| Message |
|
|
|
Daca vrei pesti frumosi recomand Eduard Ciocoiu. Aduce cam orice specii din import germania la preturi ok. Trebuie doar sa vorbesti cu el sa vezi cand face urmatorul import.
|
 |
|
|
|
In cazul meu in general au livrat la termenul mentionat. o singura exceptie la o piesa de schimb pentru filtru, cu termen 4-7 zile la care a trecut o luna si am dat eu cancel la comanda. Cel mai bine ar fi sa ii suni inainte.
|
 |
|
|
|
Am inteles, se noteaza si varianta asta pentru alte situatii. Mersi
|
 |
|
|
|
Am reusit in weekend sa fac matzocaria. 2 buc de 10 cm de furtun 16/22 montate la prefiltru dupa care indesate peste ele furtunele de 19/27 (date cu vaselina sa alunece), fara coliere. Am incercat sa le scot de test, nici o sansa, Va trebui sa le tai daca vreau sa anulez prefiltrul. Am remarcat cresterea debitului dupa ce am ramas in filtrul mare doar cu material biologic si bureti in prefiltru. Mersi pentru sugestii.
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:Astept ceva recomandari sau sfaturi.....etc.
Merg si aplauze  ?
Imi place aspectul natural al acvariului asa cum e plin de alge. Eu ma tot chinui sa cultiv BBA in doua acvarii dar nu prea am succes. In afara de mentenanta rara care ar putea fi cauzele la tine?
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Barosane, multumesc, dar ia cu frana. Traiesc in Bucuresti de 49 de ani si stiu tot ce misca, incepand cu curvele si terminand cu rachetele sol-aer
Bre domnu' Dan da cum traiesti 'neatale 49 ani in 23?
|
 |
|
|
A calcat cineva pe cablu 
|
 |
|
|
|
Pare sa fie fuzz algae dar nu bag mana in foc.
|
 |
|
|
https://iazuri-acvarii.ro/prefiltru-sun-sun-hw-603.html
Azi a si ajuns, masurat cu ruleta diametrul este ca in specificatii. Vineri daca am timp incerc sa il montez si revin cu solutia folosita pentru posteritate
|
 |
|
|
DraCoNi wrote:Pai si nu risc sa aspir nisipul cand fac curat?
Nu, ca nu prea ai de ce sa aspiri, maxim se mai strange cacatel de pesti pe la tulpinile plantelor sau intre pietre in rest nu ramane nici un fel de mizerie, se duce in filtru. La fostul acvariu nu am aspirat niciodata in 2 ani. In cel nou aspir doar in zonele cu plante mai dese, printre ele. Asta e avantajul.
In rest cum zice Lemon, daca iei substratul de la domnul liliac nu mai are rost sa pui nimic peste si aspiri normal la schimburile de apa.
|
 |
|
|
|
Total de acord cu ce ati zis despre manado, eu voiam sa pun accentul pe faptul ca un nisip fin poate sa corecteze unele greseli (de exemplu doar sa adaugi peste pietrisul tau si asa nu mai acumuleaza mizerie intre granule) sau sa fie singurul substrat.
|
 |
|
|
Eu la primul acvariu am folosit JBL manado insa pentru ca era prea usor si ieseau plantele am trantit peste el https://www.nevertebrate.ro/nisip-dupla-ground-colour-river-sand-0-4-0-6-mm-10-kg-31052 sau https://www.nevertebrate.ro/nisip-dennerle-crystal-quartz-gravel-natural-white-10kg-17165. (nu mai stiu exact care, cert e ca are sub 2 mm granulatie)
Mi-a placut cum a functionat si acum am in toate acvariile nisip de genul asta (cu sau fara manado sub el).
A nu se intelege ca il contrazic pe Batman cu sugestiile sale, a fost doar un test de care am fost multumit 
|
 |
|
|
|
Parerea mea de profan, nu are sens sa bagi fertilizare doar pentru anubias. Nu va avea crestere accelerata nici cu fertilizare si vei risca sa te umpli de alge. Daca bagi ceva plante cu crestere mai rapida atunci te poti gandi la fertilizare.
Ca parere pur personala, stiu ca multe persoane au alte pareri, as folosi un substrat mult mai fin. Nu am avut pana acum "plangeri" din partea plantelor (e adevarat ca nu am foarte pretentioase) iar marele avantaj este ca nu acumuleaza mizerie si e mentenanta mult mai rapida.
|
 |
|
|
Cred ca gresesti, Xipho isi schimba sexul nu guppy 
|
 |
|
|
Eu am comandat sunsun 603 trebuie sa ajunga maine/poimaine, are conectori pentru 16/22 deci nu imi foloseste acela de la nevertebrate. Prima data o sa incerc varianta de la Koala, mi se pare cea mai simpla. Vedem ce iese. Mersi de ajutor, daca mai am neclaritati vorbim in privat.
|
 |
|
|
|
Ok, am furtunele, nu stiam daca e in siguranta sa le bag unul in celalalt. Daca nu imi iese incerc varianta cu o bucata de pex ca la bazinul cu americani. Va multumesc.
|
 |
|
|
Salut, stie cineva o varianta de reductie pentru a conecta un prefiltru de 16/22 la furtunele filtrului 18/26 ?
Singura varianta gasita de mine ar fi aceasta, dar nu o mai gasesc nicaieri pe la noi.
http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&path=17_71_74_80&product_id=751
Mersi
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
Nu ma mai complic cu absolut nimic, i-am si zis nevesti-mii ca la primul derapaj mai serios al acvariului il desfiintez si cumpar o canapea frumoasa in locul lui
Eu cred ca tanti sotia tovarasului Pavelescu a intrat pe contul lui 
|
 |
|
|
FishLover wrote:Un verisor a primit un acvariu de aceeasi marime si a pus pietris cam de aceeasi culoare si are plante artificiale si pesti lui se simt foarte bine, a avut o boala care ia omorat 2 guppy si un sanitar, dar in rest totul e bine.
Deci pestii se simt foarte bine, mor.... In rest " totul bine" plantele de plastic nu s-au ofilit.
Lasand sarcasmul la o parte cam toata lumea de pe aici te sfatuieste sa pui ceva plante naturale easy, poate ar fi bine sa le urmezi sfatul daca vrei sale oferi o viata buna pestilor. Plantele pe langa imaginea naturala pe care o ofera ajuta si la filtrarea apei consumand compusii de azot.
|
 |
|
|
|
Dupa culoarea apei din ultimele poze pare ca acvariul incepe sa se stabilizeze. Eu as baga puiul imprenuna cu adultii, deja e destul de mare, nu e pericol de a fi mancat. Continua cu schimburile regulate de apa si nu mai adauga alti pesti. Spor.
|
 |
|
|