N-am mai facut un schimb de apa din februarie, de la mutare. Si pana de curand nu am avut nici skimmerul pus pe acvariu. De saptamana asta merge iar.
Acvariul merge pe temperaturi de 30 °C ziua. Nitratii par sa fie jos, pana in 10 ppm.
Naiba stie.
Imi pare ca 250L e prea mic atat pentru Chelmon, cat si pentru Moorish.
Imi lipsesc timpurile cand visam doar la pesti de 1 cm.
Plm, cred ca fac upgrade la un 650L.
Ce mi se pare interesant e sectiunea despre conditiile optime pentru curarea pietrei vii:
Curing Live Rock: Dose daily until ammonia level is zero, and the water is clear. Curing is further enhanced by aeration, use of a Protein Skimmer, and changing water when it clouds. In early stages of curing, cloudy water is normal. Replace dose whenever water is changed. Oxygen becomes more soluble as water temperature and salinity decreases; therefore, curing is faster and easier at lower temperatures and salinities. We suggest while curing to try to keep water at about 72° – 73° f and 1.020 – 1.021 specific gravity.
Am si eu dozatorul asta de la AquaMedic. Eu l-am calibrat cand l-am cumparat, la 3 ani dozeaza exact la fel cum doza la calibrare, toate capetele dau 100 ml fara eroare.
E adevarat insa ca nu se compara cu fostele pompe peristaltice de la AquaMedic, cele cu furtunas de santopren.
Dar ca entry level, cred ca nu prea conteaza ca dozeaza 7 ml in loc de 6. Atat timp cat faci corectiile functie de consumul actual, cred ca tot merita mai mult decat dozarea manuala.
dan.pavelescu wrote:Tu cumperi apa sarata, nu ti-o prepari singur? Asta inseamna sa fii mafiot
Pai e mai scump, iti rupi spatele si suspensiile carand, dar nu mai pui o instalatie ATO si butoaiele de colectare, amestecare etc. Si nu mai masori sarea cu masura pentru sare, salinitatea cu refractometrul etc.
Am venit cu 100L de apa sarata, un Zebrasoma scopas, un Chelmon rostratus si un Amblyeleotris latifasciata, un frag de Duncanopsammia axifuga si doi fragi de Seriatopora caliendrum / guttatus.
Pestii au fost aclimatizati la temperatura, cu luminile stinse pentru restul zilei, cu intentia de 10 zile tratament profilactic cu PolypLab Medic (inceput aseara).
Coralii au trecut prin dip de 10 minute cu CoralRxPro, aclimatizare la temperatura si au fost asezati la nivelul nisipului.
Azi am pus un nou bidon de 25L apa de top off si am crescut Nopox la 10mL/zi.
Ai control pe telefon, exista pe net programe pentru iluminare, lumina are un spectru placut, gasesti sa iei second hand si chiar sa cumperi de rezerva, in plus cred ca se pot cumpara si placutele led de noi daca ai cunostinte in SUA (au fost puse la dispozitie pentru upgrade la varianta HD).