Humbert wrote:salut
flansele pe care le-ai pus la acest acvariu sunt cele care se gasesc pe ebay?
daca da, poti sa imi spui si mie te rog cum le conectezi mai departe? vreau sa folosesc si eu o flansa din asta la AIO-ul meu care e in constructie si nu stiu ce dimensiune de flansa sa folosesc pt ca nu stiu cum voi lega mai departe pompa de retur si nozzle-ul de retur.
vreau sa folosesc furtun de 16/22 si nu am idee cum pot sa il conectez la flansa de tipul asta (am flanse de 20, 25 si 32 - pe care sa o folosesc? ca tre' sa-i spun omului ce gaura sa dea in sticla)
merci
Da, le-am cumparat de pe eBay din China si au venit atat de incet incat probabil ca au venit pe drumul matasii. Am comandat de 20 si 25 mm. Cred ca diametrul tevii care se potriveste e similar diametrului gaurii care trebuie data pentru acest tip de flanse (revin cu confirmarea dupa ce pun ruleta pe ele).
Aceste flanse se conecteaza la teava PVC cu lipici PVC. Apoi la teava conectezi coturi de 90°, vii cu teava in jos, montezi alte coturi de 90° si/ sau 45° functie de traseul ales, valve cu bila, unions, furtune etc.
In sistem metric, la tevaraie se da diametrul extern, la conectica dintre tevi, diametrul intern, astfel incat teava de 20 mm intra perfect in flansa de 20 mm, in cotul de 20 mm, etc.
Poti conecta furtun la teava prin potrivire fortata dupa ce incalzesti furtunul in apa clocotita in prealabil.
Eu la acest acvariu voi folosi pentru scurgere 25 mm (full syphon, open syphon si safety drain) si pentru retur 20 mm (ideal pe doua tevi, cate doua guri pe fiecare). Sincer sa fiu am dat cele patru gauri in intaritoare pentru ca-mi place sa dau gauri (de cand am invatat sa dau gauri in sticla).
Furtunul de 16/22 se pune cel mai usor pe teava de 20 mm. Nu uita sa securizezi legatura cu colier sau soricei, ideal de plastic (nu rugineste).