Message |
|
Am vrut sa iau un Amazon Day dar cand am dat comanda nu mai aveau.
Ca fertilizat,momentan folosesc Dennerle 4532 Scaper's Green pentru plante exigente,dar dupa ce pun la punct acvariul o sa terc pe pachetul de la Seachem.
Luni sau marti o sa-mi ajunga si reductorul de presiune si deci o sa pot sa incep sa folosesc CO2.
Acum vreau sa schimb substratul.Ma gandesc sa fie cam asa :
-vreau sa iau un incalzitor de substrat JBL ProTemp B20 sau Dennerle 1633 EcoLine ThermoTronic 20w ,pe care il montez ca sa fie, si il las asa pana fac rost de un controller
-substrat fertilizant Dennerle DEPONIT Mix Professional de 9.6kg
-la nispipul/pietrisul pe care il pun peste substratul fertilizant,am doua obtiuni.Ori folosesc ce am acum,adica un pietris cu granulatie 1-4 si economisesc niste bani,ori cumpar Nisip Dennerle Crystal Quartz Gravel Dark Brown.Inca nu stiu ce sa fac.
|
 |
|
ok
Am dat comanda de urmatoarele :
-neoane noi Dennerle
-reflectoare tot de la Dennerle
-butelie 6kg
-reductor de presiune dual-stage
http://www.co2supermarket.co.uk/co2-regulator-dual...enoid-magnetic-valve-p180.html
-fertilizanti de la Dennerle
Am deja
-difuzor JBL ProFlora Direct
https://www.jbl.de/?lang=en&mod=products&func=detail&id=7319
-PH controller Dennerle 3093 Prof Line PH Controller Evolution De Lux
|
 |
|
Eu in acest moment am cele doua Dennerle mentionate mai sus,doar ca au aproape 12 luni si deci este vreamea sa le schimb.
|
 |
|
Vreau sa schimb si eu neoanele pentru ca deja au un an de zile.
Intre
Dennerle 2901 Trocal T5 Special Plant cu UV stop
Dennerle 2909 Trocal T5 Color Plus cu UV stop
si
Aqua Medic 88731 Aqualine T5 Planta Grow
Aqua Medic 88721 Aqualine T5 Reef White
ce puteti sa-mi recomandati ?
Multumesc
|
 |
|
Cum am rezolvat problema controller-ului( adica acum am un alt Dennerle PH Controller Evolution Deluxe) a mai ramas butelia si reductorul de presiune.
Lucian,aici unde sunt eu,trebuie sa dau comanda pentru a umple butelia adica, dau comanda,vine curierul,o duce la firma de incarcat si apoi mi-o aduce inapoi.
Ca obtiuni am de ales intre 2Kg si 6Kg.Amandoua sunt acum in oferta,cea de 2Kg este 72 euro iar cea de 6Kg este 109 euro,ambele incarcate.Ca pret dupa cum se vede mai rentabila este cea de 6Kg.
Ca reductor am de ales intre :
http://www.co2art.co.uk/collections/regulators-solenoids/products/aquarium-co2-regulator-dual-gauged-solenoid-magnetic-valve
si
http://www.co2supermarket.co.uk/co2-regulator-dual-stage-dual-pressure-gauge-solenoid-magnetic-valve-p180.html
Al doilea ,daca nu gresesc, este mai bun pentru ca imi permite o reglare mai fina fiind dual stage.
|
 |
|
Am fost in seara asta de am dus controller-ul defect inapoi. Vanzatorul "parea" un pic jenat si dupa ce s-a invartit putin mi-a dat altul care nu are nici o problema.Deci, pana la urma tot raul spre bine.
Referitor la anemona inca nu si-a prins piciorul de roca iar in seara asta nu a mancat. Sa-mi fac griji sau este normal(anemona fiind in bazin de 2 zile)?
|
 |
|
Am o alta nedumerire.Am de ales intre o butelie de 2kg si una de 6kg si nu stiu pe care sa o aleg.Dupa parerea voastra care este mai potrivita? Regulatorul de presiune mentionat inainte este bun pentru ambele butelii? El imi permite sa reglez numarul de bule de care am nevoie ?
Multumesc
|
 |
|
Asta o sa fac. Maine o sa duc controller-ul inapoi.Sper sa-mi recuperez banii.
|
 |
|
Mai exista o posibilitate.Uitandu-ma mai bine,mufa de la controller se vede ca a fost "busita".Este posibil ca ori un fir sa fie intrerupt,ori doua fire sa se atinga si de aceea sa o ia razna?
Daca nu gresesc ,mufa este identica cu cea de cablu de monitor de calculator.
|
 |
|
La acvariul marin am un Dennerle pH Controller Evolution DeLuxe nou.
Dennerle pH Controller Evolution DeLuxe nu are nici un sistem de reglare.
Am folosit solutiile de calibrare de la acesta,PH7 si PH4 si nimic. Am luat inclusiv si sonda de la cel nou si se comporta la fel.
Am crezut ca fac o afacere,dar in schimb am numai batai de cap.Uf!
Poza este de la cel nou montat la marin.
|
 |
|
Cum de un an de zile am fost ocupat cu acvariul marin,pe acesta dulcinol l-am ignorat destul de mult. Cum m-am hotarat sa-l tin si pe acesta, vreau sa-i fac si cateva imbunatatiri.
Acvariul este mediu plantat si vreau sa-i pun si un sistem de CO2 cu butelie.Initial am luat un JBL ProFlora Bio160,dar este total ineficient la al meu Juwel Rio 180.
Am de gand sa iau o butelie de 2KG,voi folosi si un PH controller. O sa utilizez numaratorul de bule si difuzorul de la JBL ProFlora Bio 160 dar nu sunt decis asupra reductorului de presiune.
Dupa ce m-am uitat putin aici pe forum inclin sa iau acest reductor :
http://www.co2art.co.uk/collections/regulators-solenoids/products/aquarium-co2-regulator-dual-gauged-solenoid-magnetic-valve
Voi ce parere aveti,este bun sau sa caut altceva?
Multumesc
|
 |
|
Am fost aseara si am cumparat scoici si gamberi(creveti).I-am dat o bucatica de scoica si a mancat imediat.Acum sta infoiata toata si cu gura deschisa.Momentan,cei doi clovni pe care ii am nu se apropie de ea,o ignora.
Pentru a nu deschide un nou topic,o sa scriu aici pentru ca am nevoie de sfatul vostru.
Ieri am cumparat la mana a doua un PH controller "dennerle ph-controller evolution deluxe" pentru al utiliza la acvariu de apa dulce.Toate bune si frumoase pana ajung acasa si-l montez.Ph-ul variaza foarte tare,sare cu +/- 0.2-0.5 unitati,deci nu este stabil,ledul de calibrare a sondei este aprins,iar când dau calibrare sonda,am asteptat si o ora la PH 7 si nu se calibreaza.Am luat sonda de la marin si identic,nu vrea sa se calibreze,ramane E7 si atat.Parerea mea este ca controller-ul este defect. raspunde la toate comenzile doar ca nu vrea sa se calibreze.Exista vreo metoda de resetare la controller sau sa ma duc sa-l dau inapoi la cel de la care l-am luat?
|
 |
|
O sa merg acum la magazin sa cumpar niste " scoica/crevete "  sa-i dau.
Pe net am citit ca ar trebui sa o hranesc in fiecare zi.
|
 |
|
La Multi Ani tuturor si un an nou bun si plin de impliniri!
Astazi am cumparat si eu o anemona Heteractis Crispa. Puteti va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa o îngrijesc,ce trebuie sa-i dau de mancare si de cate ori ?
Multumesc frumos.
|
 |
|
Cred ca incet,incet,parametrii apei isi revin.
Ultimele teste de ieri seara arata cam asa:
-salinitate 1025
-PH 8.02
-Ca 440
-Mg 1280-1290
-Alk 6.988
-PO4 0.0367
-NO3 5-6
-NO2 0
Acum am o alta nelamurire. Am 2 Pterapogon Kauderni care pana acum in fiecare seara cand dau hrana congelata o rupeau pe artemia si mysis. De cateva zile am remarcat ca unul dintre ei s-a botit la fata,gura devenind cam patratoasa si nu mai mananca.In schimb celalalt nu are treaba,cum dau de mancare hop si el. Dupa cateva cautari pe net inclin sa cred ca "am ramas gravid"  . Din cate am citit masculul tine in gura ouale timp de 20 zile si in acest timp nu mai mananca. Oare sa fie asa ?
|
 |
|
Frumoasa lampa domnu. Sa ai parte de ea.
|
 |
|
Si ultima achizitie printre altele
-Centropyge loricolus
-Labroides dimidiatus
-Synchiropus splendidus
-Valenciennea puellaris
|
 |
|
Din cate am citit pe net( din cate am inteles eu),am un dezechilibru ionic al apei.Momentan aditionez zilnic cu 15ml de Ca si 15ml de Mg de la Aquavitro la tot volumul de apa care este in jur de 350-400l.Cu aceasta aditie,Ca sta la 400 si Mg la 1200.
Inteleg ce spui tu Laurentiu dar, inainte de exemplu Ph-ul statea in timpul zilei cam la 8.20 iar noaptea nu scadea sub 8.
Sa maresc eu dozarea de Ca si Mg ? Cum pot sa scad Alk (acum este 8.398 iar PH-ul 7.91) ?
|
 |
|
Inca nu. Incerc sa stau mai calm ca altfel o iau razna. Macar sunt multumit ca pestii sunt inca bine,mananca, sunt vioi,apa este clara.
Nu stiu exact ce se intampla cu Ca,Mg,Alk si PH mai ales ca pana acum o luna toti parametrii erau ok.
De doua zile aditionez cate 15 ml de Ca (Seachem reef calcium) si 10 ml de Mg (Aquavitro ions) iar Alk nu mai pun de o saptamana si jumatate.
Miercuri :
-Ca 390
-Mg 1230
-Alk 8.609
Azi:
-Ca 400
-Mg 1200
-Alk 8.498
PH-ul nu vrea sa mai urce,deabia ajunge spre seara la 8.06,inainte era pe la 8.22,iar noaptea scade pana la 7.89.Am schimbat si calcia sodata,dar nimic.
Ma gândesc sa schimb si sarea.Acum folosec RedSea Coral Pro si vreau sa trec, cred ,pe TropicMarin Pro Reef .Ma mai gândesc.
|
 |
|
Am un Dennerle PH controller Evolution Deluxe la care vreau sa curat sonda pentru ca am vazut ca s-a depus mizerie pe electrod(mai ales niste puncte albe).
Din cate am citit, se poate curata si cu otet nu ? Otetul trebuie diluat sau poate fi folosit ca atare ? Cat timp trebuie sa las sonda in otet ca sa nu o stric ?
|
 |
|