Message |
|
Da, pare a fi gris.
|
 |
|
Aveam si eu pe vremuri ceva cutii dinastea si nu-mi amintesc sa fi fost etanse.
De aia te-am si intrebat.
|
 |
|
Cum faci sa nu curga cutia aia pe la capac?
|
 |
|
Daca nivelul apei e sub crapatura eu zic ca nu are nimic.
Estetic insa un acvariu plin pana la jumate nu arata bine.
|
 |
|
danrogo2001 wrote:400 sticla de 10 mm, 250 lei cantuitul, 50 siliconul, 500 capacul cu iluminat, 150 neoanele, 200 lei manopera.
Cred ca iesi mai scump decat un Juwel SH.
Avantajul ar fi ca te mai poti intinde dupa spatiul pe care il ai disponibil, inca cativa cm.
Poti folosi "pietre" artificiale gen Ekol. Arata bine si sunt foarte usoare, insa nu plutesc, sunt din rasini. Eu am de cativa ani si sunt multumit de ele. Le ridic si aspir pe sub ele, fara stres in manipularea lor.
Filtrul intern tocmai pentru ca este mare are si eficienta. Acum daca pui ciclide sigur cand vor creste va trebui sa mai anexezi un filtru extern.
Pompe de valuri nu trebuie, nu este acvariu marin.
Adevarul este ca un Juwel arata bine, am avut si stiu despre ce vorbesc.
Nu e nevoie de cantuit sticla decat pe laturile vizibile. 500 lei doar capacul mi se pare cam mult.
Un acvariu de 350l cu ciclide nu poate fi tinut doar cu un filtru intern. Va trebui filtru extern de la inceput.
|
 |
|
Eu zic sa folosesti silicon pentru sticla.
De la Bison e asta:
|
 |
|
Nu ai specificat ce grosime are sticla. Daca te uiti in fisa tehnica a silicoanelor timpul de uscare e dat in zile/mm.
Eu la sticla de 12 am lasat acvariul la uscat 3 saptamani.
|
 |
|
Cu siguranta la un acvariu de 350l cu ciclide nu te poti baza doar pe filtrul intern.
Deci trebuie luat in considerare un filtru extern, poate chiar un sump.
Si eu as merge pe unul custom la care poti face fund dublu, avand in vedere ca vei baga bolovani.
Despre filtrare poti citi aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
|
 |
|
Iti poti completa si tu locatia la profil.
La iulius e marfa proasta, putina si scumpa.
La Nevertebrate ai dezavantajul ca nu poti alege sexul ci doar cantitatea. Acum exista si o limita minima.
Mai este crescatoria de la Jucu dar la ciclide nu stau foarte bine.
Mai sunt unii care vand aici pe forum dar sunt din alte localitati asa ca trebuie sa rezolvi cu transportul.
Concluzia e ca nu-i usor sa fi ciclidar in Cluj.
|
 |
|
Unii folosesc, altii nu. E insa necesar ca suprafata apei sa fie valurita astfel incat apa sa se oxigeneze.
Asta inseamna ca returul fitrului extern sau filtrul intern sa fie indreptate spre suprafata.
Unii folosesc pentru oxigenare pompe de valuri.
|
 |
|
Eu personal prefer ca IN-ul si OUT-ul sa fie in capete diferite asa incat apa filtrata sa fie plimbata prin tot acvariul inainte de a reintra in filtru.
|
 |
|
De carbune activ nu ai nevoie, se foloseste doar cand vrei sa scoti diverse chimicale din apa.
Ceramica aia nu e cel mai stralucit mediu biologic dar se poate folosi.
Siporaxul poate fi refolosit daca nu e colmatat.
|
 |
|
Daca e siporax se poate folosi. Burete si carbune nu baga in filtru.
Umple-l pana la refuz cu medii biologice, eventual mai cumpara daca nu ai suficient.
Fa o poza la ceramica aia, sa vedem ce e.
|
 |
|
Pai zi-ne ce materiale filtrante ai in filtru.
Fiind un filtru mic ar fi recomandat sa il folosesti doar pentru filtrare biologica.
Prin urmare iti recomand sa-l umpli cu medii gen matrix, siporax, piatra vulcanica.
Pe sorb poti pune un burete pentru prefiltrare pe care sa-l speli saptamanal.
In filtru nu umbli decat la 4-5 luni.
|
 |
|
Testele 6 in 1 nu sunt cele mai precise dar presupunand ca valorile sunt corecte KH si GH sunt bune pentru africani.
Mai degraba problema ar fi cu volumul acvariului, ar fi bine sa-l faci mai mare.
|
 |
|
Nu am tropheusi dar din cate stiu ei isi regleaza populatia. Daca incepi cu 20 bucati eu zic ca e foarte bine.
Cu siguranta va interveni si Calin in acest topic si te lamureste el.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:la multi ani socrelei!
De ce faci misto de Koala?
|
 |
|
Eu nu as dormi foarte linistit fara niste intaritoare longitudinale.
|
 |
|
Am un prieten care ametea din senin de la cervicala.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Io nu port ceas
Poti incepe. Sticla o ai deja.
|
 |
|