| Message |
|
|
|
Nu e gestanta , viviparii pot retine sperma pana la 2 luni , dar cu toate astea femela ta nu este gestanta si este perfect sanatoasa .
|
 |
|
|
|
O lasi in acvariu , o sa o urmaresti , cand vezi ca este incordata , retrasa si cauta un loc ascuns o urmaresti pana naste , iar apoi , dupa ce cad 2-3 pui o pui intr-un borcan si o acoperi cu un prosop sau tricou , de preferabil negru , ideea e sa fie bezna ca sa nu poata manca puii .
|
 |
|
|
Am facut si eu asta cu un leri , da aveam 4 ani  , nu cred ca ai minte de 4 ani , asteapta o luna chiar si mai mult , sa se cicleze , teoretic 3-4 saptamani , dar eu prefer sa astept mai mult , la mine dureaza mai mupt sa na gandesc ce vreau in acvariu decat ciclarea , lasa pestele in acvariu si asteapta ciclarea.
|
 |
|
|
|
[quote=EdyFeintuch]Statea cam aproape de substrat. Mai si inota. Cand m-am dus sa-l prind pt ca l-am mutat intr-un vas a fugit. Am observat o chestie acum vreo doua ore. A inotat in cerc de vreo 3 ori si s-a oprit. Chiar nu stiu ce sa zic despre el.[/quote]
Sigur se vindeca in vas ... vezi sa nu vie mai mare de un litru , da-mi volumul , filtrarea , temperatura , .... ce am spus mai sus , nu vreau sa stiudespre el , ci despre acvariu .
|
 |
|
|
 misto, mancare expirata , in ce loc este umflatura ? nu am nevoie de poza daca nu detaliezi mai mult problema , de cand este , volumul acvariului , de parametrii apei nu mai zic ca nu cred ca-i cunosti , eventual temperatura , ce filtrare ai , ce pesti mai sunt acolo , acvariul este ciclat ...
|
 |
|
|
|
Hai sa-ti dau eu o idee , pune o scrumiera de sticla curata , preferabip noua .
|
 |
|
|
|
Puii de black molly se nasc negrii , iar puii de guppy , orice culoare se nasc gri palid sau alb-galben pentru varietatile Albino .
|
 |
|
|
|
Vad ca ai si antibiotic , asta este una din cauzele unui acvariu instabil , in care se stabilesc boli , poti sa-l folosesti pentru tratarea pestelui , tu acolo ai o infectie bacteriana , am tratat ceva foarte asemanator cu eritromicina pentru uz uman , o pastila la 40 l / zi . Foloseste in acvariu doar easystart si nu mai baga antibiotic , spala buretele o data si nu nai umbla in acvariu .
|
 |
|
|
|
Nu sunt bune "solutiile " alea , e posibil sa fie din cauzq amoniacului , dar nu-s foarte pretentiosi , dar na ... ce solutii folosesti ? Are solzi zburliti ? Sau mi se pare mie ..?
|
 |
|
|
|
Ochi incetosati , pete albe pe corp , solzii cum sunt ? Pare infectie bacteriana , cu ce ai hranit pestele ?
O poza ma detaliata ....?
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos ! Saptamana viitoare o sa cumpar un set complet de la un magazin , carasii n- au sfarsit bine , dar raman la acvaristica ,setul il iau totus pentru acvarii ca poate am nevoie , acum ... invat din greseli ... imi cam fac o banuiala ce a terminat carasii , dar mai bine nu ma mai gandesc .
Bazinul clar nu a fist ciclat ... dar nu asta a fost cauza mortii , 9 isi revenisera de "roseata " , dar ciuperca asta ... cand credeam ca a trecut ...dar na ...
|
 |
|
|
|
Am primit si eu un acvariu plin cu depuneri calcaroase, trebuie sa inclini acvariul ca sa fie otet pân? sus, daca te apruci sa freci o iei razna, mai bine cu un peosop mic, bine imbibat in otet lasat pe geam cam 30 min, si dupa se ia usor, otetul trebuie sa inte singur in calcar, iti spun din experienta.
|
 |
|
|
Nu am gasit teste, era un praf, asemenea cimentului, am golit si reumplut iazul de 2 ori am asteptat sa se usuce, nu are diluanti in ea, am amestecat-o cu apa si nu pare a fi toxica, dar astept sa dau de teste, acum nu mai am in iaz decat apa, carasii de balta din el nu aveau nimic, acum, mai am doar 6 pesti care se mai pot numii carasi si se pare ca incep sa-si revina, dar astept, au temperatura de 22°C, apa din toate acvariile cate putin si buretele de la unele filtre interne pus in canistra filtrului lor, acum de aici nu-i mai scot, un peste din cei 6 e caras de balta  , acum p-astia i-am " cules " din iaz, mai sunt 4 pui micuti care nici nu stiu daca mai apuca sa-i bag si pe ei intr-un bazin mare, dar poate am noroc .
Pana acum totul merge spre bine, sau tot raul spre bine... acum, a fos macel printre carasi, las bazinul o luna sa se cicleze, iar apoi vad cum bag 2-3 pestisori de balta.
|
 |
|
|
|
Ma gandeam ca n-o sa am nevoie de ele, ar mai fi ceva... Eu pe iaz am dat cu o vopsea pe baza de ciment, hidroizolanta si elastica, o fi din cauza ei?
|
 |
|
|
|
Nu gasesc teste de apa, am cautat ar trebuii sa cumpar de pe net, dar nu prea am gasit ce vreau aveau parca prin animax "betisoare " , care am inteles ca nu-s bune de nimic , ma duc maine sa vad ce gasesc, ca tot am drum.
|
 |
|
|
|
Eu am de 5 ori iazul, aproape 5 .
|
 |
|
|
|
15 grade... eu am mai nou 5 grade la suprafata si 9 la fund...
Anul trecut a fos mult mai cald in perioada asta, poate ii bag in casa pana se mai incalzeste sau ii pun in 2 bazine tot afara, dar incalzite, dar mai bine ii tin o saptamana la "caldura " .
Filtrarea am citit ca la iazurile cu crapi trepuie sa fie minim volumul iazului / h, iar la carasi jumatate / h, eu am mers ca la acvarii, de 5 volumul / h...
Deci, problema la carasi apare din cauza temperaturii care le slabeste sistemul imunitar,iar appi fiind afectati de amoniac ?
|
 |
|
|
|
Am filtrare, cine a spus ca nu am si mai este si buna, oxigenare deasemenea, dar termperatura este intradevar scazuta, doar 2 carasi sunt luati din magazin , care sunt bolnavi, un black moor si unul normal, restul sunt inmultiti in iaz si crescuti in iaz, adevarat este ca cei 4 care au murit, toti vin din magazine, dar unul avea 9 ani si asta de 9 ani si cu ceilalti 2 au rezistat perioade mai lungi la temperaturi mai sazute de atat (3-10 ° C, 3 mai rar ) , nu e chiar iaz, este o pompa care circula apa printr-un fel de sump, in care am mediu filtrant, iar deasupra pietre.
La acvarii am lasat si filtrele interne sa mearga, daca scot buretele de la ele si il inlocuiesc cu cel al pompelor de la bazine, care sunt goale, scutesc ceva?
|
 |
|
|
|
Daca pun pestii afara in bazine fara substrat si iau buretele cu bacterii de la un acvariu si il schimb cu astea mai este nevoie de schimburi? Am si mediu filtrant cu bacterii ajuta cu ceva? De pasti eu plec in vacanta deci nu prea stau pe acasa.
Apa curata inseamna apa bine filtrata, nu s?n?toas?.
|
 |
|
|
Faye wrote:Nu stiu daca le mai poti face ceva. Incearca sa-i tii in apa curata, cu schimburi zilnice. Daca zici ca a aparut si puf pe ei, deja s-a complicat situatia. Poate fi infectie bacteriana sau micotica... nici nu stii cu ce sa-i tratezi.
Ce.i cu puf au murit, astia sunt sanatosi din cate se pare... doar ca unii au aripioarele sangerii, sunt pui de maxim 7 cm ce au ramas si unul mai maricel de 10 cm care are aripioare sangerii , pot sa-l bag pe asta intr-un acvariu, isi mai revine? Las apa intr-un acvariu si maine ii scot din iaz, las iazul o luna neatins, daca pun ceva pastravi de pa p?str?v?rie in " vizita " 2-3 zile ajuta? in iaz apa este curata ca lacrima, si curat mereu mizeriile de la fund si de la suprafata.
|
 |
|
|
|
|