[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: raul.tatulescu
Forum Index » Profile for raul.tatulescu » Messages posted by raul.tatulescu
Lasa filtrele sa mearga in paralel 2-3 saptamani. Nu stiu exact modelul acela, probabil are niste cartuse cu carbon activ. Le poti scoate si poti lasa doar o fasie mica de burete pe zona de iesire a apei astfel incat sa stranga impuritatile. In rest umple cu lava vulcanica.
Daca te deranjeaza vizual poti lua unul mai mic. In principiu nu exista filtrare prea multa, iar acest model imi place mie pentru ca se poate regla debitul, are spatiu mare de material filtrant si are si skimmer inclus. Iar in cazul in care treci la un acvariu putin mai mare il poti folosi fara sa cumperi altul.
Mazga aceea se formeaza cand acvariul nu este ciclat suficient. Sunt bacterii care descompun mancarea alterata. Clateste putin planta de mazga respectiva si lasa-l asa doar cu apa si planta. Daca supravietuieste pana maine ar fi bine sa ii cumperi un filtru mic cascada. Daca nu supravietuieste inainte sa iei alt peste cumpara obligatoriu un filtru cascada si lasa acvariul la ciclat.
Tratamentele folosite fara sa cunosti exact cauza pot face mai mult rau. Mai asteapta si alte pareri, nu vreau sa te sfatuiesc gresit.
Daca e foarte slab si abdomenul umflat probail e infectie la rinichi. Nu imi dau seama bine, dar pare ca pe fundul acvariului prin pietrisul ala rosu ( care nu e deloc bun pentru ca e colorat artificial si in timp elimina tot felul de substante) e adunata multa mizerie. Asta ridica o alta problema, crestrea cantitatii de aminiac si nitriti care otravesc si sufoca pestele. Daca e mizerie inceraca sa o aspiri cu un furtun si fa un schimb de 30% al apei cu apa lasata 24 ore la declorinat, care sa aiba aceeasi temperatura ca cea din acvariu.
Nu vad foarte clar, e cumva balonat si cu solzi zburliti? Daca este asa probabil are dropsy, o boala la care este susceptibil betta si care apare din cauza conditiilor neadecvate si hranei de calitate proasta. Sansele sa scape sunt foarte mici daca este asa. Mai este varianta in care apa de schimb a avut substante daunatoare (am patit si eu recent). Din nou odata intoxicat nu prea ai ce sa ii faci. Ca si tratament nu stiu ce sfaturi sa iti dau, las alti colegi mai experimentati care au intalnit cazuri similare.Cred ca majoritatea incepatorilor au facut aceste greseli la primul acvariu luandu-se dupa vanzatori. Nu te descuraja chiar daca il pierzi. Ambitioneaza-te sa ii oferi conditii cat mai bune urmatorului peste.
Am inteles ca ai avut ceva aventuri, nu am gasit povestea exacta. E pe forum undeva?
Din ce am citit caraseii papa rapid lintita. Oare e valida varianta cu un carasel lasat sa mentina curatenia cat e el plecat? In principiu ca si plante are mai mult ferigi si valisneria deci ar trebui sa reziste. Pesti - neoni negri. Ar putea sa dea temperatura cam la 23 grade. Cand termina treaba se doneaza.
Felicitari, diferenta uriasa fata de varianta initiala! Bafta cu el si ai grija sa nu dai prea multa lumina pentru inceput ca o sa faci alge.
Nu, ca sunt in sectorul gresit )
Sarky wrote:Filtrele tip cascada nu fac zgomot mai mare decat cele interne?( e foarte aproape de pat acvariul)

Daca e pus corect nu ar trebui sa se auda aproape nimic. Tevile de in sunt compuse din mai multe elemente ca sa poti regla pe inaltime cat vrei (nu ar trebui sa sara de 20 cm cand le pui pe cele scurte). Eventual mai tai din ele daca ti se par prea mari.
S-au dat, Multumesc.
Eu as pune niste mini siporax si doar o fasie mica de burete in zona gratarului pe unde trage apa. Am mai vazut, dar nu am incercat varianta ca sub filtru intr-o punguta din plasa sa pui siporax poate mascat de ceva decor. Asta cu investitie minima. Filtrul este prea mic pentru incarcarea biologica de acolo.
Eu as face o investitie macar intr-un filtru cascada cat mai incaptor.
Adica asa ceva: https://iazuri-acvarii.ro/filtru-cascada-sunsun-hbl-701.html?sort=p.price&order=ASC
Donez in jur de 10-15 endleri black bar juvenili. Numai persoanelor care au un acvariu ciclat si echipat decent.
Nu, m-am exprimat eu gresit. ai procedat corect
ugarit5 wrote:Arata binisor,ar arata si mai bine daca nu ar fi pietrisul acela galben si ar fi mai multe plante....

Subscriu. Dar fiecare cu gusturile lui. Daca faci cateva saptamani schimburi dese in continuare ai sanse sa iti iasa. Scoate anubiasul din substrat altfel iti va putrezi tulpina. Rechinii aia vor fi cam mari pentru acel acvariu.
sper ca nu ai spalat filtrul la chiuveta, Buretele se curata numai in apa din acvariu altfel omori bacteriile formate in el
Vezi ca otto sunt pesti foarte sensibili, nu vor rezista in acel acvariu, poate peste 1-2 luni cand se echilibreaza ecosistemul. Pentru lampa de acvariu te poti descurca si cu un bec led 6500K, de putere cat mai mare(nu stiu exact ce gasesti), e mai bun decat cel incandescent (70W). De asemenea poti incerca reflector led lumina rece, gasesti si pe la 20 lei. In legatura cu iesitul din acvariu in general vietuitoarele ies doar daca e un factor puternic de stres, iar dintre melci la mine doar pomacea ieseau cand doreau sa depuna, cei de substrat sau ramshorn sigur nu ies.
Pozele pe masura acvariului. Nota 10!
Salut. Algele sunt fie BBA fie staghorn, nu se vede foarte bine.
In principiu lumina prea multa si curatenia precare le favorizeaza. Daca punctele acelea rosii de pe jos sunt bucatele de mancare hranesti mult prea mult pestii, asta duce la aparitia algelor si la acumularea de substante nocive care pot ucide pestii. Niste melci te pot ajuta cu curatenia. As reduce lumina la 2 reprize de cate 3 ore, hrana mult mai putina, schimburi de apa de 20% la la 3-4 zile cu aspirare substrat. Pune apa mai multa pana la 2 cm de buza de sus a acvariului, este foarte mic si orice litru de apa conteaza pentru vietuitoare.

Forum Index » Profile for raul.tatulescu » Messages posted by raul.tatulescu
Go to: