[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Subscriu si eu la ce zice Gabi mai sus,maxim de 2 ori pe zi le oferi mancare.
Si da,cei de la petshop sunt acolo sa vanda pt bani si propriul salariu,nu pt pasiune si ecologizare a vietii acvatice,deci habar nu au de ciclurile azotului in apa.
Suntem aici pt tine,asigura.te ca ce iti place ca pestisor nu creste prea mare la maturitate,deschizi google si citesti despre ei pe google daca cei de la petshop nu iti ofera prea multe informatii. Nu te avanta in solutii chimice ce iti vor recomanda,in pesti de care zic ei ca sunt compatibili unii cu altii,asigura.te ca nu iei carasei voalati,barbus tetrazone cu guppy sau mai multe exemplare de betta. In rest,poti achizitiona cam orice de pe.acolo,din ce am vazut ca sunt prin petshopuri.

Vezi ca ai un mesaj privat
Cu siguranta e melc,seamana cu ce aveam eu cand aveam red ramshorn,dar ma gandesc ca toti seamana intre ei
Hai, domnule Pave', o ziceti de parca ar fi ceva rau
Eu la plante chiar nu ma pricep.nu am avut vreodata interes
Eh,ma bucur pt tine atunci ^^ dar ziceam ca poate ai nevoie de ceva mai activ pe.acolo. Da,stiu ca au personalitate,dar molateci ^^
Scalarii sunt pesti molateci,desi frumosi si eleganti,dupa 2/3 ani se pare ca intr.adevar te plictisesti sa ii tot vezi "stand pe loc",de asta discusii,scalarii si astfel de pesti nu sunt pt mine. Faye,ce zici de niste bala shark puiuti si ceva/altceva pe langa ei la tine in acvariu ? Pastrezi doar sanitarii
Vezi ca sunt si pesti ce adora hidrele sper sa nu ma insel,dar gourami ar fi mari adoratori(sper sa ma aprobe/contrazica cineva ). Si sunt si altii mai mici,dar asta e ce am eu in cap acum
Faye wrote:image

Deci simt ca in sfarsit cineva stie cu adevarat ce zic ,innebunesc
Hai faye cu pozele ai achizitiile,ca uite la ce invarteli de cap s.a ajuns daca nu postezi
dan.pavelescu wrote:5 minute la colt, cu capul in masina de spalat. executarea!

(Nu intrebati)
Subscriu si confirm pt neonii rosii si colant negru,contrasteaza superb si nici nu vei crede ca ce va iesi va fi acvariul tau.
Asemeni faye si ugarit,te sfatuiesc sa nu incepi cu guppy sau vivipari in general(pesti ce nasc pui vii) deoarece se pot inmultii peste masura,dandu.ti peste cap echilibrul si asa instabil in primele luni de existenta ale unui acvariu,de la nr de pesti,mancare multa pt a ajunge la fiecare,filtrare insuficienta,etc. Totusi,stiu cat inseamna pt incepator primii pui de pesti la el in acvariu,productie proprie,moment in care chiar poti incepe a iubii acvaristica cu adevarat,insa eu iti recomand tetra pinguin,mie imi aruncau des sute de icre prin acvariu pe cand aveam radacini de arin in bazin,am reusit sa prind o icra,am pus.o in pahar si mi.a eclozat dupa 3 zile,insa mi.a murit dupa un soc termic cand am schimbat prea multa apa si i.am schimbat prea brusc temperarura(uitasem de actiunea aceasta)
Baga.te si comanda de pe nevertebrate.tot astept sa.mi fac tupeu pt a comanda si eu niste blue neon acara
Pai e unul dintre cei mai rari,noi nu avem nici tylomelania galbeni sau portocalii (in afara de seba shrimp,caruia ii fac si reclama,tipul e super serios) ,vezi poate gasesti la el ceva substitut pt ce vrei tu. Ca gluma,am un apple snail cu exact asemenea dungi,doar ca e putin mai inchis la culoare. Daca chiar nu gasesti ce doresti,consulta.te cu seba,poate iti ofera ceva ce te poate satisface.
Acu chiar am daca nu sariti cu pomelnice si povesti,traiti degeaba ^^
1:Jaguarul am reusit sa il dau,insa dupa ce mi.a halit intr-o singura noapte 8 capete de tetra imperiali(si zic capete pt ca doar capetele le.a mancat). In ultima instanta l.am izolat,apoi l.am dat cuiva ce l.a dus la un petshop de prin Hunedoara cred. Ne.am mutat la alta casa,asa ca din nou acvariile au trebuit a fi golite,transportate,umplute din nou ,etc.
Oscarul a mai crescut,datorita faptului ca am luat de la un coleg de munca din lac vreo 250/300 de bucati de gambusia(cred), niste pesti mici ce au facut invazie la el atat de rau,incat e satul pana peste cap de ei,ii prindea cu plasa si ii dadea la gaini cu sutele,asta pana cand i.am zis ca ei sunt hrana pt alti pesti ce ii are el acolo si s.a mai potolit cu aruncatu din ei. In 2 saptamani,oscarul meu nu a mai lasat niciunul in viata,i.a topit efectiv;nu sunt eu de acord cu livefeeding-ul,dar am zis sa le dau o sansa sa se inmulteasca la mine in acvariu,in loc sa ajunga hrana la gaini. Datorita acestor "fructe" neasteptate,oscarul meu a luat in marime in 2 saptamani cat nu luase inainte in 3 luni ^^ a trecut cam o luna /1 luna si ceva de cand nu mai am gambusii in acvariu,dar el e dublu in marime fata de dinainte de a avea hrana vie la propria.i vointa; halea la ei pana nu mai putea inota,timp de 15 zile a stat numai pw fundul apei cu gura deschisa cu cozi ale pestilor iesindu-i din gura.
Totodata cu luarea in greutate,a luat si viermi branhiali,chestie la care ma asteptam,asa ca de indata ce am bagat ustele de pesti din iaz,am achizitionat si omnipur+costapur just in case. Am folosit o singura data omnipur,iar parazitii s.au desprins din a3a zi.
2: plimbandu.ma prin petshopuri,am achizitionat niste anubias,elodeea giganteea,niste frunze ca lovoda cu interiorul rosu,planta care se pare ca e de terariu,supravietuind doar cateva luni in submers, si ultimii 2 jandarmi ramasi,amarati,unul cu o inflamatie la operculul stang, probabil de la intoxicatia cu amoniu a statului in acvariul acela,stiam jandarmii acestia de cand era acvariul plin de ei,ramanand intr.un final doar 2 ,cei pe care i.am luat eu. Intorcandu.ma alaltaieri din concediu de 2 saptamani,din 2 tetra emperor si 2 jandarmi,mai aveam 1 tetra si 1 jandarm(se pare ca oscarului i.a fost foame,desi un alt coleg de.al meu a venit sa le dea de mancare si bineinteles ca a suprahranit,fiind granule peste tot prin acvariu,desi i.am zis ca le trebuie doar 3/4,fiind granule de marime medie,pt pesti de iaz(crapi,carasi).-nu i.am zis sa decongeleze creveti sau cuburi de larve rosii,mai rau facea-
3: Am achizitionat ieri alti pesti din mila si din resentimente fata de primii de acest fel ce i.am avut,cel mai mare din ei sarindu.mi din acvariu la 2.5 ani de viata la mine in acvariu, si anume ultimii 2 Silver shark(bala shark) puiuti din petshop,de aprox 3.5/4 cm ,unul din ei fiind cam ciudatel la forma corpului,acesta fiind si motivul pt care i.am luat pe amandoi,sa raman macar cu 1;. Pe langa ei,am mai luat si alti 4 jandarmi,pt a face un banc de 5 cu celalalt ramas in viata dupa concediu(stiu ca trebuia minim 6,dar in timp ce doamna de la petshop punea pestii in punga,a aparut nevastuica-mea,punga cu pesti innodandu.se aproape singura la aparitia ei
4: temandu.ma ca si acestia vor fi haliti,atat jandarmii cat si bala shark ce sunt mai mici decat jandarmii,cat si ultimul tetra emperor,dupa ce i.am vazut putin cum se ascund de oacar,am luat decizia de a ii mita pe toti de mai sus in afara de oscar,la guppy in acvariul de 70,pana ce vor mai creste; Dar,pt ca smocul de plante -habar nu am numele-se inmultise si umbrea atat anubiasul cat si "loboda rosie",am luat decizia buna atat pt pesti cat si pt plante de a muta totul din 70l in cubul de 100l. Si iata cum ultima mea zi de concediu de ieri,s.a dus pe pesti si pe schimburi si inlocuiri de ape sau substrat.
5: am tot ajutat prietenii cu diferite chestii la acvariu,doar-doar s.or apuca si ei serios,incat am ramas fara substrat suficient pt acvariul de 100. Imi mai trebuie si ceva material filtrant,dar banii s.au dus deja pt luna asta vom vedea.

Mai jos va las cu un video de ieri dimi,dinainte de achizitii si mutari,unde gibbicepsii rodeau pw o bucata de crevete scuipata de oscar,el fiind deja cu stomacul plin,a se vedea inotul lent de pe video.

Multam pt timpul acordat si citirea pomelnicului,insa nu pot avea pretentii la faye,pavelescu sau altii,iar eu sa nu postez ceva cat de putin macar ^^
P.s.: Pt a se vedea diferenta de marime de la achizitie pana ieri,dati la pagina 3,acolo este oscarul de cum l.am luat
E pt prima data cand ma uit la totalul acvariului si nu la pesti prima data. Asa setup mai rar, sunt lovit de sageata drept in inima,este incredibil ce ai reusit acolo. Zi.mi si mie cu cladophorele alea cum e si cum evolueaza,mi.a fost frica sa arunc banii pe ele,nu cred ca sunt de mine,dar arata dragut si am inteles ca sunt easy de crescut daca le rotesti din cand in cand.
Offtopic: de ce nu mai ai testoasa ? Stiu ca traiesc mult
1: nu stiu cum vine repti flo ala in acvariu,dar daca nu face curent mare,il poti lasa. Daca face,iei chinezarie din petshop sau cel mai indicat ceva filtru cascada(sa aibe si un mini spatiu de depozitare a materialelor filtrante,dar sa arunci carbunele cu care vine)
2:orice planta e buna,e mai mult pt placerea ochilor si consumul de nitrati,insa daca suprafata apei nu are valurire puternica,betta va face acel cuib din saliva oricum si oriunde,in general prin colturile acvariului. Recomand lintita,se inmulteste rapid,insa la mine deloc,nu am reusit vreodata sa o fac sa creasca,am tinut de lintita cat am putut pana mi.a disparut. Se pare ca doar eu si faye avem talent la a ucide plante de neucis. Recomand si anubias,pus pe cioata aia cu ceva ata de papiota sau nailon de pescuit,eu numai ce am achizitionat niste rizomi si incerc sa ii inmultesc. Sa speram ca am mai mult succes decat cu lintita.
3: plici.ro. Avem aici un coleg ce ne plateste acest domeniu din buna sa inima,doar pt a ne vedea acvariile ^^

4: ia si un ancistrus sau un sae. Sau ambele.
Nu prea stiu ce sa zic,ai rabdare cu aclimatizarea...lasi pestii15/20 de min in punga in acvariu,apoi desfaci punga si pui cu un pahar cate putina apa pana aproape de umplerea pungii,umplerea trebuie facuta treptat cu paharul la fiecare 5 minute cate putin,cate putin. Dupa umplerea pungii care trebuie sa dureze minim jum ora,iei cu plasuta pestii din punga si ii pui in acvariu. Asta e aclimatizarea "nebunie"(asa o numesc eu ). Asigura.te ca faci achimb de apa la fiecare 2/3 zile pt inceput pana se mai stabilizeaza acvariul.
Userul Litru' vinde acvariu xu tot ce treebuie la un pret mai mult decat ok
Offf,intotdeauna e un joc de noroc cu pestii cumparati din petshop. De exemplu,eu niciodata, absolut NICIODATA nu am avut noroc si parte de pleco,de fiecare data cand cumparam , dupa 1 zi si chiar si dupa 10 zile,mureau. Ceilalti pesti din acvariu erau ok,insa noii pleco mureau mereu,si daca nu as fi aclimatizat si introdus ca la carte,as mai fi zis, chiar daca pleco nu sunt chiar cei mai pretentiosi pesti.
Nu te întrista si da-i inainte,in caz de mai moare vreunul,fa-i o dozare de Omnipur in acvariu(mai ales ca ai achizitii noi) si mai incearca cu kribensis. Ma bate gandul sa iau si eu ceva asemanator pt cub de 100

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: