[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Da, stiu, gasesti si la taraba in piata. Io ma refeream la socul initial, cand te vezi cu aparatu in mana si intri in panica primordiala
Nu cred ca vei reusi sa-i mentii acolo. Incearca tot in substrat
Vedeti ca omul spune ca adaptorul este ca cel din poza. Verificati inainte ce fel de picioruse are adaptorul, daca sunt pentru prizele de Europa. Cele din poza sunt pentru state.
Frumoasa initiativa, dar gandeste-te la un acvariu mai mare. De 200+. Parerea mea
Salut si bine ai venit

In cautarea adevarului zici? Cat ai de gand sa traiesti?
Off topic
mayagrasi wrote:Faci ceva restructurari sau ii lasi pe toti?

Chiar m-ai facut sa rad, pe cuvant. Tare de tot Poate ar merge o reducere de 25%...din hrana

@flaty-avem o rubrica dedicata prezentarilor ("despre noi" ii zice) si cateva reguli de urmat. Nu-i politicos sa intri cu problemele tale in topicul altui coleg.
Nu canta nimeni nimic. Voi face curat in topic.
djphazer wrote:Nu cred ca e nevoie de link-uri. Gasesti in orice petshop. Cum as fi stat eu acum pe google sa iti caut link-uri, la fel de bine o puteai face si tu...

Sau da un search pe forum. Vei fi uimit ce vei gasi
Nu pot decat sa te felicit pomi si sa ma bucur de faptul ca munca, priceperea si investitia iti sunt recunoscute. Si nu doar de noi, ci si de cei din afara.
Am insa impresia ca vei avea fooooarte mult de munca. Iti dai seama ce inseamna sa multiplici color revista si sa o dai colegilor de pe forum cu autograf?
Salut si bine ai venit.

Acuma hai sa-ti aflam si al doile nume, apoi poate ne incanti si cu ceva poze. Ca nu stiu de ce, dar am impresia ca ne va placea ce ne vei arata.
Auci. Habar n-aveam ca n-ai CO2. Fara asta, nu bag mana in foc pentru Pogostemoni. Cred ca asta este si motivul pentru care te chinui cuBlyxa.
Nu te-a tentat niciodata o bomba?
In sfarsit. Ne-ai tinut atata amar de vreme cu sufletelul la gura, ca nici nu mai stiam daca te tii de promisiune sau ba.

Felicitari domnu, si sa dea Dumnezeu sa-l vad asa cum iti doresti
djphazer wrote:Larvele cand sunt mancate de pesti ca neonii sunt "stoarse", "jumulite", "sfasiate" si astfel, ajunge destul de multa materie organica prin apa, lucru ce favorizeaza cresterea algelor. Daca erau consumate de pesti mai mari, erau inghitite cu totul si nu s-ar fi intamplat la fel .

Cu alte cuvinte: unul din elementele rezultate in urma descompunerii larvelor (putrezire sau cum vrei sa-i spui) este PO4.
jolie wrote:What will be next ?

A greater

Nu pot decat sa te felicit pentru evolutia acvariului, din cate vad ai plante sanatoase care cresc frumos.

Ca recomandari. Scapa de unul din filtre, nu cred ca sunt necesare amandoua (chiar, poate ne spui de ce le tii) si mai joaca-te putin si cu alte plante. In primul rand renunta sa mai tii in prim plan Limnophilla (sau ce-o fi acolo) si mai incearca si altceva. Un pic de Staurogyne sp., un pic de Pogostemon helferi si lista poate continua.
Hmmmm, daca mergi pe varianta asta, as zice ca zilnic. Dar ia totusi ceva din sticla. Plasticul ala se poate matui in timp de la stergere, curatare, etc.
Ar fi buna cutiuta aia, dar mai intai de toate, gandeste-te cum bagi un filtru acolo.

Sfat. Pentru bucatica ta de birou, iei urmatoarele pentru a tine cativa creveti.
-acvariu de vreo 15-20 de litri
-un filtru hang on
-un incalzitor-daca vei vedea ca temperatura apei este sub 22-23 de grade iti putem recomanda niste incalzitoare destul de slim)
-un pic de substrat-shirakura sau orice alt substrat natural, care sa nu fie cuartos
-lumina
-buturuga cu moss-ul
-crevetii
GSA-umbla vorba prin targ ca apare din cauza luminii (n-as jura ca este asa) si din cauza lipsei de PO4-te descurci cu ea curatind periodic geamurile. Plantele...
Staghorn-prea mult NO3. Si asta se poate piguli cu fooooarte multa radbare si nervi.
Thread-apare de la prea mult fier, iar din experienta personala iti pot spune ca nu dispare nici dupa cereduci cantitea de fier din acvariu. O poti inlatura cu o periuta ceva, dar radacina va ramane pe frunza plantei si va creste iar.
Fuzz-ul poate aparea de la lumina prea multa.
Oricum, in primul rand, as zice ca CO2-ul sa fie suplimentat (nu redus) si incearca sa faci aditia cat mai constant. Variatiile de Ph sunt mana cereasca pentru Staghorn
LA fertilizare e cu dus si intors, depinde ce ai tu acolo, ce concentratii de NO3, PO4 si fier. Ma gandesc la faptul ca fiind putine plante (nici alea mari consumatoare de nutrienti) sa ai niste varfuri acolo care sar in aer si niste lipsuri majore. Adica acvariul sa fie complet destabilizat.
Ar fi foarte bune niste teste, sa vedem cam in ce ape...te scalzi.
Lumina nu cred ca este exagerat de multa, parca aveai 36 W la vreo 50 de litri. Dar nu mai stiu ce becuri aveai.

Iar la varianta cu spartul acvariului nici sa nu te gandesti. Pune mana si chinuie-te, ca orice posesor de acvariu plantat
Nu vreau sa fiu rautacios, dar macar o mica privire pe aceasta sectiune ai aruncat? Macar sa fi deschis 4-5 topicuri in al caror titlu se regaseste denumirea pestilor tai?
Sunt sigur ca nu si tin minte ca te-am rugat sa faci asta.
De asemenea, ti-am mai spus ceva de numarul optim de pesti ce trebuiesc tinuti intr-un acvariu, precum si de marimea acestuia.
Deci, minim 6 pesti, intr-un volum de cateva sute de litri. Si asta nu insemna doua sute. Inseamna de la 4-5 sute in sus. Sunt pesti care cresc mult, pana la 25 de centimetri si pot fi agresivi unii cu altii.

L.E. Si apropos de a cauta, daca nu ma crezi nici pe mine, nici ce scrie pe forumul asta, ia vezi aici
Pai in primul rand, pirania sunt pesti de card, asa ca numarul lor este cam mic.
In al doilea rand, acvariul este muuuult prea mic pentru ei.
Ce ai putea sa faci. Ori iei un acvariu mai mare, de cateva sute de litri, ori iei alti pesti, care sa fie potriviti acvariului tau
Salut si bine ai venit.

S-a vazut si corectura, multumim

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: