[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Salutare colegi ! Dupa o pauza in acvaristica , pe perioada de vara , am refacut tot , am citit mult , am avut ocazia sa ma intalnesc cu acvaristi mai experimentati , cu care desigur am facut un schimb de idei , nu am asimilat chiar toate practicile dansilor , dar am retinut diferite trucuri , 2 dinte ei fiind mai inaintati in varsta si incepand de tineri cu asta am putut sa-mi fac o idee despre evolutia acvaristicii in Romania , iar din toate astea mi-am format" propia mea acvaristica " in care am inteles ce pesti ma atrag , ce imi permite timpul si spatiul sa cresc si desigur , rabdarea e cea mai importanta .
Acum am un acvariu in camera mea in care sunt cam 120-130 de litri net , plantat si aici am din vara : un grup de sumatrani ( tetrazone , odesa , nigrofasciatus si conchonius ) grupul este mic , dar pestii se simt bine , inoata linistiti si nu sunt stresati ; 3 gurami perlati ; 1 labeo bicolor ; niste ancistrusi albinosi de diferite varste , pentru ca s-au reprodus , care se pierd printre radacini si pietre ; un grup , nu foarte mare de cory nanus .
Acum puteti sa-mi spuneti ca am pestii aglomerati , incompatibili si asa mai departe ...
Este un acvariu in care am depus timp , bani ,efort ,.... Eu stiu sigur ca am pesti sanatosi si fericiti .
Filtrarea este interna , unul din cei 2 acvaristi mi-a pus asa filtrele si le-am lasat si acum cum le-a pus dansul, plantele sunt nepretentioase ( valisneria , cryptocoryne , bacopa ,...) , fertilizare cu easy-life profito , lumina este un neon t5 de 40w .
Vin cu o intrebare , totusi ,forumul nu accepta imaginile de o dimensiune mai mare de (...) , cum pot sa incarc imagini pe site ?
1 . Nu exista apa ciclata , bacteriile stau în filtru si substrat , nu se cicleaza apa , doar acvariul .
2 pestii sunt ori o pentazona si un mascul de nigrofasciatus , ori o pereche de nigrofasciatus .

Cel mai bine ii donezi .
Depinde de boala , daca nu are pesti pe care sa se inmulteasca , teoretic moare , dar depinde de" boala ".
Depinde de ce pesti si plante ai ... am avut si eu un nemernic d-asta , la mine a fost îngropat de viu in substrat .
Zic ca po?i sa rezolvi cu niste sare ...
Astia au trecut de frig si boala fara probleme , acum au un bazin care nu prea mai e liber de plante
Da , eu mai am 2 carasi frumosi si sanatosi
Teoretic , mai am 2 carasi , dar nu se v?d de la plante. Mini iazul duce o viata cat mai naturala . O sa încerc sa-i scot sa ii masor cu ocazia asta .
Depinde cat este acvariul de mare , pot sa fie distrugatori , si sa deranjeze pestii , ce dimensiuni are acvariul ?
Se poate închide topicul , masculul a adus icrele în scorbura .
Alta poza .
Salutare ! Cum spune si titlul , masculul meu de ancistrus ( voalat ) nu pare sa aiba grije de icre , ar trebuii sa le bag in scorbura sa nu le manance alti pesti ?
Daca are burta mare si plina de icre , înseamna ca se simte bine , se vede clar din poza ca este sanatoasa , po?i sa-i inmultesti daca vrei sa sco?i icrele , dar la mine au tr?it femele fara sa le" scot " icrele , fereste-o de fulgi , mai bune sunt granulele si o temperatura ridicata .
In acvariu de 150 litri net , am eu o pereche de pelvichacromis si 2 colisa , si nu am probleme , mai am si cort, rasboras si molly . Ar trebuii sa faci un topic in care sa te prezinti , cu nume , varsta , acvariu , etc.
Acum depinde de spatiul care il ai .
Le trebuie substrat fin , cat mai inchis la culoare , ca sa poata sa-si aranjeze cuibul , nu stiu de ce prefera culorile inchise , dar pot sa spun ca la mine au depus mult mai linistiti cu substrat negru .
In teorie xipho nu isi schimba sexul , masculii se maturizeaza mai greu, dar am mai auzit o varianta ca in natura in baltile in care nu sunt masculi , rezolva femele treaba , la mine o femela foarte mare de xipho ( care a nascut ) a devenit mascul cu gonopodium , rezultand un mascul foarte mare . La guppy o minunata femela , brusc , la un interval de cateva zile , era mascul complet ( in acvariu erau mult mai multe femele decat masculi ) masculii il curtau si pe el , dar si el curta femele .
Am avut 2 femele de molly galben fara mascul , ce-a mare a devenit mascul , am mai primit un mascul negru , si asa si ei , " proaspatul" mascul curta femela , iar masculul negru il curta pe cel galben .

Daca duc lipsa de masculi pot rezolva si femelele problema , dar din masculi nu se fac femele .
3 femele , dar prima rosie este xipho nu platy , masculii au gonopodium , prin care se diferenteaza de femele .
Dupa parerea mea , unele ciclide precum pelvicachromis , nigro , scalari ,... se inmultesc mult mai repede decat viviparii , dar asta in conditii bune , cory se inmultesc usor , toti viviparii , carasii la mine s-au inmultit foarte bine , betta , prefer sa inmuptesc pestii care depun icre decat vivipari, dar viviparii sunt cei mai usor de inmultit , platy si guppy in special .
Mai multe poze ...
Nici un peste nu poate fi "crescut" ca betta , toti au nevoie de spatiu filtrare ( nu oxigenare ) si parametrii ai apei corecti, da-mi mesaj pm si te indrum cu un link .
Poze , multi spun ca se bat viviparii , dar ei se curteaza ...

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: