[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flash gordon
Forum Index » Profile for flash gordon » Messages posted by flash gordon
Message
Sall.Pentru a incepe un acvariu de reef ai nevoie de urmatoarele:
1.Spartura de coral s-au substrat de argonita
2.Piatra vie
3.Skimmer
4.Pompa de valuri
5.termometru
6.Hydrometru(pentru masurarea salinitatii)
7.Sare (eu prefer cea de la Fluval)
8.Filtru.
9.l
Lampa cu neoane s-au led(aici este discutabil,depinde ce vrei sa mai introduci in acvariu:corali,anemone,ciuperci)
10.Acvariu(aici poti gasi acvarii ce au compartimente deja pentru skimmer,reactor etc.).
10.Heater
Acestea ar fii lucrurile standard(sper sa nu fi omis ceva)de care ai nevoie.
Ar mai fi ceva si anume Sump-ul.Apoi ar mai fi reactorul de calciu daca vrei sa bagi corali.
Un test kit de PH,NH3/NH4,NO2,NO3.Cam atat pot sa-ti sun sunt si eu incepator ca si tine in acvaristica marina dar las pe colegi mei cu mai multa experienta sa-ti spuna mai multe .O zi faina,si ape limpezi.
koala wrote:Pozele promise... scandalul s-a stins, tot asa de repede precum pornise.

- pestele cel nou, mai mare fiind, si-a adjudecat anemona centrala,
- pestele "vechi" s-a retras intr-o parte... sper ca in 2-3 zile sa formeze, impreuna, o pereche fericita .

image

image

image

image


Sall.Ai un acvariu foarte reusit.Imi place tot ce ai pus in el.Am inceput si eu unul marin de 70 L dar sunt la inceput.Cand ma va voi pune pe picioare voi veni si eu cu poze si un mic journal.Bafta si ape limpezi PS. :Ti-am citit tot jurnalul de la marin .
koala wrote:Daca e ala de la Seachem, atunci e nisip uscat... trebuie clatit, inainte de a-l baga in bazin.
Producatorul sustine ca "and it's chemical composition will assist in stabilizing calcium and alkalinity while preventing large pH declines", ceea ce ma face sa cred ca si asta poate fi un motiv de "tulbureala" initiala.

- in orice caz, in cateva zile apa trebuie sa se limpezeasca.
- daca ai bagat si sare, direct in apa, atunci cauza tulburelii e sarea, nu nisipul.


http://www.seachem.com/Products/product_pages/Meridian.html



Iti multumesc mult pentru sfaturi.
Sall.Am luat un substrat Meridian oolitic argonite pentru acvariul pe care vreau sa-l fac,Momentan apa este tulbure(adika alba de la substrat).Imi poate spune cine ceva despre acest substrat?.Tin sa mentionez ca am doua filtre hang on tip cascada.Multumesc si astept un raspuns.
Sall si Bine ai venit!.Poate ne spui la ce set-up te-ai gandit.Ca sa citez un coleg "O poza face cat o mie de cuvinte".Ape limpezi! si te asteptam cu intrebari .
Gabriel Sanda wrote:Numele meu este Gabriel Sanda am 34 de ani si sunt din Tg-Jiu, Gorj. In urma cu 25 de ani a inceput aceasta pasiune "nebuna" , am trecut prin toate etapele de la batranii guppy pana la discusi si alte bunatati de apa dulce. Din noiembrie 2012 am trecut in echipa marinarilor si probabil acolo o sa si raman toata viata.


Sall si Bine ai venit !Ma bucur sa aud ca esti din Tg-Jiu( si sotia mea este originara de acolo ).Te astept cu un mic jurnal si mai multe poze .Ape limpezi !
lexanu wrote:Salutare!

Sunt Alexandru si de aproximativ 5 luni am un acvariu de 54L, plantat si populat cu ceva pesti. Acvariul a fost cumparat deja plantat si cu tot cu ingrasaminte si pietris. Transportul a fost mai greu dar m-am descurcat.
Am 9 neoni, 3 Molly, 2 Guppy maturi(bolnaviori) si 5 Xipho + 2 sanitari.

Momentam invat procesul chimic al apei pentru a putea face Guppy sa traiasca mult timp in acvariu. Din mica perindare in domeniul acvaristicii am observat ca din cele mai intalnite specii de pesti de apa dulce, Guppy par a-mi da cel mai mult de furca. Am ceva pui de la prima serie de Guppy care traiesc fara probleme in acvariu si cresc frumos, dar alte serii de Guppy maturi nu au supravietuit mai mult de 1 luna.

Invat, citesc, intreb si de acum postez!

Toate bune!

image




Bine ai venit! Poate ne dai multe detalii despre lumuna,sistem de filtrare,ce specii de plante ai,fertilizezi (micro s-au macro ),pietris,ai system de CO2?.Mi-ar place sa pui si cateva poze pentru ca fac mai mult de 1000 de cuvinte ,In privinta pestilor cred ca sunt un pic cam multi pentru un acvariu de 54 L(banuiesc ca 54L este brut nu net ,net ai mai putin).Eu unul nu as tine vivipari dar gusturile nu se discuta .Aici,pe acest forum ,poti gasi tot ce vrei sa sti important este sa ai timp sa citesti.Sper ca nu te superi de ce am scris si iti doresc ape limpezi si lectura placuta.Apropo si eu sunt bucurestean (fost zic ca acum locuiesc in Canada ))))) ) .
Sall.Eu zic sa te mai gandesti si sa nu renunti.Asa cum au spus si colegi mai sus nu da cu piciorul unui domeniu asa de vast si plin de satisfactii.Eu unul am avut pesti cand eram mic dar la standardele de atunci (1985)(adica rudimentare zic eu ) .Desi sunt o persoana ocupata totusi imi fac timp sa ma ocup de cele doua acvarii ale mele(unul de apa dulce 20 galloane s-au echivalentul a 80 L si unul marin de fapt un nano).Sper ca te-am convins sa nu vinzi acvariul si sper ca te vei apuca sa citesti Coltul incepatorului.Succes!
Boga wrote:Salut la toata lumea,
Ma numesc Bogdan, de fel sunt din Ploiesti, dar acum locuiesc in Canada. Am avut acvarii cand eram mai in scoala, dar nu vreau sa vorbesc de "genocidele" de atunci. De vreo patru ani m-a apucat microbul de apa sarata. Si inca ma tine Pot sa spun ca imi place. Invat in fiecare zi cate ceva si ma ingrozesc la cat de putine stiu despre acvaristica.

Am un acvariu de aprox 450 litrii, cu un sump si refugiu conectate intre ele. Volumul total de apa, excluzind pietrele este de aprox 600 litrii

5 pesti: Yellow, Purple si Hippo Tangs, un Platinum Clown si un Anthias
Corali: in general LPS, Green Torch, Golden Torch, 2 tipuri de Frog Spawns, Hammer, Elegance, Plate, Duncan, Dendro, Acans, Candy Canes
Anemona: Rose Bubble Tip (RBTA)
Ceva zoas, paly si mushrooms
SPS: doar cateva monti cap (verde, rosu si galben), sper ca in cateva luni sa mai adaug ceva corali SPS pentru incepatori.


Sall si bine ai venit.Eu sunt bucurestean ,si locuiesc in Montreal Canada.Ma bucur sa aud de romani -canadieni )).Poate pui si tu o poza doua.
YDarius wrote:) Din Oceanul Indian ( Golful Persic ), arata cam asa : image
.

Sall.Si eu am ceva asemanator dar din marea Caraibilor. Cred ca merge,eu l-am incercat deja si este ok.Ape limpezi.
YDarius wrote:Dupa 26 de ore am reusit sa umplu acvariul, am pus si sarea ( Instant Ocean ), iar acum astept sa se limpezeasca… Are cineva idee de ce ramane sare pe fundul acvariului dupa 20 de ore de cand am adaugat sarea, pare ca nu se amesteca..
[URL=http://s889.photobucket.com/user/YDarius/media/20131203_143138.jpg.html]image
[/URL]image

Sa pun mai intai live sandul sau piatra vie ?


Sall.Sar putea ca sarea pe care ai cumparat-o sa nu fie de calitate.Incerca sarea de la Fluval,la mine de exemplu s-a dizolvat in galeata super rapid la o temperatura de 25 grade.Depinde de producatori,uni au produse bune alti de slaba calitate.
rodoselada wrote:mai sus am pus cateva poze si cu celelalte acvarii ale mele.
mai jos va prezint acvariul de 300L dupa ce l-am tuns



Super tare acvariul tau man.Mi-ar placea si mie un acvariul ca al tau de 300-400L,e genial.
Sunt pentru culoarea neagra.Eu la acvariul meu partea din spate am vopsito neagra,iar la cel marin albastru.Bafta si spor la treaba!
Cum pot atasa poze?Daca puteti sa-mi dati cateva sfaturi.Merci.
Sunt in perioada de ciclare a acvariului si pe Live Rock mi-au aparunt niste alge rosii.Este normal pentru periada de inceput?Merci.
Merci pentru sfaturi.
Sall.Bazinul se mentine deocamdata bine.Am cumparat reef send( 2 pugi de 400 g),live rock(1 buc) si am pus niste corali pietrificati (4)(adusi din Cuba de un prieten.).Ca instalatie nu am mare lucru ,doar strictul necesar:filtru hang on intern,un mini termomentru,incalzitor 100w(camuflat in spatele Live Rock-lui),si un hygrometer de la Fluval.Sarea folosita este tot de la Fluval(se dizolva super repede).Dupa perioada de ciclare m-am hotarat sa cumpar doi False percula clown.dar si ceva ciuperci.Ce tip de ciuperci sunt bune(nepretentioase si care nu cresc mari) pentru acvariul meu tinand cont ca are 20 litri?.La corali nu ma bag ca sunt destul de pretentiosi,poate in viitor o anemone s-au doua.Merci.
Bine ai venit!Toti gresim in multe feluri dar intotdeauna este loc de mai bine :) . Bafta cu noul tau proiect si ape limpezi! .
kirucd wrote:In primul rand nu ne-ai spus ce inseamna pico pentru tine. Ce dimensiuni are bazinul?

O zi buna,
Dragos

LE am vazut ca are 20 de litri, dar ce dimensiuni are?




Bazinul are urmatoarele dimensiuni:16x8x10(inches nu am ruleta in metri ).
Va multumesc pentru sfaturi.Deocamdata bugetul nu imi permite sa cumpar o instalatie de osmoza.Nu m-am gandit la corali super smecheri pentru ca nu am instalatie de calciu si bazinul este prea mic ,deh,sunt incepator.Trebuie sa achizitionez o lampa dupa sf ciclarii.Vreau sa vad cum evolueaza acvariul apoi voi vedea(poate ceva mai mare gen 100 L) .Mai am o intrebare ot adauga si un Damsel?pe langa perechea de Ocellaris?.Temperatura trebuie sa fie in jur de 25 Celsius ?Merci.
 
Forum Index » Profile for flash gordon » Messages posted by flash gordon
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com