[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Io am inteles ca ti-ai schimbat sticla la ceas.
dan.pavelescu wrote:
dan.pavelescu wrote:Domnilor, exista variante viabile si ieftine la pompele de valuri Jebao RW15?

Ce parere aveti despre jucaria asta?

http://www.marinedepot.com/Maxspect_Gyre_XF130_Generator_Flow_Pump_Adjustable_Flow_Aquarium_Powerheads-Maxspect-0M30040-FIPHAD-0M30049-vi.html

Faine bigudiuri.
Da, am vazut in pozele de saptamana trecuta cat de tare te "chinui".
M-as "chinui" si eu cu niste farfurii dinalea cu mici si cartofi prajiti.
Brusc mi-e foame. Ma duc sa halesc ceva.
Si nu cumva sa expiri pe nas. Pavelescu stie.
Bai Koala zicea de ontopic. Ai expirat pe nas?
koala wrote:PS: Iar am o serie de pui de Ancistrus.

Topicul asta ar trebui mutat de la ciclide, tu nu tii oscari, tu tii ancistrusi.
Benzile is tot alea doar ca sunt lipite pe niste suporti.
Majoritatea se vand la dimensiuni sub 60cm, la un acvariu lung e mult mai simplu cu banda pe care o tai tu unde vrei.
E aceeasi Marie...
Sunt benzi lipite intre ele. Partea proasta e ca vin pe anumite dimensiuni.
Avantajul daca iei banda de 5m e ca o tai pe unde vrei.
dan.pavelescu wrote:Am comandat deja de pe ebay ce mi-a recomandat Luckitza. Nu dau o poala de bani la zexstar, doar ca sa luminez piatra seaca si ciortanii..
Daca n-au banda autoadeziva, cum le lipesc?

Toate au banda.

LE: Dau in scris daca trebe
Eu folosesc benzi dinastea de vreo 3 ani. Toate luate de pe ebay la bani de nimic. La inceput am avut 3528 asa cum are si Koala.
Am luat dinalea waterproof si le-am pus in interiorul capacului. Dupa 3-4 luni si-au pierdut mult din intensitate, eu zic ca din cauza condensului. Probabil waterproof chinezesc
Acum, la bazinul actual am benzi de 5050 si 5630 care sunt mult mai puternice si la care dupa 1 an nu am observat o scadere a intensitatii. E drept ca e varianta non-waterproof.
La banii la care se gasesc pe ebay eu zic ca merita si daca se schimba anual.
Am avut si powerleduri dinalea de 10W dar nu mi-a placut cum imprastiau lumina. Pe langa faptul ca se incalzeau ca dracu, trebuia radiator+ventilator.
La benzile de leduri nu am folosit niciodata radiator, eu zic ca nu se incalzesc asa de tare.
Pai alea de pe ebay is de pomana. La 5$ merita sa iei o banda sa te joci cu ea.
Si eu inclin sa cred ca ce e pe la noi nu e specie pura. Am avut o vreme si eu o pereche de lifalili/bimaculatus/guttatus.
Am tot sapat si eu pe net ca sa imi pot da seama care din cele 3 sunt si tot nu m-am lamurit.
Pana la urma important e sa-ti placa pestii si sa te bucuri de ei.
135 lei/m??? Aia nu-s normali. Pe ebay iei banda de 5m la 5-6$. E drept ca-s 60 leduri/m nu 120. Da oricum.
Dane, uita-te dupa 5050 sau 5630, 3528 is antice si mult mai slabute. Ca sa obtii aceeasi intensitate cu ce are nea Koala acolo poti folosi mult mai putine benzi de 5050 sau 5630.
Uite asa la o cautare rapida: http://www.ebay.com/itm/5M-12V-3528-LED-Strip-Lights-5050-Flexible-LED-Lights-Strip-5630-LED-Strip-Lamp-/201092227136?var=&hash=item2ed207e040:m:mv_CvEPIJ-bdGA0HvhKP_Ug
Setati sa va deschida clipurile cu aplicatia Youtube nu cu browser-ul.
O sa vad cum evolueaza treaba cu asta, nu ma arunc inca la medicamente.
Daca mai apare vreunul atunci o sa incerc Gyrodol.
Poate fi de la tampeniile pe care le baga astia in apa, am deschis robinetul de la schimbul la picatura ceva mai tare ca sa tin temperatura din acvariu sub control.
Zici ca e gill flukes? Nu pare a avea branhiile deschise, nici nu sta la suprafata.
Ambii pesti au stat doar pe fundul bazinului, respiratie accelerata si au refuzat mancarea.
Ce sa fie oare? Gill Flukes? Am pierdut un peste acu cateva zile cu aceleasi simptome, a respirat accelerat cateva zile apoi a murit cu gura larg deschisa.

Nu e foarte reusita filmarea, disperatii astia ar fi in stare sa-mi haleasca telefonu.
Frumos. Dar ziceai de unul nou, mai mare...
Sau incalzitor extern.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: