dupa multa vreme, incercari si esecuri( da asa inveti daca nu vrei sa asculti inainte!), am ajuns la un oarecare grad de stabilitate in minireef-ul meu.
Setup:
1) acvariu home made 60x60x60
2) lampa 4xT5HO, 2x14000, 2 actinic, toate de la Aquamedic, urmeaza un upgrade la 6XT5HO.
3) Skimmer Turboflotor blue 1000, extern
3') pana refac aquascapingul, mai functioneaza si un Blue I400, da acum are rol doar de refugium, ca mai cresc niste copepozi...
4) Lampa UV Aquamedic 36w
5) Chiller Hailea
6) Suport homemade cadru metalic acoperit cu pal alb, ca in alb si negru e toata camera

7) canistra Eheim 2226
8) 2 pompe valuri Hydor Koralia, urmeaza un upgrade la WaveMaker
La ultimul recensamant aveam in acvariu urmatoarele:
1) 1 bucata Zebrasoma Xanthurum, ii spunem Blondy, nu stiu ce e da o strig ca si cum ar fi fata.
2) o pereche clowni( se pupa si se gudura toata ziua), noaptea dorm la suprafata apei si se aventureaza in mijlocul acvariului doar la orele de masa...
3) multi polipi( vreo 6-8 varietati si urmeaza saptamana asta o comanda din RDG, cu niste polipi din Thailanda si poate, daca am noroc, si o Ricordea Yuma! o sa pun acum poze cu polipii pe care ii am acum si noutatile cum se acomodeaza!
4) 2 hermit crab, de marea neagra, am descoperit ca nu imi omoara melcii sa le ia cochilia si fac aceeasi treaba ca si aia mari si rai...
5) 2 cleaner shrimp, niste puturosi, care nu am mai curatat un peste de vreo 3 luni, ca mananca toata ziua si fura mancarea din sun coral!
6) 2 turbo snail si 2 astrea
7) cateva stelute de mare, stau ascunse prin polipi!
in rest, desi nu am sump ci doar filtru extern, parametrii apei sunt foarte buni, drept urmare Caulastrea si Tubastrea sunt super bine si stau umflate non stop.
Coralina e la ea acasa, purpurie, semn ca si lumina e ce isi doreste sufletul ei.
task-urile sunt relativ putine, si anume:
1) completare cu apa osmoza, cam 5l la 2-3 zile
2) curatare geam acvariu, saptamanal
3) hranire 2-3 ori pe zi cu hrana congelata si alge de sushi pentru blondy
4) aditie Ca si Iod de la kent marine, reef booster si bioptim de la prodibio saptamanal sau la 10 zile
pot spune ca sunt destul de multumit, tot ce trebuie sa mai fac( adica vreo 20-30 ore munca, estimativ) este sa fac un aquascaping misto, ca ma enerveaza stilul taraba de corali, pe care il vedem mai peste tot...
si niste poze:
1) sun coral, dupa ce a papat bine de tot
2) zoasi albastru cu verde, lumina normala si cu actinic mult:
3)imagine de ansamblu, se vede mai bine de ce vreau sa modific aquascapingul
4) meet Blondy:
5) niste polipi pe care am dat 100euroi colonia! acum sunt bine, da la mine au mers mai greu, era sa pierd colonia, mai ales ca un crab( ii spun Hagrid, ca e gradinar, rearanjeaza setupul acvariului cum vrea el...) i-a intors cu polipii in nisip. Acum sunt bine, am reusit sa ii impart prin tot acvariul si se simt tare bine, fac pui saptamanal:
6) Cladiela pe cale de a se prinde in scorbura, o mai las legata cu elastic vreo 2 saptamani si dupa aia schimb poza...:
7) Xenia( nepulsatoare) si Clavularia, o colonie mica, dar care a crescut de vreo 4 ori in dimensiuni de acum 3 luni de cand am primit-o de la Danny.
8) Blondy se intoarce:
9) Aiuritul, scuze calitatea pozei, da nu bate lumina pana unde sta el...