[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Ajuta-ma te rog! Daca ii bag in acvarii care sunt ciclate isi revin sau dau septicemia si la alti pesti? Ii tin macar o luna -2 luni sau pana-i vand. Sau daca ii pun in bazine si scot filtrele externe de la acvarii si le pun in bazibe ajuta? Si las la acvarii doar externul, filtrele alea le aveam pentru astfel de situatii.
Ma rog... am nevoie de mare ajutor si nu raspunsuri de genul " Prajestel! , uite aici reteta:... " astea nu-s raspunsuri de acvarist , la carasii mei li se inrosesc aripioarele si fac un puf alb pe ei, infectie bacteriana, nu? Cu ce o pot trata asta?
Au murit deja 4 carasi mari, unul are aripioarele sangerii ce sa le fac?
Sunt exact aceias specie, nu o sa oasa pui de culori diferite, cu toate ca la biologie am invatat amandoi despre raspunsul la intrebarea ta, dar sunt slabe sanse sa scoti mixuri de pui , deci ies pui atat standard cat si gold/blue.
Este subspecia ramirezi, iar specia este mikrogeophagus ramirezi si este doar o specie, te referi la apistogramma?
Sau te referi la varietatile de culoare ? Gold, standard, electric blue si balon ( care este un peste handicapat) .
Vrei sa reproduci pesti de culori diferite?
Alex92 wrote:Cred ca esti un oltean dupa halul in care vorbesti. Asta iti este educatia, ti-o spun cu parere de rau

Zi-mi ca oltenii sunt needucati ! Un peste albastru are o pata albastra... cam asta inteleg eu din prima postare, poate daca pui o poza ajuta pe cineva, dar na tot nu intelegi ce ti se spune.
euro2me wrote:
"semnaleaza", nu semnalizeaza, ti-am zis sa mergi sa dai simularea...

http://brainly.ro/tema/518817

Pana ma duc eu la simulare, te duci tu dracu...
euro2me wrote:Pe langa sare, iti mai trebuie usturoi, ardei si condimente, vezi mai jos o reteta buna:

http://www.culinar.ro/retete/mancaruri/mancaruri-cu-peste/saramura-de-caras

Tu chiar te-ai nascut degeaba.... cine nu stie ce sa zica, semnalizeaza ca e prost prin glume proaste...
Sa aspir nu am ce, pestii sunt in iaz, 2 au gris si unul se descompune la propiu, ii cad solzii, nu mai inoata si ta la suplafata, sa vad cum ii vindec, ii vand si imi bag in iaz ceva ceva pesti de rau, ma duc intr-un weekend mai cald si fac rost de ceva pestisori, dar sa vad cum rezolv boala la astia, sa pun sare in iazul mare si apoi sa schimb din ea? De ridicat temperatura nu am cum, noaptea trecuta au fost 7° C in iaz la suprafata si 10 °C la fund, iar de dimineata aveau gris 2 .
Am pus pestii, dar in dimineata asta unul plutea, credeam ca-i mort, are aripioarele rosii si franjurate, iar in iaz alti 2 au gris, cum pot sa tratez grisul in iaz afara?
Faye wrote:
severum777 wrote:
Carasul se trateaza mai bine cu antibiotic sau sare ?

Cu antibiotic, doza dubla! Pe tine cand te ciupesc tantarii, nu faci injectii cu penicilina?

Multumesc frumos! La filtru ve pot sa-i fac, pompa de recirculare a apei pentru iaz este in bazinul lor, cum pot sa o " curat " de gris? Sau cu antibiotic se moare tot grisul, daca o scot si o las sa se usuce peste seara?
euro2me wrote:"Daca ii prinzi si ii mananci este mai ok? "

E ok, Adrian, pt. ca mancarea e o necesitate, iar acvaristica o distractie/hobby ; argumentul tau il aduc si zoofilii: nu e mai bine pentru animale sa le f... decat sa le mananci ? Raspunsul e acelasi.

Eu raman la parerea ca ar trebui interzisa luarea pestilor, pasarilor etc. din mediul natural , cu exceptia cazului cand se asigura un mediu artificial extrem de generos. Sa pui pesti din balta in acvarii de 150 de litri (cu un singur i) mi se pare sadism si, din pacate, e plin youtube-ul de asa ceva. Bineinteles ca nu se va interzice niciodata, pt. ca ar cadea multe afaceri...

Si totusi... de ce au fost domesticiti pestii exotici? Sunt perfect deacord cu tine, dar intr-un rau sau balta pestii mici pot fi mancati de multi pesti mari, asa 2-3 pesti precum cobitis si rodheus in 150 de litri stau linistiti, cu mancare, filtrare, sa nu mai zic ca exista tratament in acvariu pentru infectiile bacteriene des intalnite in balti... un peste mic intr-un acvariu mare , duce o viata chiar mai buna decat in salbaticie, nu duce lipsa de nimic, nu se simte lipsa spatiului asa de tare, in acvariu au propiul teritoriu in care nu o sa fie pradatori, iar ei o sa se abijnuiasca cu ideea, in acvariu nu duc grija mancarii si a bolilor, un peste mic poate sta in acvariu mare lejer.
Un scurt film cu acesti pesti ( rodheus amarus )
https://m.youtube.com/watch?v=iUX0GLpL_Rw
Si alt filmulet...
https://m.youtube.com/watch?v=5Cm-dWPfYuE
Nu rezista muschiul ala in acvariu, eu dupa ce am luat dintr-un lac plante pentru iaz m-am trezit cu un mormoloc de triton, nu ai vrea sa te trezesti cu cine stie ce horatanii prin acvariu...
Pentru cei interesati, un link cu pesti pentru iaz , de vanzare:
http://www.fish-farm.ro/85-pesti-pentru-curatarea-apei-pesti-grup

Daca un caras face gris, tratez tot bazinul sau doar pestele? Vreau sa scot pompa si sa o pun la iazul mare, ce fac? O las sa se usuce? Sau nu omoara grisul? O las in saramura?
Carasul se trateaza mai bine cu antibiotic sau sare ?
, nu este boala dropsy, arata chiar frumos, nu o stresa cu maternitati nemernice, fi mai natural, plantele, vegetatia deasa salveaza puii de platy, nu maternitatea care ii omoara pe toti.
As putea sa fac o cascada chiar cu apa preluata din rau, dar imi trebuie constructie din betonl ca sa nu plece dealul la vale ca la mine e totul in panta, as putea sa preiau apa dintr-un parau, dar e mai jos decat iazul, ma mai incurca ceva, in locul ala sunt multi copaci, iar daca sap sigur dau de radacinile lor, si nu prea pot sa duc curent, totusi vreau sa am macar o balta mica cu niste pesti autohtoni, acum ramane de vazut...
Pestii din export care nu se inmultesc in captivitate, adusi direct din salbaticie... este tot aia, pestii care ii avem acum in acvarii , nu au fost si ei salbatici candva? Mi se pare aiurea sa nu putem inmulti o linie de pesti , un exemplu bun ar fi carasul, el nu a fost inmultit si selactat in china, iar acum crescut in acvarii mari? O selectie se poate face, dar are nevoie de un inceput pentru a continua alti oameni mai departe.
Sunt si eu de parere ca orice peste ar sta mai bine in iaz, dar nu peste tot este posibil,dar as fi curios daca pot combina cobitis cu niste puntius... Acum nu am incercat inca sa-i bag in acvariu, voi vedea cu ochii mei daca pot fi crescuti in acvariu alaturi de alti pesti, daca nu o sa ii inmultesc si selectez in iaz.
O sa bag cobitis in acvariu, dar daca o sa fie stresati, bolnavi sau au un comportament ciudat, mai mult ca sigur o sa-i scot.
Am 2 spatii libere pentru iaz, unul lung cam de 20 de metri si lat de maxim 2-3 metri, si unul cam de 5/5 metri, dar nu o sa ma apuc sa sap 20 de metri in lungime, fac si eu de maxim 10 .
Pe mine nu doar bibanul soare ma atrage , toate cele 4 specii mi se par interesante, vara asta imi pregatesc niste bazine si caut cat mai multi pesti tineri, daca nu chiar alevini.
Vreau sa incerc inmultirea lor, selectia si adaptarea lor in acvarii exotice. Am vazut intr-un rau care a format mici santuri de apa, in care vara apa ajunge lejer la 35 ° C, acolo cresc alevinii de cobitis si porcusori , chiar daca apa curge lent, temperatura nu o suport bine nici eu , si in acel rau sunt multe santuri mici din care pot "aduna" pesti tineri chiar si alevini, cobitis zic eu ca poate sa fie adaptat la acvarii tropicale, asta daca reusesc sa-i inmultesc, dar zic ca la varsta mea am timp destul de lucrat pe astea 2 specii.
Ce ma framanta pe mine e teama sa nu fie purtatori de boli care pot fi fatale pentru unii pesti.
As avea un exmplu bun despre combinarea speciilor.
Un prieten bun a tinut carasi luati din niste bazine , deci oarecum domestici, au stat cam 7-8 luni separati de restul pestilor in acvariu fara oxigenare sau filtrare, au fost zile cand au avut parte si de albastru de metil, acum au stat cu ancistrus, platy, guppy, corydoras paleatus, neoni, cardinali si o ciclida africana care aproape le-a adus sfarsitul. Din 6 mai sunt 4, 2 au plecat la cineva, iar acolo vor sta cu guppy si platy, iar alti 2 sunt la mine, o sa incerc sa fac rost de ceva mai mare si le pregatesc o mica baltoaca in curte, incare vor sta pana la toamna.

Am citit mai demult pe net, ca un anumit tip de mancare, schimba culoarea la carasi, mie mi s-a intamplat la 2 carasi care aveau o culoare naturala ( argintiu ) sa devina un galben palid, este posibil sa se intample asta si cu carasii de balta?

https://m.youtube.com/watch?v=N4Yv8KJEDPo

Un acvariu frumos!
Daca imi spui cati litri are, daca e ciclat, ce filtrare , iluminare,pesti, numarul pestilor, plante,... pentru inceput scoate maternitatea, fundalul si scoicile, cresc duritatea apei si arata urat, lasa maternitatea daca nu ai pui.

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: