[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Nu am idee
La aquarium prest la comenzi de peste 100 lei este transport gratuit , eu am avut mereu comenzi de peste 100 lei , prin curier , totul a fost mereufiarte bine
Acvariul are 81 de litri brut , temperatura de 27 de grade , in acvariu sunt 3 corydoras , 4 tetrazone , 3 molly , o pereche de gurami si 6 neoni
la masculul de gurami i-a aparut o umflatura rosie la ochi , mai multe informatii nu va pod da , pentru ca nu este acvariul meu .
La 54 de litri scalarul nu are ce cauta , si nici tetrazonele
Nu merge bagata sare cu ceilalti pesti , ar fi mers mai multe detalii despre acvariu ( temperatura , litri , daca este ciclat...) , sare abijnuita , dar nu iodata , tetrazonele trebuie sa dispara
Am vazut vazut un filtru cascada maricel si destul de puternic , care are ca material filtrant aceleasi chestii ca un sump , il pot folosii ca sump pentru acvariul meu ? Ar fi mult mai comod fIltrul asta decat un sump mic
Trebuie lasata la fiert 2-3 ore , si dupa 2-3 saptamani lasata intr- o galeata cu apa , si apa schimbata totala la 2 zile
Mie niste alevini de guppy mi-au trait intr-o caserola cu pamant si multe alge si pietre , acum am alevini la 17-18 ° C
Sunt foarre rezistenti , nu sunt deloc sensibili
Viviparii in general arata asa dupa ce inbatranesc , gurami si scalarul nu au treaba cu xipho , totul e legat de calitatea apei si de ingrijire , separa molly cu gris si pune sare , o lingurita rasa la 10 litri , apa din acvariul trebuie schimbata 20% o data la 2 zile cu apa lasata intr-un vas cu gura larga la declorinat 24 de h , iar materialul filtrant din filtru trebuie spalat cu apa din acvariu , o filtrare mai buna ar ajuta mult , iar la cumpararea unui filtru nou filtrur trebuie lasat sa mearga separat in apa din acvariu 1-2 zile , tetrazonele se pun doar cu pesti asiatici , gurami este ok , dar restul nu , scapa de tetrazone daca vrei acvariu ok
Ma gandest sa pun o pomba pentru iaz la sump , ma gandeam ca sa evit aspectul urat al sump-ului sa folosesc un ghiveci in loc de acvariu , un ghiveci mare .
Ghiveciul sa fie pus suspendat deasupra acvariului iar apa sa urce sus si sa cada jos prin medii de filtrare , iar deasupa ghiveciului sa caut ceva folie din plastic mai rezistenta care sa separe pamantul si floarea de apa .
Nu ma grabesc , acvariul as vrea sa fie gata pana in primavara , vreau sa-i fac un capac bun , pentru mini sump ma gandeam la un acvariu mai micut care se nu depaseasca 15 cm in latime , iar lungimea maxim de 80 cm . Pana in primavara eu zic ca am timp sa amenajez acvariul cat mai ok , apoi sa bag pesti in el .
Multumesc mult de ajutor !
Ma gandeam la saulosi am vazut si saulosi ceva frumos , chiar maricei si mi-ar fi mult mai usor sa fac rost de saulosi decat de interruptus , dar ma gandeam ca am deja o femela si poate vrea exemplare din aceias specie , Multumesc mult de ajutor , ca filtrare la acvariul meu mic pot folosi o pompa si sa fac un" mini sump " , sau sa ma bazez pe un filtru intern puternic cu carbune activ ?

O sa fie 5 ciclide si nu ma gandesc la o filtrare mare , care sa fie greu accesibila si mobila , acvariile primavare le mut pe un hol unde este mai si mai luminos racoare si pot sa mentin temperatura mai scazuta (25-28°C )
Tot trebuie sa scoti carasul de la molly , ca sa ai un acvariu frumos
Multumesc mult de sfaturi , incerc sa formez o familie ( un mascul + 4 femele ) , am sa postez in acest topic familia completa , pe care sper sa o gasesc
Stiu , dar nu exista vreo diferenta ?
Granulatia este mare pentru un acvariu plantat , eu zic ca ar arata mai frumos daca pietrele ar fi aranjate in colturi in grupari cat mai inalte , iar plantele aranjate uniform in spate .

Bafta cu acvariul , este foarte ok pentru inceput
La mine nu prea merge varianta sa cumpar multi pesti si apoi sa pastrez ce e frumos , in zona mea nici de-i donez nu- i ia nimeni , eu ce cumpar , ramane la mine , iar la caeruleus , nu prea se cunoaste cand sunt mici , si din cauza asta ma gandeam la cate un exemplar din specii diferite , la melanocromis se cunoaste usor masculul , dar n-mi dau seama care este diferenta intre masculi la cele 3 specii
Ok , am sa fac o familie de melanocromis interruptus , si daca nu gasesc caut alta familie de ciclide si dau femela de interruptus
A Scuze , probabil este exclusa de celelalte femele fiind mai micuta si este singura de marimea ei de marimea ei

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: