[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Imi place inceputul, dar ma tem ca cioatele alea or sa fie inghitite de plante.
Sper sa ai succes si sa obtii ce iti doresti!
Dar chiar, ce anume doresti de la acvariu? Aquascaping-ul are mai multe forme...pana la urma, luat in traducere mot-a-mot inseamna un aranjament subacvatic. Important e sa iti placa tie, nu neaparat altora.
Si eu zic ca e cam mare granulatia pietrisului...

2-3-4 mm ar fi ok.
Leaga moss-ul cu fir de pescuit.
Pai, cum zice si narcis, nu e mare lucru de vorbit cand ne referim la modul general...
Sunt nutrienti care se adauga in apa.

Ce face fiecare nutrient in parte, poti gasi aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/14589.page

Cum se dozeaza, ne zice producatorul...acum, bineinteles, fiecare mai ajusteaza in functie de bazinul sau (il imparte in doze, sau nu).
Cantitatile si ele variaza in functie de acvariu.
Daca avem un bazin cu putine plante si putina lumina, putem chiar subdoza. Daca avem un bazin doldora de buruieni si cu lumina de orbesti cand te uiti in lampa , atunci putem supradoza.
De asemenea, intr-un acvariu cu multe vietati, hranite abundent, s-ar putea sa nu fie nevoie sa mai adaugam Nitro sau Fosfo (din nou, in functie si de numarul si speciile de plante).
Asa, la general vorbind, nu cred ca poate cineva sa traga niste linii exacte, mai mult decat zice producatorul.

Apropos, cred ca narcis a scris un pic in graba
Ferro intra la categoria micronutrientilor, continand fier. Si se adauga atunci cand avem un necesar mai mare decat ofera profito (care insa trebuie folosit impreuna cu ferro, daca este cazul si nu inlocuit, deoarece contine si alti micronutrienti inafara de fier).
Da, sticla de 10 mm este ok.
In ceea ce priveste fundul, las pe cineva mai cu experienta sa te sfatuiasca. Eu unul, cred ca as pune inca o foaie de 8 mm, peste cea de 10. Sau doua de 8 mm.
xenon wrote:Am gasit destule modele de la sun sun sau resun. Ma hotarasc eu ce si cum Banuiesc ca tre sa aiba un debit de vro 400-500 l/h? Daca e asa de ce filtrele de la aquael au asa debit mic desi sunt recomandate pentru acvarii mai mari? cel de 30-60 are 260l/h insa cel de 60-100 are 320l/h. O fi pentru ca au regulatorul ala de debit cu +/-?

Precum zice si narcis, e pentru marketing.
Niciodata nu m-am luat dupa recomandarile respective.
Sa-ti spun ca la borcanul meu in care am tinut un betta, un acvariu mic, de 5 litri (apropo, pentru cine mai citeste, nu recomand un acvariu asa mic ), am avut o chinezarie hang-on cu debit declarat, parca de 500 lph...am pus in el niste eheim substrat pro si un buretel si n-am avut probleme cu debitul prea puternic.
Bine, probabil mai depinde de la filtru la filtru, poate alea mai scumpisioare au un motor mai bun si atunci debitul real e mai puternic, dar oricum, gandeste-te ca dupa ce pui material filtrant, acesta scade.

xenon wrote:
Nu prea mai gasesc volcanit. Lucru care ma face sa ma uit si in alta parte. Ma gandeam la o combinatie cu substrat fertil + nisip. Am vazut aquabasis insa din ce am auzit nu-i grozav. Dennerle nutribasis 6in1? Il foloseste cineva? E ok?

Da, Aquabasis e un substrat bun.
Mai ales ca nu ai pretentii de un acvariu super plantat si cu super cerinte.
Dar, la fel cum zice si narcis, atentie la replantare...mai ales la crypto.
Ca pietris, merge orice fel de pietris daca are granulatia 2-3-4 mm. Trage o fuga pana la Arcapet (pe Stefan cel Mare) si vezi acolo. Stiu ca mai demult avea niste pietris de rau, destul de simpatic in ceea ce priveste aspectul.
Pete sau puncte?

Poti atasa niste poze?
Pune bomba in functiune de pe acum!
Bine ai venit pe forum!
Este vorba despre diatomee, des intalnite in acvarii proaspete.
Ar trebui sa dispara dupa un timp, cand acvariu se stabilizeaza. (asta daca nu ai o cantitate mare de silicati in apa)

Nu e de la Profito.

Ca sfat general, mai ia niste plante si pune in acvariu; te vor ajuta in perioada asta de inceput.
Si incearca sa fie plante luate din alt acvariu, nu crescute in gel (ma refer strict la perioada asta de inceput).
Aaa, am uitat sa zic.
Imi place mult tufa de anubias!
As muta echinodorusul (cred) mai in stanga.
Lemon wrote:Cum se cheama planta dintre Cabomba si Ammania? Am cautat si pe tropica, si pe thegreenmachine, dar nu am reusit sa o identific.

Mersi mult.

Imi pare o specie de Ludwigia...poate ovalis
Va da pui de la nivelul nodurilor ramase, inclusiv cel de sus de sub taietura
cristianalexandru wrote:ok mersi, am vazut ca folosesti cu Biotrace dar este o problema daca folosesc doar Biodigest ??, ca momentan am cateva fiole de Biodigest iar Biotrace am sa.mi cumpar luna viitoare (la salar) ???

Nu este nicio problema daca folosesti doar Biodigest
Frumoase culorile
Eu am avut un singur filtru hang-on, o chinezarie JHBL parca (am luat-o la vremea respectiva de pe accesorii-acvariu.ro).
Facea zgomot datorita capacului care vibra, dar i-am gasit o pozitie in care am anulat vibratiile alea si era chiar foarte ok.
Eu as merge pe un filtru hang-on, cu volum mai mare de filtrare si de asemenea si debitul mai mare un pic decat ce ai pomenit mai sus.
Poti da comanda online, nu trebuie neaparat sa fie din Iasi.

Volcanitul e un pietris ok
Acum depinde ce anume te intereseaza despre el?
Dar ca idee culoarea e naturala, probabil ai vazut si tu imagini pe net; plantantul e usor, pietrisul fiind greut tine plante si n-ai probleme de genul asta.

Da, poti cumpara un flacon de Filterstart.

Bomba de CO2 trebuie sa o pui in momentul in care plantezi.
Daca nu ai plante, bineinteles nu are rost.
Este intr-adevar o planta cu crestere rapida si usor de crescut,
Taie-o cu foarfecul, ca pe orice planta stem (deasupra unui nod de frunze). Varful proaspat taiat, replanteaza-l.
Si gata

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: