[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclare TetraTec EX700  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dreammer
Junior member

IP:

In acvariul meu filtrul este intern, Aquael Fan 2.
Peste 2 zile o sa am TetraTec EX700. Nu vreau sa folosesc carbunele cu care vine aceste filtru.
As vrea sa iau buretele din filtrul actual (intern, Aquael) si sa-l pun in canistra, in locul carbunelui. Eventual taiat in 2-3 bucati si aranjate pentru a se potrivi.
Asta ar elimina necesitatea de a functiona ambele filtre in paralel pana se formeaza si fixeaza bacteriile in canistra.
Este vreo problema daca procedez asa ?
Va multumesc.
[Email]
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Eu nu cred sa fie vreo problema. Daca acvariul este ciclat deja, eu as schimba doar filtrul (desigur nu in aceiasi zi cu schimbarea apei).

Este doar parerea mea, nu o lua de cea mai buna

D
dreammer
Junior member

IP:

Acvariul merge de vreo cateva luni, deci (se presupune ca) este ciclat.
Ms.
[Email]
dreammer
Junior member

IP:

Azi am primit filtrul Tetratec; am taiat buretele din Aquael in vreo 5-6 parti pe care le-am asezat in canistra, in compartimentul destinat carbunelui activ, am aruncat o pastila de bactozim (doar una mai aveau la petshop...) si l-am pus in functiune. Merge de vreo 3-4 ore si nu curge, nu lacrimeaza, nu face zgomot - ma rog, bazaie foarte discret si la atingere se simte o vibratie usoara.
Per general, multumit.
Contra: adancimea la care se scufunda sprinkler-ul, pe care l-as fi vrut mai jos sub nivelul apei. Oricum, am rezolvat "problema".
O chestiune poate delicata: de ce zooplus, urbanpets ofera trei ani garantie (sau cel putin asa scrie pe site, n-am verificat), iar Profipet mi-a dat doar un an, spunand ca trei ani e doar garantia pe care o da producatorul. Credeam ca "mentalitatile" astea au fost demult uitate la firme gen profipet, care are cel putin un nume, nu ? Sincer, as fi dat cateva sute de mii in plus pentru inca 2 ani garantie.
In fine, desi merge de numai cateva ore, filtrul mi-a facut o impresie buna, care sper sa nu se schimbe in timp.
[Email]
dreammer
Junior member

IP:

S-ar putea spune ca m-am grabit putin...la cele doua magazine mai sus mentionate nu am vazut referiri la garantie. Asa, pentru curiozitatea mea, o intrebare catre reprezentantii celor doua magazine, daca imi este permis: cati ani garantie oferiti voi pentru filtrele TetraTec Ex ?
Va multumesc.
[Email]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Acuma sa mă bag si eu in seama, si eu mi-am luat tot tetratec ex700 acuma aproape 2 săptămâni si aceeaşi problema, un an garanţie. Dar sa fie si mai frumos eu nu am primit nici măcar o foaie de garanţie de la tetra, ştampile. Când am fost sa iau filtru nu avea garanţie in cutie, am vorbit cu vânzătoarea care mi-a explicat ca luni îmi aduce, am luat filtru ca smilie . Vin luni sa îmi zică ca nu poate sa aducă si ca facem noi o înţelegere si ca nu contează daca am sau nu foaia aia ca ei ştiu am semnat ceva pe acolo si gata.
Si eu copil sensibil care am lucrat cu mi de garanţi ştiu cum sta treaba, si uite ca am păţit-o.
Nu te speria tu ai ieşit bine la faza asta , eu l-am luat din Braşov

Grija la apa umfla parchetu si streseaza nevasta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
dreammer
Junior member

IP:

Nici eu n-am deocamdata certificatul de garantie, o sa-l iau saptamana viitoare, pe baza bonului de casa. Am mai fost o data in situatia asta, cu alta categorie de produse, nu de acvaristica, luand certificatul de garantie la cateva zile dupa achizitionarea produsului.
Oricum, nu asta era "problema"mea, eram doar nedumerit cu 1 an vs.3 ani..., cel mai probabil n-am citit eu bine cum ca alte magazine ar oferi trei ani garantie pentru TetraTec EX.
Nu mai insist pe tema asta, filtrul merge o.k., a venit repede (2 zile dupa ce l-am comandat), sper sa nu fie nevoie sa apelez la garantie.
[Email]
dreammer
Junior member

IP:

As dori sa sa revin asupra unor afirmatii facute de mine in acest topic cu privire la garantia filtrului TetraTec EX700.
M-am uitat pe certificatul de garantie (atunci cand mi l-au adus...), unde scrie: "Functionarea filtrului este garantata timp de 2 ani de la data cumpararii."
Nu am nimic pro sau contra in mod deosebit (mai ales dupa ce mi-au adus certif.garantie) pentru cei de la Profipet, insa nici nu-mi place sa arunc cu noroi doar asa, ca sa fie.
Asa ca rog pe cei ce au citit postul meu sau care au luat de bune afirmatiile pe care le-am facut initial privitor la garantie, sa accepte scuzele mele pentru dezinformarea facuta.
Va multumesc.
[Email]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca tot a reinviat topicul asta, acum ca posesor de Tetratec EX 700 imi permit sa vorbesc si eu: l-am cumparat de la ZooMania din Oradea si mi-au dat 3 ani garantie. Deci, se pare ca inca e vorba de mentalitatea romanului (comerciant) de a da mai putina garantie (in cazul tau, unde ti-a dat doar 2 ani )decat prevede producatorul.
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

m_3 wrote:Daca tot a reinviat topicul asta, acum ca posesor de Tetratec EX 700 imi permit sa vorbesc si eu: l-am cumparat de la ZooMania din Oradea si mi-au dat 3 ani garantie. Deci, se pare ca inca e vorba de mentalitatea romanului (comerciant) de a da mai putina garantie (in cazul tau, unde ti-a dat doar 2 ani )decat prevede producatorul.

nu e de mentalitate. prin lege, trebuie sa asigure 2 ani.

3 ani inseamna un an in plus in care trebuie sa iti asigure tie piese de schimb si service gratuit, asta inseamna costuri, care ar creste pretul aparatului, si l-ar aduce in zona de pret a celorlalti vanzatori. e o alegere, in limitele legii, si cu riscul asumat ca o sa apara si critici ca cele de mai sus, pierzand, probabil, o serie de cumparatori.

http://www.seachem.ro
[Email]
dreammer
Junior member

IP:

Nu uitati ca initial mi s-a spus ca ar avea 1 an garantie.
Eu unul sunt multumit cu cei 2 ani garantie, avand in vedere si pretul bun, 200 RON. Consider ca este un termen rezonabil, chiar daca pe site le Tetra se zice de 3 ani. Oricum nu-i singura categorie de produse unde garantia din Ro.este mai mica.
[Email]
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Sa-l stapanesti sanatos. E un filtru foarte bun la pretul asta.
Eu il am de aproape 3 ani si nu am avut nici o problema cu el.
Se curata foarte usor (cu exceptia futunelor unde o sa ai nevoie de o perie mai lunga). Se amorseaza la fel de usor.
Ce sa zic? Eu sunt foarte multumit de el.
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: