[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gengiskhan
Forum Index » Profile for gengiskhan » Messages posted by gengiskhan
O glosso frumos crescuta am vazut intr-unul din bazinele de la Reef. [...] Pe cuvant, daca ne-ar pune o poza de detaliu...

Acolo in gazonul ala sunt mai multe... glosso, micranthemoides si altele. Dar gloso predomina.

image
si cum am filtru de remineralizare

Eu cred ca fix asta e problema.

Apa de osmoza se foloseste in combinatie cu apa de la robinet pentru a ajunge la un KH target.

Direct din osmozor ar trebui sa-ti iasa cu KH 0 si pH 7 - teoretic. Remineralizarea s-ar putea sa-ti creasca duritatea, dar odata cu duritatea sa-ti creasca si pH-ul. Are o oarecare logica.

Ce ma sfatuiti sa fac? Eu as fi vrut un PH sub 7. Ce valori ale GH,KH ar fi optime unui ph de 6.8 de ex?

Eu te sfatuiesc sa nu mai folosesti filtru de reminalizare si sa combini apa de osmoza cu apa de robinet.
Nu stiu daca exista valori optime pentru GH si KH. Mai ales GH-ul. Asta poate sa fie destul de mare. KH-ul recomandat de majoritatea e undeva intre 3 si 4. Valoarea asta iti da un buffer destul de ok pentru variatiile pH-ului.
Deci as recomanda un KH cam in zona asta si pH-ul... il scazi dupa aia din aditia de CO2 si-l duci la ce valoare vrei tu. La KH 3 - 4 poti sa-l scazi si pe la 6.5...
Ok, m-am grabit eu, am citit aiurea.
Niste poze ceva?
Salut si bine ai venit.

Dupa tipul tuburilor (30W) si celelalte echipamente, presupun ca vorbesti despre un acvariu de 200l si nu 20, nu?
Se cauta doritori si iubitori de Astronotus Ocellatus spre a adopta si a oferi conditii pentru 2 oscari.
Problema este destul de grava si urgenta, pestii sunt momentan intr-un petshop (de-ala doar cu mancare pentru animale...) unde nu sunt nici pe departe ingrijiti cum trebuie.
Au aproximativ 10cm, varietatea clasica.

Cine este interesat, pm mie cat mai repede.
Din pacate, valabil numai pentru Bucuresti.
Pai in primul rand, aia pe care ai cumparat-o era probabil crescuta emers. Nu ca asta ar fi un motiv clar, dar merita luat in calcul, nu? Am presupus ca era crescuta emers. Daca ai luat-o de la vreun magazin, sansele sunt mari.

Si eu am avut glosso si nu crestea in sus. Eu sunt mai ciudat... vroiam sa creasca in sus. Da' la mine se intindea frumos si se baga si pe unde n-avea voie. Am renuntat la ea pentru ca... nu-mi place. Gusturile nu se discuta.
Didiplis-u' poa' sa fie si verde crud...
Mi se pare si mie mult mai fain decat Micranthemum-ul, nu neaparat de la culoare ci si de la forma si textura frunzelor.
Ca e verde, ca e rosu... e o planta foarte frumoasa. Plus ca, sa vrei si nu poti sa-l tii fara sa se faca tufa (da' asta cred ca stii deja).
Ajung acasa si experimentul incepe.

Porcu wrote:...schimba pe rind tuburile.

Evident. Oricum ala pe care l-am pus (de 10K) e putin cam vechi. O sa incep prin a lua un tub nou de 10K si vad eu dupa aia, dupa vreo 2 saptamani ce si cum.

Porcu wrote:Care-i ala unu' pe care-l stii?

Nu spun.

Acuma, cred ca mai sunt si alti factori care duc spre alge la o anumita lumina. Adica daca mie de exemplu o sa-mi mearga bine cu tuburi de 10000 in tandem cu alte tuburi (ca n-o sa pun numai de 10000 ), nu inseama ca e o reteta buna. Pe de alta parte, nu ar insemna nici ca tuburile sunt principalele cauze ale algelor.
Am zis ca nu pun numai de 10000 petru ca urmaresc sa obtin o lumina care sa-mi placa mie, o lumina putin mai rece, care sa scoata in evidenta culorile naturale ale plantelor, si pentru asta am nevoie si de putin putin roz - rosu. Da' putin!

Tuburi de 8000 ar fi interesant... Numai ca nici eu n-am vazut nicaieri. Daca spuneti ca sunt de la Hagen, o sa caut si eu.
Porcu wrote:Spune-mi exact ce tub e ala roz de la JBL

Taman acuma cand sunt plecat de acasa? Se face, dar sa ajung inapoi, e duminica.

Porcu wrote:Ala de 10.000 K e cumva Reef White?

Nu. De fapt... nu stiu Iarasi, revin cu detalii.

Porcu wrote: Io zic ca-i destul un tub de 10.000 K. As inlocui 865-urile cu ceva cu adevarat roz: AquaMedic Plant Grow.

Tocmai ca nu e suficient. Exact de lumina aia roz - rosie - galbuie as vrea sa scap. Stiu ca pentru plante este perfecta, dar nu e deloc perfecta pentru contrast, pentru culori, pentru poze.

Deci sa inteleg ca nu e buna ideea. Teoretic, stiam si eu asta. Dar ... ma gandesc ca poate poate. Totusi as face o incercare, sa-i spunem "studiu aprofundat prin experimente".

Ce vroiam eu de fapt sa aflu e daca mai foloseste cineva (pe unu' il stiu eu ) tuburi de 10K la plantate. Bineinteles, in combinatie cu altele.
Scuze, sunt la munca si cand ajung acasa sunt luminile stinse

Pai si cum te mai bucuri de el? De ce nu schimbi orele de luminare putin?

Pentru tufa: Hemianthus Micranthemoides, Didiplis Diandra si altele. Cu mentiunea ca astea doua precizate fac tufa "by default" (cel putin la mine) Didiplis-ul inschimb cam are nevoie de aditie de CO2 si se preteaza la acvarii putin mai mari.

Pogostemon-ul este frumos, merge. Dar ai putea sa-i dai o zona mai mare, undeva in partea stanga de exemplu. Totusi... ma gandesc sa nu aglomerezi acvariul cu prea multe specii de plante.

Ce se intampla daca tai din Hetheranthera si ii las radacinile in apa? Daca le scot tulbur destul apa. Stiu ca pot putrezi. Cat de rau este asta?

Exact intrebarea asta mi-o puneam si eu acu ceva vreme. Nu se intampla nimic, este chiar recomandat. Radacinile vor ramane acolo si in timp vor putrezi. E ok.

Ca fapt divers - nu zic ca nu merge, pana la urma e vorba de gust -, background albastru e folosit mai mult la acvarii marine.
Pe scurt: am schimbat "putin" lumina la acvariu si vreau niste pareri.

Pe lung: acvariu 200l brut, lumina 4 x 39W (T5), 3 x Osram 865 + 1 x JBL ... nu mai stiu exact ce tub, e de-ala roz. Nu e specificata nici temperatura de culoare.
Asta era initial. Acum, am scos un 865 si am pus in loc un (cred) Aqua Medic de 10000K. Tuburile se aprind astfel: cel de 10000 + JBL pe o priza si cele doua Osram ramase pe alta priza.

Imi place enorm de mult lumina data de combinatia 10000 + JBL (cand celelalte doua sunt stinse) si as vrea sa mai schimb unul din cele doua Osram cu unul de 10000K.
As vrea niste pareri (pro / contra / orice). Teoria despre temperatura de culoare, intensitate, lucsi o stiu. Dar culorile sunt de 100 de ori mai naturale cu tubul de 10000.
Eventual pot sa pun doua 865 + 2 10K...
Pai nu pui o poza recenta cu acvariul? Sa ne dam cu parerea cu layout-ul in fata?
Presupun ca ai background albastru lucios, nu?
Adica nu de-ala autoadeziv.

Recomandarea lui Humbert este foarte buna (nu ca avea nevoie de sustinere ). Am folosit si eu fixol si adera foarte frumos.

Pe de alta parte, eu de curand am renuntat la background de tot si mi se pare ca arata foarte ok si mai natural. Da impresia de mult mai multa lumina.
Eu am asistat la o discutie intre client si vanzator in hornbach. Vroia omul sa ia niste pangasius si niste alti pesti - nu mai stiu ce, dar nu cred ca mai conteaza.
Si vanzatorul i-a spus "dom'le, nu sunt compatibili, nu se potrivesc, o sa moara, astia cresc mari, o sa-i manance pe ceilalti...".
Raspunsul a fost de milioane: "Ei nu sunt compatibili! Las' iau altii daca mor. Daca eu vreau de-astia de ce sa nu-mi dai?"

Nu mai tin minte sigur, da' parca vroia si unu' - doi discusi.

Scuze de of-topic.
Eu sper ca totusi cand il desfaci sa-l curati il opresti...
In rest nici eu nu opresc filtrul.

Iar in ceea ce priveste echipamentele ADA, ai dreptate. Pe de o parte e au output-ul de la filtru printr-un lilly pipe de-ala, pe de alta parte, e un articol pe undeva in care vorbesc (tot ei) despre buna circulatie a apei in acvariu.
Cred ca totusi nu se refera la curenti foarte mari.

Din punctul meu de vedere, pearling-ul este "frumos" numai ca un indicator al fotosintezei si a concentratiei suficiente de CO2... ca de altfel, chiar ma enerveaza, nu pot sa trag si eu o poza decenta!
Interesant subiect!

Si eu am scos spraybar-ul. A ramas teava aia de la filtrul extern care e intr-un colt si e indreptata oblic, spre mijloc si in jos. Deci nu bate deloc spre suprafata apei. Filtrul e un Jebo 838 si fata de EX700 (pe care l-am avut inainte) are un debit clar mai mare. Teoretic, 1200l/h.

Despre efecte negative in schimb nu stiu daca pot sa spun mare lucru. In conditiile in care m-am trezit mai intai cu NO3 pe 0 si dupa cateva zile cu PO4 pe 0 - la toate astea daca mai adaug si o temperatura de aproximativ 22 de grade - e clar ca la mine au fost cu totul alte motive pentru incetinirea ritmului de crestere al plantelor, in special a Didiplis-ului si Blyxei

In schimb, in coltul opus output-ului de la filtru am niste pogostemon. Si nu pot sa spun ca am vazut sa fie afectati in vreun fel. Nici de eliminarea spraybar-ului si - culmea - nici de celelalte nebunii enumerate mai sus.

In concluzie: nu sunt contra ideii de a asigura un curent de apa prin tot acvariul, doar va spun ce-am observat la mine. Poate se creaza o circulatie suficienta a apei in cazul meu.
Sunt de-acord, nu e nimic grav. Dar as vrea sa pot sa am un acvariu fara nicio alga, de la baza si pana la varfuri, cum cum vad pe la concursuri.

Bineineles, nu sunt absurd. Ocazionalele GSA sau GDA sunt ok.

Pare sa apara pe frunzele batrane si care sunt luminate mai putin. Practic, pe treimea inferioara a plantei.
O sa o ignor, poate dispare singura...
In teorie, diferentierea este foarte usoara.
Dar daca te duci intr-un magazin (sa spunem) si vrei sa-i diferentiezi acolo, vrei sa vezi daca sunt SAE adevarati sau nu, o sa dai de urmatoarele probleme:
pestii sunt pui, deci sunt mai mici, mai greu de studiat, sunt speriati si alearga de nebuni prin acvariu, deci nu o sa ai cum sa te uiti la ei foarte clar, sunt decolorati de la stres, deci dunga neagra nu va fi foarte clar definita, s.a.m.d.

Tot ce vreau sa spun este: atentie.

Forum Index » Profile for gengiskhan » Messages posted by gengiskhan
Go to: