[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Am ciclide de ceva ani dar asa ceva nu am mai vazut, auzit, citit.
Am un mascul de demasoni care cand se imperecheaza cu o anume femela ia el icrele in gura inainte sa apuce femela sa le ia.
Eram convins ca le mananca dar am observat ca le tine in gura 2-3 zile. Are gusa exact ca o femela si nu mananca.
Prima data am zis ca nu am vazut bine dar lucrul asta s-a repetat zilele trecute.
Ciudat ca face lucrul asta doar cu o singura femela, cu restul depune normal.
Un cub cum a avut Pavelescu e munca serioasa. Nu te complica inutil.
Ciclide sa fie...africane
CristiC wrote:
dan.pavelescu wrote:Iti mai ramane varianta cu bijuterii scumpe ;)

Been there,done that.Altceva?

Doar divortul ti-a mai ramas
Nu am avut niciodata creveti, posibil sa fie mai sensibili la parametrii apei.
Pe de alta parte conteaza si apa pe care o tratezi. Cum ziceam, in Cluj apa e buna pentru acvaristica.
Eu am folosit de-a lungul timpului cam toate marcile de conditioneri apoi am renuntat.
Sincer nu am vazut nici o diferenta.
Nu patesc nimic. Clujul are o apa buna.
Orice peste introdus intr-un mediu nou are nevoie de o perioada de adaptare.
In cateva zile rama aia nu va avea viata usoara.
Da, eu. Nu doar ca am facut schimburi de apa direct de la robinet dar acum am schimb la picatura fara prefiltrare.
Exact, la banii aia iei o pompa de aer.
Cred ca is mai scumpe "ingredientele" decat e o pompa de aer din comert.
Daca iei acasa si lemnele din fundal iese un biotop fain de americani
Am inteles din prima poza la ce te referi doar ca nu se vede bine, e imposibil sa ne dam seama ce e acolo.
Incearca o poza cu focusul pe sticla nu pe ghiveci.
Atelierele de sticla mai serioase au masina, acolo iti poate taia 2-3 cm de pe fiecare latura. Fara masina e foarte greu de obtinut taietura dreapta.
Nu ma refer la o linie dreapta pe lungime ci taietura in profunzime a sticlei.
Nu e chiar asa complicat sa cureti siliconul. Am curatat sticla mai mare ca dimensiuni decat a ta (am participat pe alocuri dar cel mai mult am privit ).
Intr-o dupa-masa ai rezolvat. Doar ca nu-ti mai simti degetele 2-3 zile. Porcu stie.
Pompa aia de 1800 l/h va trebui fortata la sub 100 l/h. S-ar putea sa nu o duca mult asa.
Daca vrei sa folosesti respectiva canistra pentru denitrificare cred ca ar fi o solutie mai buna sa pui in acvariu un powerhead de 200-300l/h care
sa impinga apa prin canistra. Debitul real va fi sub 100 l/h.
Pentru scaderea nitratilor exista 2 variante: schimbul de apa si denitrificarea.
Prima varianta se pare ca nu e aplicabila in cazul tau deci ramane cea de-a doua.
Te poti lamuri aici despre ce e vorba:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26477.page
Decorul e exceptional, pacat ca volumul acvariului nu se preteaza ciclidelor africane.
Mai ales ca o buna parte e ocupata de decor, spatiul ramas fiind extrem de mic.
Sau poti sa nu te complici si sa mergi pe varianta cu sare neiodata. Efectul e acelasi, avantajul e ca gasesti mai usor si e mult mai ieftina.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ichthyophthirius_multifiliis

Varianta "babeasca" e cresterea temperaturii la 28-30 grade si sare neiodata. Parca 1 lingurita la 10l, sa ma corecteze cineva daca ma insel.
Evident, facute treptat.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: