| Message |
|
|
|
Prietene, asa cum spune un amic de pe forum, orice chestie mai mica de 50 l nu este acvariu! al tau este acvariu cu indulgenta, dar macar fii si tu atent si nu suprapopula!
nu cred ca poate cineva spune care este exact motivul pentru care ti s-a imbolnavit pestisorul, insa cred ca multa lume poate spune ca este foarte probabil sa ti se intample si in viitor.
deci, fa si tu o fapta crestineasca si doneaza! ce si cum, este la alegerea ta, eu as da scalarii, ca sunt chinuiti in 50 l!
Bafta si un gand bun!
|
 |
|
|
pai raspunsul se afla in postul tau! avea apa curata, deci tubii nu au ce cauta acolo! cel gasit de tine era in vacanta! :-P
acum pe bune, la iesirea din Bucuresti , apa Dambovitei este "imbogatita" cu substante hranitoare, numai bune pentru tubi!
eu cred ca ii iei bine la 150.000! vorbeste si cu D-l Oprea, ca poate te indruma el catre cineva care are tot anul!
Bafta
|
 |
|
|
Dragi sindicalisti, revin cu informatii proaspete!
Pestii sunt comandati, daca totul merge bine vor si ajunge!
Pretul este cel la care ne asteptam cu totii, adica circa 4 euro.
In ceea ce priveste persoanele care sunt mai departe de Bucuresti, vom vedea. Probabil ca este mai dificil, insa nu imposibil!
Deci, cu incredere inainte, batalia este a noastra!

|
 |
|
|
|
Salut, ai prins vreodata momentul in care la un petshop se face schimbul de apa? surprize, surprize, apa direct de la robinet!!!
Cred ca iti faci probleme degeaba, in afara de cateva specii foarte sensibile, marea majoritate a pestilor pot fi obishuiti( si cei mai multi ii cumperi deja obisnuiti) cu apa de robinet, netratata, nedecantata( cu ocazia asta cresc si lantele mai bine!!!)
|
 |
|
|
|
Multam de urari.
Bine inteles ca se mai fac inscrieri pentru otto, zilele astea am si pretul si termenul de livrare, asa ca va doresc rabdare si tutun.
Bafta
|
 |
|
|
revin cu un update si o veste buna( pentru mine, dar poate fi si pentru voi!!!)
mi-am cumparat de la muzeul Antipa, de la expozitie, o gashca de Crossocheilus Siamensis. Sunt absolut bestiali, ceea ce va doresc si voua!
am vrut sa stiti 
|
 |
|
|
|
hai ca m-ai speriat... cum sa cada proiectul OTTO? este mai bine ca niciodata!
Astazi - maine pun si un update informational la ce mai facem!
|
 |
|
|
Dragii mei, se spune de vreo 3 ani pe forumul asta ca pestii autohtoni de apa dulce si chiar plantele nu prea au ce cauta in acvariile cu pesti exotici  !
Este alegerea fiecaruia sa puna ce vrea in acvariul sau, insa in acel moment se "pierde garantia"!!!
Spor la treaba, daca aclimatizati stiuca ofer un premiu 
|
 |
|
|
ramasesem dator un link...
aici este un model destul de interesant de Chiller.
cine nu are rude in america, sa isi cumpere!
|
 |
|
|
|
Prieteni, e foarte simplu. Cu 200%apa noua, daca este buna, se schimba permanent( sau mai bine zis se pastreaza permanent) calitatile bune ale apei in care traiesc si se reproduc discusii respectivi.
Sa nu faca asta in conditiile in care apa este perfecta pentru discusi ar fi ca si cum ai sta la munte si ai tine inchis geamul doar pentru ca asa faci si in Bucuresti! Cred ca este mai bine sa o iei de-a gata, unele lucruri nu pot fi explicate insa pur si simplu asa sunt!
Eu va urez succes cu cresterea discusilor. Cand aveti puiuti de calitatea celor importati, sa puneti poze pe site.
Sa gandit cineva dintre amatorii care isi cumpara 2 discusi de la petshop pe care apoi vrea sa ii reproduca, la posibilitatea extrem de crescuta a cosangvinizarii?
|
 |
|
|
|
Salutare,
Din experienta voastra, care sunt melcii care fac curat in acvariu( alge si alte resturi) si nu se inmultesc in halul in care se inmultesc melcisorii aia mici si negri...
Multam de sfat.
|
 |
|
|
sau exista, si o recomand, varianta unui chiller( frigider mai micutz).
Am vazut de la cele mai accesibile( cateva zeci de euro) pana la cele mai meseriase( un fel de climatizare, adica ii indicai temperatura dorita si asa ramanea tot anul!!!  )
e mai profi decat ventilatorul, insa si mai scump, ca tot ce este de calitate!
alegerea este la nivelul buzunarului!
|
 |
|
|
|
Pomacea sunt cam lenesi cand este vorba de papatul algelor. In schimb, imi papau Micranthemul si alte plantute, fara a se atinge de alge.
cei mai misto sunt cei mici si negri, sau, daca ai drum si bani, in Obor gasesti Neritina, super melci!
Succese.
P.S. Daca ti se inmultesc prea mult melcisorii, iti recomand un tetraodon! Prietenii stie de ce!
|
 |
|
|
|
am patit si eu, se rezolva, stai linistit!
|
 |
|
|
ma bucura efervescenta pe acest post( incepusem sa imi pierd increderea...)
detaliile financiare le veti primi fiecare pe PM, in momentul in care le am si eu! in ceea ce priveste banii, ii strang eu, in momentul urmator, de preferinta la intrunirile duminicale!
totusi, ca si detalii organizatorice, cred ca va mai dura ceva! Dolly a intuit bine( stie ea ce stie!)
Bafta si va multumesc! ne vom putea mandri cu faptul ca am adus otto in Romania dupa o lunga perioada de absenta! 
|
 |
|
|
|
o sa strang eu banii, incepand de saptamana aceasta.
pentru toti cei care au votat pentru, astept mesaje pe PM.
Bafta si va mai astept
|
 |
|
|
Duminica, la urmatoarea intalnire a cenaclului, voi aduce o lista si va spun cum facem cu pasii urmatori.
deja au aparut interesati, deci suntem mai aproape ca nicicand de o victorie totala
va astept in continuare si pe ceilalti, pretul orientativ o sa il am in cursul acestei saptamani.
Numai bine!
|
 |
|
|
|
cred ca tot chinul cu pastratul lor dispare in momentul in care le pui la congelator, in pungute, turtite la circa 5-6mm grosime stratul de larve.
acelasi mod de conservare poate fi folosit si pentru a pastra tubi, dupa ce i-ati tratat termic si i-ati tocat( sau nu, infunctie de dimensiunea pestilor).
procedez asa de mult si este foarte comod. Pestii se obisnuiesc repede cu acest mod de hrana.Un alt avantaj este ca poti conserva si o tona de tubi, daca vrei, deci se raresc drumurile la petshop!
Succes!
|
 |
|
|
Sandu wrote:ASTA e O.affinis cand oi fi eu coleg de schit cu Parintele Susai, aici membru forumist si coleg cu noi  . Afirm cu toata taria ca au zbarcit-o bajetii, este de ajuns sa arunci o privire la ce poze au dat poporu frate francez pe aquabase  ...si sa vezi ca nici nu seamana si nici nu rasare.
De aceea nu am pus nici eu linkul, ca nu semana decat cu flexilis... dar totusi, sa nu incepem cu stangul in minunata aventura a cresterii lui Otto.
nu am mai primit cereri de inregistrare! vad ca lumea se uita si nu se baga :p ...va mai las... dar nu mult
|
 |
|
|
Ma bucura intresul pentru acest micut pestisor. Se pare ca este unul dintre cei mai activi si mai discreti curatatori din acvariu( in afara de melcii Neritina, dar asta este o alta poveste, alt episod...)
Imi spunea cineva din State ca la ei este in jur de 1$ bucata, prinsi din natura( sunt destul de greu de reprodus, dar nu imposibil, dupa cum a confirmat si Sandu). La pachet cu neritina si alti papatori de alge, se bucura de un deosebit succes.
o poza este asta: OTTO puiuti si aici inca una OTTO in concediu
alte detalii, la cerere, ca la cat am stat pe net dupa ei, scriu un roman...
deci, astept in continuare cereri! 
|
 |
|
|