[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Am schimbat 30% din apa, si am aruncat foarte multe plante putrezite, egeria nu mai am decat 4 bucati de 2 cm care plutesc prin acvariu, filtrul este curat ( cu apa scoasa din acvariu ) , cat despre iluminare am incercat sa pun ceva mai mult dar era prea puternica + ca daca esre corect 0,14/l, pentru 150 de litri ar trebui 21 w, exact cum am eu.
Apa aseara era tulbure, dar astazi pe la 14:30 era mult mai limpede, dar nu cristal, am aspirat si substratul, acum apa este putin tulbure de la substrat ( asa e mereu ) dar dimineata apa e cristal.
Acvariul nu cred ca are cum sa fie intabil, dar daca e care-i cauza, apa o schimb cu apa lasata peste 24 h intr-un vas cu gura larga, filtrul nu a facut fata frumos mult timp, si este destul de vechi, si decat sa schimb materialul filtrant, schimb filtrul cu unul nou mai puternic, daca lumina nu e suficienta mai pun un neon mai puternic, lumina de soare stiu ca nu e buna, dar nici cu lumina nu am avut probleme, am mutat acvariul intr-un loc mai întunecat si de atunci a inceput problema , valissneria avea cateva frunze uscate si l-am bagat mai la intuneric, pana atunci plantele mergeau foarte bine chiar si la lumina soarelui, iar scalarii nu vreau sa-i reproduc, doar ca mi s-a spus ca este e o temperatura buna pentru ei.

Multumesc de raspuns! Am sa pun pe seara niste imagini
Poze am sa pun maine , daca mai am cu ce , poze nu am decat sa fac cu telefonu , ca cica sunt prea mari si nu pot sa le incarc , nici la telefon nu merge orice poza , trebuie sa o fac de maxim 8 mp , di vallisneria nu a mai ramas nimic , ludwigia parca e copac uscat , in schimb echinodorus si cabomba nu par a avea nimic
Pe cutie scrie " ocean free , Liquid Fertilizer ( Green Aquatic Plants) " l-am luat de pe aquariumprest , as fi vrut sa gasesc ceva mai bun , dar asta parea cel mai bun , nu era nimic de la tetra sau orice mai bun , contine magneziu , azotat de sare si fosfat , cica mai aduce si un " apor esential de zinc ,fier, iod , elemente esentiale..."
Fertilizantul este pentru plante de acvariu , iar eu am pus de 3 ori mai mult decat scria pe ambalaj , capacul are 2 gradari , una in ml , iar alta nu stiu in ce este ca nu scrie , cea in ml este scoasa in relief , iar cea de-a 2-a este cu alb si putin cam inclinata , iar eu am vazut doar scrisul alb , si am pus dupa masura aia , trebuia 1 ml la 10 litri de apa , iar eu am pus 3 ml la 10 litri de apa , am vrut sa pun 14 ml , dar am pus 42 de ml
Mi s-a spus ca ar fi infuzori , acvariul nu are cum sa fie instabil , este ciclat , are 150 litri , schimb apa o data la 2 zile 20 % ( am scalari , si o fac sa fie apa proaspata ) , buretele si carbunele acvtiv le curat la fiecare schimb de apa cu apa scoasa din acvariu , lumina este facuta de un neon de 90 de cm , 21w , si face fata foarte bine ,zic eu , nu am avut pana acum probleme cu el , acvariul este langa geam , iar ziua au lumina multa de la soare , filtrul vreau sa-l inlocuiesc cu ceva mai mare , nu ca asta nu ar face fata , dar cel mare ar face treaba mult mai buna , incalzitorul are 200w , iar temperatura este de 27-28°C , nu am un sistem tehnic mare , acvariul este mic , iar pentru 4 scalari cat am in el zic ca e suficient .
Imi pare rau de plante , sunt 3-4 zile de cand plantele se usuca .
Fertilizantul nu are o descriere prea mare, este pe baza de macroelemente si mai scrie ca are tot ce trebuie pentru plante verzi
La mine cel putin par a fi infuzori , cum putem scapa de ei ? , am sa schimb 50 % din apa , sau alt tratament ? Si plantele de ce putrezesc ? Tot din cauza lor ?
Multumesc de raspuns !
Aceias problema o am si eu apa e alb-verde si dintr-un acvariu plantat frumos acum e un cimintir pentru plante , ma gandeam ca apa tulbure este de la plantele descompuse
Spalarea filtrului cu apa de la robinet , schimb cu apa care nu a fost bine declorinata sau folosirea a diferite tratamente .
Am uitat sa spun , uscarea asta asa mare a inceput de cand folosesc fertilizant , iar prima data am pus fara sa vreau de 3 ori mai mult
Salutare , am o mare problema , la tiate plantele au inceput sa le cada frunzele , si apa sa se tulbure cu o nuanta alb-verde apa o schimb des 20% , din o multime de vallisneria nu mai am nimic , ludwigia se usuca si ea , pana si egeria are frunzele decolorate .
Se mut plantele in alt acvariu ?
Eu am avut java fern si nu aveam probleme ( se prinde de lemne si nu au ce trage ) , dar dupa parerea mea arata mai frumos un acvariu fara plante
Sitiu de la ancistrusi ( ma gandesc ca trebuie si ele ventilate ) , nu am experienta mare in ciclide , dar sfatul meu e disectia , si icrele bagate intr-o sticla cu gaurele in acvariu si o pompa de aer la ele care sa ventileze . Asta e varianta mea , nu stiu daca asa se face la ciclide ... Dar zic ca merita incercat ...
Niste albastru de metil ar ajuta la infectie , sau ceva antibiotic , eu am avut ceva asemanator la o femela de caras , am pus albastru pe rani , si i-am facut o baie in albastru de metilin , am pus in apa pana s-a facut albastra ( o culoare mai inchisa )
Mie nu-mi place , credeam ca problema cu carasii si substratul s-a rezolvat de mult , de cumparat nu-i cumpara nimeni , de donat poate , in rest nimic nu e frumos la acvariu macar geamul din fata sters
Raman la 4-5 ca tot o sa se inmulteasca si pastrez din pui , nu as vrea sa iau mai mult de 5 ca sa nu fie prea multe , as vrea un acvariu cat mai gol , multumesc de ajutor
Avand in vedere ranking-ul , va ascult , si fac exact cum sunt sfatuit , eu nu am experiente prea mari cu africane , deci nu am de unde sa stiu prea multe practic vorbind , iar ciclide de Tanganyika nu am de unde sa iau , am primit sfaturi si ma gandeam la saulosi , am vazut mult exemplare frumoase , si macar 4 ciclide ( un mascul si 3 femele ) , nu mi se par mari nici adultii de saulosi nu mi se par mari , am vazut la un petshop saulosi si erau cei mai micuti din acvariu (8-10 cm ) si mi s-a spus ca sunt adulti .
Am rezolvat , este pop eye , stiu acum tratamentul si cauzele , multumesc
Orice sfat e bun , acvariup este al unui prieten si ma rugat sa postez , nu-mi pot da seama ce s-a intamplat
Astept un raspuns de la cineva mai trecut prin acvaristica , fara suparare , sunt pereche si nu are cu cine sa se bata , este cel mai probabil vorba de o inflamatie sau infectie , dar astept un raspuns mai rational

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: