Message |
|
Am ciclide de ceva ani dar asa ceva nu am mai vazut, auzit, citit.
Am un mascul de demasoni care cand se imperecheaza cu o anume femela ia el icrele in gura inainte sa apuce femela sa le ia.
Eram convins ca le mananca dar am observat ca le tine in gura 2-3 zile. Are gusa exact ca o femela si nu mananca.
Prima data am zis ca nu am vazut bine dar lucrul asta s-a repetat zilele trecute.
Ciudat ca face lucrul asta doar cu o singura femela, cu restul depune normal.
|
 |
|
Un cub cum a avut Pavelescu e munca serioasa. Nu te complica inutil.
|
 |
|
Ciclide sa fie...africane
|
 |
|
CristiC wrote:
dan.pavelescu wrote:Iti mai ramane varianta cu bijuterii scumpe ;)
Been there,done that.Altceva?
Doar divortul ti-a mai ramas
|
 |
|
Nu am avut niciodata creveti, posibil sa fie mai sensibili la parametrii apei.
Pe de alta parte conteaza si apa pe care o tratezi. Cum ziceam, in Cluj apa e buna pentru acvaristica.
|
 |
|
Eu am folosit de-a lungul timpului cam toate marcile de conditioneri apoi am renuntat.
Sincer nu am vazut nici o diferenta.
|
 |
|
Nu patesc nimic. Clujul are o apa buna.
|
 |
|
Orice peste introdus intr-un mediu nou are nevoie de o perioada de adaptare.
In cateva zile rama aia nu va avea viata usoara.
|
 |
|
Da, eu. Nu doar ca am facut schimburi de apa direct de la robinet dar acum am schimb la picatura fara prefiltrare.
|
 |
|
Exact, la banii aia iei o pompa de aer.
|
 |
|
Cred ca is mai scumpe "ingredientele" decat e o pompa de aer din comert.
|
 |
|
Daca iei acasa si lemnele din fundal iese un biotop fain de americani
|
 |
|
Am inteles din prima poza la ce te referi doar ca nu se vede bine, e imposibil sa ne dam seama ce e acolo.
|
 |
|
Incearca o poza cu focusul pe sticla nu pe ghiveci.
|
 |
|
Atelierele de sticla mai serioase au masina, acolo iti poate taia 2-3 cm de pe fiecare latura. Fara masina e foarte greu de obtinut taietura dreapta.
Nu ma refer la o linie dreapta pe lungime ci taietura in profunzime a sticlei.
Nu e chiar asa complicat sa cureti siliconul. Am curatat sticla mai mare ca dimensiuni decat a ta (am participat pe alocuri dar cel mai mult am privit  ).
Intr-o dupa-masa ai rezolvat. Doar ca nu-ti mai simti degetele 2-3 zile. Porcu stie.
|
 |
|
Pompa aia de 1800 l/h va trebui fortata la sub 100 l/h. S-ar putea sa nu o duca mult asa.
Daca vrei sa folosesti respectiva canistra pentru denitrificare cred ca ar fi o solutie mai buna sa pui in acvariu un powerhead de 200-300l/h care
sa impinga apa prin canistra. Debitul real va fi sub 100 l/h.
|
 |
|
Pentru scaderea nitratilor exista 2 variante: schimbul de apa si denitrificarea.
Prima varianta se pare ca nu e aplicabila in cazul tau deci ramane cea de-a doua.
Te poti lamuri aici despre ce e vorba:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26477.page
|
 |
|
Decorul e exceptional, pacat ca volumul acvariului nu se preteaza ciclidelor africane.
Mai ales ca o buna parte e ocupata de decor, spatiul ramas fiind extrem de mic.
|
 |
|
Sau poti sa nu te complici si sa mergi pe varianta cu sare neiodata. Efectul e acelasi, avantajul e ca gasesti mai usor si e mult mai ieftina.
|
 |
|
https://en.wikipedia.org/wiki/Ichthyophthirius_multifiliis
Varianta "babeasca" e cresterea temperaturii la 28-30 grade si sare neiodata. Parca 1 lingurita la 10l, sa ma corecteze cineva daca ma insel.
Evident, facute treptat.
|
 |
|