[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Mie mi se par mici sa se curteze, sunt micuti, mie primul mi se pare ca are înotatoarea putin ascutita . Al 2- lea este intens colorat, dar asta cred ce este din cauza varstei. La maturitate se diferentiaza clar.
Niste albastru de metil rezolva problema cu viermii, dar mi se pare mie sau e apa tulbure, acvariul nu este ciclat complet?
Apa nu trebuie schimbata, decat pusa apa care se evapora
Daca sunt bine ingrijit, in 2-3 luni sunt adulti, imi cer scuze de mesajul scris aiurea
Daca aunt bike ingrijiti, in 2-3 luni aunt adulti
Nici eu nu aveam chiar acvariu, era o caserola de 35 litri transparenta , mi-a spus cineva ca depun usor in apa cu mica inaltime ( a spus ca parintii isi fac cuiburi la marginea apei sa fie feriti de pradatori ) , dar coloana mica a apei este ca sa nu oboseasca pestii cand isi duc icrele in cuib.
Eu aveam egeria ( care e cea mai ieftina planta ) si o lasam sa pluteasca. Eu nu aveam filtru, dar schimbam zilnic o cana de un litru , si totul a durat 5 zile.
Filtrul eu zic ca este mai bine sa fie scos, face agitatie si poate il deranjeaza pe mascul , ma gandesc...
Nu e nevoie de maternitate, isi cresc puii singuri dar o sa devina agresivi cu restul pestilor, perechea de nigro poate sa ramana , restul pestilor trebuie scosi, temperatura trebuie mentinuta la 26 °C, puii se hranesc cu ce gasesc prin acvariu, este posibil ca unii pesti sa manance ouale. Melcii se pun si ei pe oua deci nu trebuie sa fie prin acvariu.
In acvariu trebuie sa fie perechea de nigro, apa se fie curata( apa trebuie schimbata 15%cu apa lasata 24 h intr-un vas cu gura larga ).
Bafta cu puii.
Prima oara se pune masulul pentru a se acomoda si sa faca cuib apoi femela , eu am pus masculul in acvariu a facut cuib, iar apoi femala intr-o maternitate, coloana apei de 10-15 cm.
Pentru a ajuta la inmultire eu am pus perechea in acvarii separate cu temperaturi scazute ( 24°C ) si mancare putina si de proasta calitate, apoi am pus masculul in acvariu cu temperatura mai mare(28-30°C) , apa curata si mancare buna, cateva plante plutitoare de care sa prinda cuibul, apoi femela in maternitate, dupa ce masculul a facut cuib am dat drumul femelei.
Limnobium laevigatum
Daca nu e nici pistia nici salvina, probabil este limnobium laevigatum, dar acum mam gandit ca ar putea fi si o pistia mica
Salvinia mimima
Un melc nu face fata, 3-4 poate, daca are cochilia tocita are lipsa de calciu
Mai bine ai scoate tot si ai pune nisip de rau, natural e cal mai bine
Unde este substratul negru???
Era bine daca il scoteai pe cel colorat si cumparai ceva fertil, dar e ok si asa, filtrul nou se numeste filtru cascada , iar pietrele alea in punga sunt bucatele de carbune activ presupun, ajuta la filtrarea biologica deci e ok.
Chestia aia alba este seva lemnului, se rezolva cu melci sau ancistrusi
Salutare, as putea separa puii de pelvichacromis pulcher inpreuna cu parinti in alt acvariu separat ? asta dupa ce puii inoata liber. Sau pot sa creasca in acvariu comunitar? .
In acvariu mai am scalari, ancistrusi, corydoras si pesti de grup ( rasboras, hemigramus)
Mai bine negru decat colorat, nu este nevoie sa pui filtrul sa faca bule, niste valuri mici sunt ok, eu la unele acvarii nu am nici macar valuri si pestii nu duc lipsa de oxigen.
Daca cumperi substrat negru sa nu il amesteci cu alta culoare.
Salutare! Femela aia mai are mult pana sa faca pui, niste poze cu acvariul?
Asa e, la egeria ii trebuie lumina multa, vara in iaz s-a inmultit parca era invaziva , am un acvariu plin de egeria care merge foarte bine, iar becul este de 24 de w dar acvariul este mai putin luminat ca asta de 21 , asta de 21 cica ar fi cu led sau cel putin asa scrie pe el, este acelas lucru ???

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: