Danio ia minim 10, daca sunt putini sunt foarte timizi, nu o sa ii vezi. In rest spor si rabdare cu ciclarea!
|
 |
|
|
|
Eu as pune puii impreuna cu ceilalti pesti. Daca sunt " puternici" vor supravietui, daca nu, femela va mai face altii. Incerca sa mai adaugi ceva plante cu frunze mici ce vor deveni ascunzatori si vor ajuta la filtrare apei. Continua cu schimburile regulate de apa, masculul probabil s-a intoxicat cu amoniac. Hraneste foarte putin pestii.
PS: urmeaza pasii spusi de liliac mai sus.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit! Daca incepi acvariu nou, nu ar fi rau sa faci un jurnal, asa este cel mai usor sa invatam unii de la altii. Bafta!
|
 |
|
|
|
Mult mai bine decat inceputul. In afara de ce au spus colegii as mai adauga apa in acvariu, inca e distanta mare pana la margine. Fiecare litru conteaza.
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Ultima poza cu acest setup si posibil a ultimului jurnal.
Sper ca ti-ai facut pozele pentru concursuri.
Ultimul jurnal... adica ne parasesti  ?
|
 |
|
|
|
Donez 2 masculi de neolamprologus multifasciatus din lipsa de spatiu. Doar persoanelor care au conditii adecvate pentru ei.
|
 |
|
|
ugarit5 wrote:Pai nu e nimic de spus,continua ciclarea si poti sa plantezi si adauga decor.
Despre cory,am aceeasi problema.....
In cazut tau nu cred ca este din cauza calitatea apei, ar fi murit mai intai puii de kribensis. Probabil din cauza stresului si bataii incasate de la ciclide.
|
 |
|
|
|
Salut. In continuare rabdare si tutun.
Nu trebuie sa scoti pestii din acvariu cand faci curat, doar daca inlocuiesti substratul, in rest incerci sa ii stresezi cat mai putin. Apa de schimb sa stea la declorinat minim 24H si sa aiba aceeasi temperatura ca cea din acvariu.
Nu stiu exact ce materiale ai in filtru. Daca ai doar bureti ar fi bine sa inlocuiesti o parte din ei cu mini siporax. Daca acel cory a murit a fost cel mai probabil din cauza amoniacului din apa (din cauza asta a aparut si finrot), continua sa schimbi 20% din apa la 2 zile, asta este cel mai important. Cand vei inlocui pietrisul cu nisip (se gaseste la hornbach destul de ieftin) vei decicla partial acvariu, as mai sta inca vre-o 2 saptamani fara sa adaug alti pesti dupa ce schimb substratul.
|
 |
|
|
|
Arata demential tot ansamblul de la scape la pesti! Felicitari! Mare pacat de problema cu gaurile din cap.
|
 |
|
|
|
Pe ce perioada pleci? Nu se poate sa pui un hranitor automat si sa rogi pe cineva doar sa completeze cu apa?
|
 |
|
|
|
Deocamdata a plecat un pachet si mai sunt doua pachete rezervate. Pana creste o serie noua de pui nu mai sunt de donat.
|
 |
|
|