[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Pe.aproape vezi ca trebuie varianta desktop a youtubeului,pe browser scrii youtube.com,te conectezi,apoi dai version desktop,repet pe browser,adica pe chrome,mozilla,opera,ce folosesti tu

Linkul este asta : https://www.youtube.com/watch?v=aaoYaYv-5Uc&feature=youtu.be

Cu paranteze arata asa :
Forumul acesta e din 2000. Noi cat si mai ales cei de atunci ne multumim si cu asta,pt ca aici este cea mai sigura sursa de informare. Oamenii platesc domenii si chestii pt noi,sa avem ce citii ^^ prin urmare,o carte veche si informata mai buna ca 10 siteuri dezinformate
Linkul de filmare se pune fara spatiu dupa paranteza patrata,linkul fiind luat repet,de pe versiune desktop a youtubeului
Dap,nu trebuia sa speli filtrul,mai ales sub robinet. Nu mai ai bacterii deloc in filtru acum,se prea poate sa o iei de la zero.
Pt a posta un video de pe youtube uploadat de tine, dai la setari pe chrome sau ce browser folosesti,si cauti version site Desktop fiind pe youtube.com ,bifezi,iei linkul de acolo de deasupra imaginii,apoi pui aici ca comentariu urmatoarea replica:
[Youtube] Linkul spre video [/youtube]

Da,dupa linkul spre video,in paranteza patrata e un slash "/" .
Succes cu nucile,eu nu am rabdare pt bricolare si alte creatii
Da,lemnele elimina tanin,eu iubesc culoarea aceea; inainte prin anii trecuti ai acvaristicii,oamenii puneau plicuri de ceai negru in apa pt a imita biotop amazonian
Pe aquariumprest.ro au o colectie de lemne mai numeroasa si mai unicate:
https://www.aquariumprest.ro/decoruri-lemn-natural.html
ma spargi
Filmarea@ cu Oscarul e de acum cateva zile(3/4) inainte de achizitii(4 jandarmi pt a completa 1 ramas din cei 2 luati(1 a fost papat de oscar pe timpul concediului meu) si 2 bala shark(pt amintirile din trecut).
Bineinteles,oscarul e plin ca intotdeauna de crevete,gibbicepsul roade pe ce nu a putut sa inghita oscarul care e plin pana la refuz

Filmarea cu cubul de 100l este de azi,dupa mutare si incepere a unei "maternitati" a jandarmilor pt ca dau semne de imperechere cat si pt endleri.bala shark sunt tot acolo,pana mai cresc pt a nu fi inghititi de oscar. Jandarmii vor romane acolo pana am o sursa sustenabila de pui,pt a risca sa pun jandarmii acolo impreuna cu oscarul. stiu ca e cam inghesuit ,dar e un loc perfect pt ei,niciun pui de guppy nu a fost mancat,desi am si un tetra emperor,tot asa lasat in urma de oscar ^^.
Totul e salbatic,pt ca nu am substrat destul sa ingrop ppantele si ma apucai de pus apa rapid pt a surprinde jandarmii incordandu.se unul la celalalt,rotiri cu femele si etc.
Fauna in cub : 5 jandarmi,3cory,1 sae micut,2 bala shark de 4 cm,cativa endleri(vreo 12 si puii lor),2 bunocephalusi,4/5 melci pomaceea ce sper ca supeavietuiesc omnipurului pus azi dupa filmare pt a elimina eventualele surse de paraziti de la pestii din petshop,caci am fost dupa 2 zile sa mai iau jandarmi dar am vazut ca au puf la bot cativa de.acolo.
Plante:elodeea giganteea,anubias,ceva loboda de terariu rosie si sa imi zica zi mie cineva ce nume are planta de eu o las sa creasca excesiv in masa apei ? Am pus f multa acum din acvariul mare,pt a apara puii de guppy si eventualele icre de la jandarmi
De la reflexie,va vor durea ochii )

Later edit: Dadui comanda pe nevetlrtebrate de 1 Spotted Fire Eel(10 cm) si 4 blue neon acara(3/4cm).cei nou veniti vor sta intr.un 81l pana mai cresc pt a fi pusi cu oscarul si gibbicepsii
Buna. O poza ne.ar ajuta. Intra pe plici.ro si uploadezi acolo daca claritatea imaginii este prea mare pt a fi postata pe forum. Limita pe forum este de 2mb
Nu,lasa.l asa,l.ai chinuii pe el atunci. Ma bucur ca e un baiat responsabil,lumea nu isi da seama dar un acvariu la copii ii face sa fie responsabili.
Relax and enjoy,nu te lasa stresata de munca prea tare
Lemne. Sunt bune si nucile de cocos,mai ales ca poti sa iei din lidl si sa le spargi tu,le fierbi si apoi le pui. Zic asta pt ca in general lemnele sunt scumpe iar nucile acum le poti gasii usor fara sa cheltui o gramada.
Vezi cum evolueaza treaba si daca o fugareste continuu si maine si poimaine,mai iei 2 femele. Ori dai maaculul. Daca vei mai lua 2 femelw,vei avea in curand atatoa pesti incat nu vei mai sti ce aa faci cu ei. Alegerea cu molly astia fu una tare proasta,avand in vedere ca ai fost sfatuita sa iei doar guppy masculi tocmai din cauza inmmultirii exagerate. Molly aia sunt tot vivipari. Eh,mai un schimb de apa,mai un filtru in plus,luam totul treptat
Mda,se pare ca acum ai o alta problema: masculul o va hartuii neincetat pe femela aia,care isi va da duhul intr.un final de la stres. De aceea nu se iau pesti pereche,e mai bine 1 singur exemplar decat pereche,pt ca la vivipari precum si la majoritatea cichlidelor(daca nu cumva la toate) rapprtul sexelor este de 1 mascul la 3 femele,pt ca de indata ce se imperecheaza,ele nu mai sunt dornice,dar masculii da. Eu am avut o femela atat de atragatoare in acvariu,incat 3 masculi erau pe ea,desi aveam alte 10 in acvariu. S.a cocosat in ultimul hal de la ciupiturile maaculilor si de la cat o alergau,a ajuns ca avia sa mai respire,intr.un final a trebuit sa o arunc,era vai si.amar de ea,am separat.o prea tarziu.
Rezolvare: ori scapi de mascul si ramai cu femela care ulterior va face pui si vei avea mai multe exemplare pe viitor,ori mai iei 2 femele,lucru destul de riscant avand in vedere ca ai deja cativa pesti acolo intr.un acvariu instabil ^^ dar no stress,chestii de.astea se intampla tuturor
Pai apa tratata nu inseamna ciclata,iar apa deja stabilizata trebuie sa aibe o perioada de ciclare indelungata plus circulare de la o pompa ceva,pe cand bolul nu poate asigura asa ceva,mai ales ciclare,lucru ce ia chiar si jumatate de an^^ pe scurt,o vei lua cam de la zero cu ciclarea,pt ca indoferent cate substante sau bacterii "bune" ai pus, acele bacterii au nevoie de timp pt a se inmultii. Pune apa jumate/jumate,in felul acesta diferenta de PH al apei va fi mai mica.
Stai linistita,pot rezista si pana la o luna fara mancare. Nu mor ei intr.o zi de foame. Dusmanul lor cel mai mare este amoniul
Ahhh,speram sa nu ii fi dat drumul printre raurile/lacurile noastre,caci aceste eliberari de testoase/pesti/nevertebrate din alte tari fac rau faunei noastre autohtone,exemplu somnul chinezesc si broastele testoase cu tample rosii/galbene,se hranesc cu icrele si puii de pesti si se inmultesc peste masura,marginalizand clar populatia autohtona.
Narcis,nu am citit printre randuri,dar hai sa fim seriosi,un sae intr.adevar creste destul de lung si are nevoie de spatiu,insa un ancistrus cu un betta nu e asa mult,un sanitar i.ar face bine la mancarea excesiva,initial voiam sa recomand otto,dar ma rog...

1: chiar nu stiu cum e mai rau,ambele variante suna dezastruos,sa speram ca betta va face fata
2:pestii nu au nevoie de lumina,noi pt a vedea pestii si plantele au nevoie de lumina.
3: insist ca da,parerile vor fi mereu impartite,daca ne luam dupa calcule,o luam razna insa pestii nu interactioneaza unul cu celalalt si nici nu expira/insipira cat sa polueze daca schimburile de apa sunt facute ok
4: da,nu sti ce ganganii si.au depus chestiile pe.acolo
5: ti s.a recomandat autocolant negru pt a contrasta bine cu pestii
6: la fel pt contrastare ca si la 5

Nu recomand african sub 200l.
Lumina nu trebuia tinuta aprinsa non stop,dar in fine^^ asteptam pozele dupa aclimatizare,montare,etc
Din pacate,o sfatuii sa ia deja neonii si guppy,daca vrea si cory. La dorinta,sa ia si un filtru oricat de mic,zise ca au aia pe.acolo eheim pickup 45,ceea ce ar fi bun cu ceva siporax mini in interior,dar nu cred ca au acolo. Ar fi fost bine sa ia doar o specie,insa are copilul cu ea ,asa ca ... Daca se tine de schimburile de apa si pestisorii achizitionati sunt sanatosi,va fi ok
Ba da,daca au trecut deja cateva zile,ia.o. Ia si ceva melci,orice fel,ajuta la chestii de.astea

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: