[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: raul.tatulescu
Forum Index » Profile for raul.tatulescu » Messages posted by raul.tatulescu
Message
Sa va traiasca.
Se poate inchide, multumesc.
Momentan rezervati.
Sa zicem ca nu in unul dintre sectoarele 1,4,5,6.
Se doneaza urmatoarele vietuitoare :
Pui guppy intre 3 saptamani si 2 luni aprox 10-15;
Pui platy sunset/mickey mouse 2-3 saptamani ( cati pot prinde intre plante);
Melci de substrat;
Plante cateva fire: java moss, Najas Guadalupensis, Pygmy Chain Sword, limnophila aquatica etc.
Conuri de Arin pentru amenajare si scadere PH.
Predare personala la metrou Jiului dupa 6 seara.
Detalii pe PM. Multumesc.
Se poate inchide, multumesc.
In urma curateniei acvariului donez urmatoarele:
Pui guppy intre 2 saptamani si 2 luni aprox 10-15;
Pui platy sunset/mickey mouse 2 saptamani ( cati pot prinde intre plante);
Melci de substrat multi;
Plante, cateva bucatele: java moss, Najas Guadalupensis, Pygmy Chain Sword, limnophila aquatica etc.
Conuri de Arin pentru amenajare si scadere PH.
Recomand carantina deoarece am avut probleme cu ceva paraziti si nu sunt 100% convins ca nu vor recidiva.
Predare personala la metrou Jiului dupa 6 seara.
Detalii pe PM. Multumesc.
Asa voi face, multumesc.
Da, citisem, dar eu nu sunt convins ca acela este diagnosticul, si nu stiu daca are rost sa fac un tratament pentru viermi intestinali fara sa stiu ca asta are pestele respectiv. Pe de alta parte cu cat tratez boala mai repede cu atat se vindeca mai usor asa ca as putea sa incerc cu Flagelol. Confuzia mea este data de faptul ca nu stiu diagnosticul pentru ca nu au alte simptome. Multumesc pentru timpul acordat.
Salut, am si eu nevoie de un sfat de la cei cu mai multa experienta (la mine e cam 0);
Am cumparat recent de la Hornbach 4 pesti - 2 Molly si 2 Platy. Pestii pareau in stare foarte buna.
I-am introdus intr-un acvariu de 12l, cu rol de carantina (se afla in el de aproximativ o saptamana). Acvariul este ciclat (si fac schimburi de apa 20% la 3 zile), un mic filstru intern mecanic, un strat subtire de nisip si o mica radacina cu java moss pentru a oferi o atmosfera cat de cat acceptabila.
In ziua a 3-a am remarcat ca femela de Platy face excremente decolorate si subtiri asemanatoare unor fire de ata transparenta ce raman agatate de ea. Acestea alterneaza cu excrementele normale. Are burta destul de umflata, dar banuiesc ca este insarcinata. Mananca ca un zmeu si este vioaie. Ceilalti 3 pesti nu prezinta nici un semn. Mananca f bine , sunt vioi, sunt grasi. Hrana fulgi si granule de la tetra min. Am observat ca cei 2 Platy ciugulesc foarte des Java moss-ul. Temperatura 27 grade.
Din ce am citit pe forumuri cauzele ar putea fi : Protozoare, Capillaria, Octomitaza sau altceva bacterian.
Toate aceste boli insa si drept simptom pe langa culoare excrementelor si lipsa poftei de mancare, apatie, slabire si par a evolua destul de rapid. In cazul meu nu este nici un alt semn.
Pentru a fi sigur ii voi mai tine in carantina minim o saptamana, si in functie de evolutie poate incerc un tratament, daca reusesc sa gasesc un diagnostic.
Intrebarea mea este, se poate sa fie doar o indigestie sau altceva cauzat de stres/alimentatie?
Daca este o boala cam care ar fi perioada maxima de latenta/incubatie a acesteia?
Nu vreau sa risc mutand pestii in acvariul principal si nici sa ii chinui inutil in acvariul de carantina mai ales ca cei 2 Molly au inceput sa devina gresivi.
Multumesc.
Da, am inteles, am urcat temperatura doar pana la 28 grade pentru ca o temperatura mai mare imi omoara plantele, nici asa nu au fost prea fericite, dar cel putin nu este nici un semn de boala, daca exista protozoarul in acvariu cel putin nu se inmulteste si nu ataca pestii. Am facut doar schimb de apa 20% la 2-3 zile si 28 grade timp de o saptamana si elementele nocive, oricare au fost ele au regresat.
Ziua 48 - Toti pestii sunt in stare foarte buna, nici un semn de Ick sau intoxicatie cu amoniac/nitriti. Multumesc pentru sfaturi.
Am inteles, voi comunica rezultatele zilele urmatoare. Multumesc pentru timpul acordat.
Si ce ar trebui sa fac? Sa reiau tratamentul? Cat timp? Nu distrug tot biotopul si plantele bagand sare si solutii la nesfarsit?
Multumesc.
Din ce am citit pe forumuri Ichthyophthirius moare fara o gazda in aprox 48 ore la temperatura peste 28 grade. Timp de o saptamana cat au fost sub tratament pe nici un peste nu a aparut nici un semn de ich. Este posibil sa ramana boala in acvariu?
Stiu ca au avut Ick, i-am tratat cu cresterea temperaturii la 30 grade, sare neiodata si Tetra contraick. Toate simptomele de Ick au disparut dupa o saptamana, intre ziua 35 si ieri. Acum nici un peste nu are puncte albe de ick.
Buna ziua, am si eu o problema cu acvariul. Imi cer scuze ca textul este lung, sper ca un "connoieseur" sa aiba rabdare sa citeasca jurnalul aventurii. Stiu ca fiecare detaliu conteaza.
Ziua 1 - Cumparat acvariu 60l, filtru extern Aqua pro 800, amenajare cu substrat fertilizant si nisip. Pornire aparate si incepere ciclare.
Ziua 7 - Introdus un Corydoras si bacterii Easylife aquastart pentru a ajuta la ciclare, plantare plante de fundal.
Ziua 21 - Introducere 4 guppy, 3 molly, plante de suprafata.
Ziua 28 - (Apa limpede, toti pestii fericiti, o femela guppy a nascut ) - introducere 6 Cardinal Neon
Ziua 30 - Pe neoni apar puncte albe pe aripioare coada si cap. Schimb de apa 10-15% in fiecare zi.
Ziua 31 - Aripioarele si coada se zdrentuiesc. Folosire Tetra Contraick si sare neiodata (o lingura la 4l apa).
Ziua 32 - Doi dintre neoni mor, ceilalti sunt plini de de puncte albe, nu mai au cozi si inoata dezordonat.
Ziua 33 - Inca unul dintre neoni moare.
Ziua 34 - Inca un neon moare. Apar puncte albe pe guppy si molly. Adaugare sare neiodata pana la 1 lingura/l. Utilizare albastru de metil (in timpul dozarii accidental am scapat mult albastru de metil, schimbare rapida a aproz 40% din apa pentru a reduce concentratia, apa este insa destul de albastra).
Ziua 35 - Minune, toti pestii traiesc, cei 2 neoni ramasi s-au inviorat. Schimbare apa 10% in fiecare zi pentru a reduce salinitatea care a afectat plantele.
Ziua 39 - Filtrul incepe sa scoata zgomote ciudate. Oprire, Curatare rotor pe care erau incurcate cateva fire de java moss (fara a umbla la straturile filtrante). La repornire apa se murdareste.
Ziua 40 - Apa este limpede, plutesc insa mici particule in ea. Schimb apa 10% la fiecare 2-3 zile. Neonilor incepe sa le creasca coada.
Ziua 41 - In apa inca mai plutesc particule. 2 dintre guppy devin apatici, refuza sa manance si au o usoara decolorare in zona gurii si pe opercule. Unul dintre Molly se ridica in mod repetat pentru a respira la suprafata.
Ziua 42 - AZI- cei 2 guppy si 1 molly sunt in aceeasi stare, ceilalti pesti (2 guppy+ 10-15 pui guppy de cca 2 saptamani, 2 neoni, 2 molly, 1 cory) sunt in stare foarte buna.
Intrebare: S-a deciclat acvariul din cauza albastrului de metil si al schimburilor prea dese de apa?
Sa continui schimbarea apei sau din contra sa nu o mai schimb? Sa incerc tratament cu antifungic?
Multumesc.
 
Forum Index » Profile for raul.tatulescu » Messages posted by raul.tatulescu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com