| Message |
|
|
e un Gymnocorymbus Ternetzi, putin franjurat... 
|
 |
|
|
tropikana wrote:Cautand informatii despre filtrele externe, am dat de un raspuns de al lui Porcu in care zicea ca un acvariu 80x40x50 nu e prea estetic si mai bine sa il faca de 80x45x45.
Eu inca nu am apucat sa dau comanda de sticla (de 10mm) pentru un acvariu de 90x45x50 pentru pesti de card, in speta zebre. Dimensiunile sunt ok? Este cat de cat estetic, avand in vedere ca il voi tine intr-un colt al camerei? Din pacate sunt limitat la 900mm lungime, deoarece atat este barul pe care va sta acvariul.
Si m-am hotarat sa imi pun lampa suspendata cu 6 tuburi  Ramane sa ma hotarasc de care sa imi iau.
Pentru estetica, incearca sa nu uiti ce au descoperit anticii, si anume raportul de aur. mai precis, la un acvariu, acesta e bine sa fie cel in care se impart toate dimensiunile vizibile( am facut si eu niste teste si au mare dreptate...)
Pentru cei 900mm ai tai, recomand urmatoarele: Inaltime de 555 si adancime, la alegere, tot 555 sau 345( 345 e cam putin pentru o adancime, poti incerca un 400, e destul de apropiat si iti ofera si spatiu de manevra!)
1.6180339887, asta e raportul, te joci cu el. nu uita ca e valabil si la suprafete, deci daca vrei sa fie armonios si pe suprafata pe care sta, sa fie acelasi raport. Adica, stiind suprafata noptierei, afli suprafata acvariului prin impartire la 1.61 si deduci cele doua dimensiuni care se afla in acest raport.
daca ai ceva nelamuriri sau pot ajuta, da un semn si mai vorbim...
|
 |
|
|
|
puteam sa jur ca la dim spuse e Gibbi, adica Glyptoperichthys gibbiceps
.
Am fost fan multa vreme, insa cand au ajuns la 50cm( se va intampla mai repede decat crezi) a trebuit sa ii marit! bestiali pesti, da-i cat mai repede si ia altii mai mici, din nou, ca nu o sa iti para rau.
Succese!
|
 |
|
|
|
in 3 zile au plecat toti!!!
Multumesc tuturor celor care s-au aratat interesati. scuze celor pe care am fost nevoit sa ii refuz, data viitoare aduc mai multi!
Pentru cei care au "prins", sa va traiasca si sa va bucurati de ei. Raman in continuare disponibil aici sau la telefon pentru orice alte informatii ati avea nevoie!
Seara buna!
|
 |
|
|
Alokt wrote:
Dar in pond nu vei sti ca le ai si nu le vei vedea niciodata, fiind pesti care se hranesc pe fund, nu vei reusi nici sa le momensti la suprafata.
da, da' merge de un snorkeling! ochelari si tub mai trebuie, si poate sa taie bilete!
|
 |
|
|
Porcu wrote:
lukaboy wrote:vin acum si eu cu o intrebare: cine e cel mai de condamnat? cumparatorul manat de pasiune si hobby sau vanzatorul?
Daca incepem iar discutiile despre cumparatoru' care refuza sa se informeze inainte de a cumpara pesti si despre vinzatoru' care-i baga pe git orice, scoatem un megatopic de 10 pagini  .
lukaboy wrote:daca o sa mai fie la Hornbach... daca nu, o sa imi para rau ca nu am luat acum si nu i-am tinut asa...
O sa gasesti sturioni la statiunea de cercetare de la Nucet, fac aia mii de sturioni pentru crescatorii  .
Domnu porcu, plecaciune!
insa nu m-am putut abtine, ca prea sarise lumea. Lasa-l sa incerce, si daca chiar nu merge, o sa ne spuna. daca merge, cine stie, poate mai facem un thread pe forum!
cast priveste megatopicul de 10 pagini, nu ar fi rau sa-l mai revigoram din cand in cand, ca mai creste nivelul de educatie si pretentii al forumistului acvarist!
scuze de offtopic si weekend placut!
|
 |
|
|
|
Incerc sa fiu avocatul diavolului, nu dati cu pietre, cine ma cunoaste imi stie parerea, insa...
sa recapitulam: cineva a ajuns in Hornbach si a vazut sturionii de acolo. cauta de mult, asa ca pasiunea i-a spus sa ia vreo 5 si o sa vada el unde ii pune, mai ales ca nu stia daca o sa mai vina( in Romania, pentru cine nu stie, pana acum sturionii au fost cam rari!).
pe urma se gandeste putin ca nu are chiar asa mult spatiu si se opreste la 2. alege doi mai vioi( acolo sunt vreo 100 de sturioni de 25cm in circa 400l, cu o filtrare indoielnica) si bucuros ii pune in acvariul de acasa. 1200l si filtrare corespunzatoare poate fi interesant , cel putin o perioada.
vin acum si eu cu o intrebare: cine e cel mai de condamnat? cumparatorul manat de pasiune si hobby sau vanzatorul?
nu pot sa nu imi aduc aminte experienta pe care am avut-o la un pet shop "de cartier", cand vanzatorul ne-a chestionat ce acvariu si ce pesti mai avem si ce temperatura si sa ii aducem mostra de apa sa ii faca, gratuit, testele, ca sa ne poata vinde, mirare, un ancistrus( nu e gluma, doar un ancistrus)!!! pe care, pana la urma a refuzat sa ni-l vanda, ca viitorul proprietar avea carasi, deci incompatibilitate, deci nu primesti ancistrus, impostorule!
o mica mentiune, "cartierul" era intr-un orasel amarat de provincie in America.
la noi, si daca ii spunea ca ii ia sa ii prajeasca in ulei de palmier, tot i-ar fi vandut, ca daca nu il vinde nu isi ia comisionul.
sincer sa fiu, si eu m-am aflat sub imboldul de a cumpara vreo 2-3 sturioni, singurul lucru care m-a mai domolit a fost gandul ca o sa imi fac la vara un iaz si o sa ii pun acolo( daca o sa mai fie la Hornbach... daca nu, o sa imi para rau ca nu am luat acum si nu i-am tinut asa...)
Deci il admir pentru interesul fata de specii noi, ii urez succes lui radu cu cresterea sturionilor( imi aduc aminte ca la expozitia anterioara de la Antipa erau in hol vreo 30 de carasi si crapi Koi si 3-4 sturioni, in maxim 400l, si nu s-a mai activat nimeni...) si sa incerce cat mai multe, cand are ocazia.
chestia cu eliberatul in ape nu o agreez nici eu, chiar sunt total impotriva. mai bine daca vezi ca nu mai ai unde sa ii tii, papa-i! sunt chiar gustosi!
|
 |
|
|
Doar pentru colectionari si pasionati: am in plus cateva grupuri de cate 4-5 hermit crab terestru, Coenobita Clypeatus, cumparati din petshop in America.
Bonus dau un terariu de vreo 70 litri, nisip si ceva decor, precum si cochilii de schimb, numai pentru cel care ia prima tura de crabi.
Hraniti doar cu hrana Hikari, aclimatizati, au naparlit de cateva ori deci se simt in siguranta si le merge bine.
Temperamental, variaza de la super activi si indrazneti la sfiosi si cuminti. Nu e nici unul agresiv si nici nu au incercat sa evadeze, dar asta nu garanteaza ca nu exploreaza terariul in cautarea unei iesiri.
Cel mai mic sta acum intr-o cochilie de vreo 2.5 cm diametru, cel mai mare are o cochilie de vreo 5 cm diametru.
pentru mai multe detalii, nenea wiki
Pret final pentru un crab 12 euro, nu dau grupuri mai mici de 4-5 ca sunt gregari si se plictisesc singuri. Relatii doar pe mesageria privata.
|
 |
|
|
AMON_RA wrote:Daca il deschizi din nou pe amicul google o sa gasesti destule poze ca sa-ti dai seama de diferente . 
rau esti, mai Amoane...
ai sa ii spunem amicului Radu ca cei dou pesti sunt extrem de usor de deosebit, principalele deiferente fiind:
1) colorit: Ancistrus( dolichopteris e cel mai intalnit, dar si multispinis se mai gaseste) e brun inchis spre negru cu puncte galbene, Pleco e cenusiu sau rozaliu, in functie de varietate. Si daca tot am ajuns aici, ar mai trebui sa spunem ca un alt "pupacios" comun in Romania este Glyptoperichthys gibbiceps, asta e maroniu cu pete ca jaguarul. Asa cum spunea Nea Amon, Google images e o sursa buna de poze pentru orice acvarist in "suferinta".
2) forma: Ancistrusul are un fel de tepi mio pe nas si niste tepi foarte ascutiti la coltul gurii si daca e mascul. Pleco nu are asa ceva!
3) poate la fel de important: dimensiunea: daca are peste 15cm si inca creste, e clar ca e pleco sau gibbi!!! cand se opresc, pe la 40 cm, deja ti-au nenorocit acvariul, indiferent cat de mare ar fi el. de aceea nu recomand nici pleco si nici Gibbi in acvariile uzuale de 30-50 l, ca in 6 luni trebuie stramutati!
in rest, dupa ce i-ai vazut corect intr-un petshop, nu ai cum sa ii incurci.
|
 |
|
|
mirciulik wrote:s-a dat!
mii de multumiri lui @lukaboy. si pentru red cherry shrimps 
sa iti traiasca. hermit crabul pe care ti l-am aratat a acaparat deja acvariul, se pregateste de naparlire! multumiri si din partea lui!
|
 |
|
|
adriancalotescu wrote:Pai daca in magazin e suta 7,5 cine crezi ca-ti va da 50 ???? 
ce te pasioneaza? putea sa ceara si 8, e marfa lui si nu e frumos sa te iei de el fara motiv. nu iti convine, ai doua posibilitati:
1) ignori oferta
2) ii faci o contraoferta pe mesageria privata!
succes si temperatie, dragul meu acvarist!
|
 |
|
|
maryusyk wrote:mai ai creveti?
ai pm! eu creveti mai am...
|
 |
|
|
Lofty wrote:In nici un caz nu trai cu impresia ca se hranesc cu dejectiile altor pesti....
acum, ca sa pastram adevarul istoric, Scatofagus numai asta papa, da e cam singurul.
A, daca am putea baga cativa politicieni in acvariu, s-ar rezolva orice problema de curatenie.
|
 |
|
|
m_3 wrote:Daca tot a reinviat topicul asta, acum ca posesor de Tetratec EX 700 imi permit sa vorbesc si eu: l-am cumparat de la ZooMania din Oradea si mi-au dat 3 ani garantie. Deci, se pare ca inca e vorba de mentalitatea romanului (comerciant) de a da mai putina garantie (in cazul tau, unde ti-a dat doar 2 ani )decat prevede producatorul.
nu e de mentalitate. prin lege, trebuie sa asigure 2 ani.
3 ani inseamna un an in plus in care trebuie sa iti asigure tie piese de schimb si service gratuit, asta inseamna costuri, care ar creste pretul aparatului, si l-ar aduce in zona de pret a celorlalti vanzatori. e o alegere, in limitele legii, si cu riscul asumat ca o sa apara si critici ca cele de mai sus, pierzand, probabil, o serie de cumparatori.
|
 |
|
|
|
Solutia e simpla: inchiriaza un tetraodon! ii dau o saptamana sa pape orice molusca din acvariul tau!
|
 |
|
|
|
pe varianta donatie sau vanzare pe forum la un pret simbolic as merge si eu.
|
 |
|
|
radu2007 wrote:asa este, numai ca am mai multa incredere in "sistemul" de inchidere/etansare al sticlei "originale" decat in lipiturile pe care le-as face eu; m-as muta direct pe pres, la usa, in cazul unui perete pictat cu drojdie ... 
daca tot mergi pe DIY, mergi pe sticla de cola( coca sau pepsi), ca nu poti gresi. vezi ca sunt mii de tutoriale pe net despre etanseizarea legaturilor.
Si inca ceva, presiunea din butelia de drojdie e mult mai mica decat cea din o butelie de CO2. cauta pe forum reteta cu drojdie si gelatina, o sa ai placuta surpriza sa tina mult( 3-4 sapt) si sa elibereze CO2 constant, la presiune utilizabila si foarte safe.
Succes!
|
 |
|
|
lukaboy wrote:"Cursul de schimb" il stabilim de comun acord, accept orice alti creveti de apa dulce.
Astept mesaje pe privat!
Inca valabil! Va astept
|
 |
|
|
lukaboy wrote:"Cursul de schimb" il stabilim de comun acord, accept orice alti creveti de apa dulce.
Astept mesaje pe privat!
Inca valabil! Va astept
|
 |
|
|
|
"Cursul de schimb" il stabilim de comun acord, accept orice alti creveti de apa dulce.
Astept mesaje pe privat!
|
 |
|
|
|
|