[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
dan.pavelescu wrote:Poate sa te intereseze un sistem de auto water change..

????ceva poze pentru inspiratie se poate? surse de informatie
um02122 wrote:O metoda mai precisa pe care am folosit-o la Fluval Edge e cea cu doua tevi: una urca pana sus in recipient si da nivelul apei jos in acvariu, a doua e la baza recipientului si cativa cm sub nivelul apei in acvariu. Bazata pe presiuni negative, mult mai faina decat varianta cu o singura tava.

pune si tu niste poze sa inteleg si eu, ca vreau sa fac schimbul la picatura la cei 750 ai mei
cel mai scump nu are specificatia de sterasyl, dar maine le dau un telefon. Eu il am in fata ca l-am cumparat si nu specifica nicaieri ca are argint sau ca este sterasyl. O sa vorbesc maine la WTS si va spun ce am aflat
bebetto wrote:Cum faci ca bananele sa stea pe fund ? Frunzele cum stau pe fund ?

eu arunc pur si simplu in acvariu. Cand banana e coapta se duce singura jos. Frunza de banana cand ia apa cade singura. In rest mancare de la Dennerle la greu, urzici si frunze de dud
adica cele 2 filtre sunt la fel dpdv al filtrarii? Au aceeasi eficacitate(ca pe mine asta ma intereseaza)? Eu am mai gasit undeva ca filtrele sterasyl au in componenta argint, ceea ce nu am gasit la celelalte

http://www.britishberkefeld.com/sterasyl.html
la wts sunt 2 tipuri de cartuse ceramice

http://wts-online.ro/consumabile-filtre-apa/cartuse-ceramice/filtru-apa-ceramic-grade-sterasyl-10

si asta

http://wts-online.ro/consumabile-filtre-apa/cartuse-ceramice/filtru-apa-10-cartus-ceramic-grade-sterasyl

nu imi dau seama de diferenta intre ele. Eu l-am luat pe primul, gandindu-ma ca este un cartus ceramic. Interesant ca este si mai scump decat al doilea, dar nu la pret m-am gandit, ci la faptul ca e un cartus ceramic
e diferenta intre cartusul de Sterasyl si cartusul ceramic? amandoua se gasesc la wts si nu am vazut nicio diferenta ca actiune
din ce povestesti e clar apa de la robinet. Sunt semne de intoxicatie care se manifesta in functie de rezistenta fiecarui peste. Nu esti singurul care a patit asta, din cate imi aduc aminte koala a fost unul dintre ei. Cand un peste se ridica sa respire de la suprafata e clar ca apa nu-i convine. Stii cum este nu trebuie sa ti se intample ca sa iei anticipat masuri de precautie. Ai vazut cum gandesc japonezii? construieste bine inainte sa vina cutremurul. Eu pregatind schimbul la picatura(deci apa care curge permanent in acvariu fara un control prealabil) imi fac filtrare tripla in care intra obligatoriu filtru ceramic, acesta fiind destinat opririi sulfatului de aluminiu. Nu poti scoate sulfatul de aluminiu din apa, decat prin schimbarea masiva a apei. Dar cu ce apa o schimbi??? Poate osmoza
da-mi idei
si inca o intrebare: ale mele au 2 fire. Din cate stiu eu sunt si cu 3 si cu 4 fire. Ce inseamna diferenta de fire, sau care sunt ok pentru mine?
Am terminat standul, dar nu il montez inca deoarece mai am de lucru pe langa perete unde va sta definitiv si daca ii pun palul o sa fie mai greu de mutat. Am inceput sa lucrez la capac. El are in dotare 10 ventilatoare: 4 de 92 si 6 de 60. Fiind folosite de 6 ani ma gandeam sa le schimb cu unele noi. Daca aveti idee de ventilatoare care sa aibe flux de aer puternic, sa fie silentioase si sa fie ok la pret. Lucian si Pavelescu m-au indrumat catre Noctua, care au toate calitatile cerute de mine, dar pretul le scoate de pe lista. Ce alte ventilatoare pot pune?
lasa ca daca mai ai trec eu pe la tine, le iau si te scap de necaz si vorbe grele. Numai sa-mi dai un semn de viata. De data asta ca sa nu mai fie vorbe fac eu pe postasul. Asta daca nu te paste gandul sa mi le trimiti colet . Multumesc
Cristi uita-te la rubrica de jurnale sa vezi cateva acvarii de acolo si citeste cum se intretin. Daca vezi un acvariu care-ti place, vezi pasii care i-a urmat posesorul lui ca sa ajunga la acel rezultat. Pe masura ce incepi sa-ti dai seama ce vrei mai intreaba-ne si pe noi
enervant de usor, dar foarte bun pentru gazon ca granulatie. Desi am manado in acvariu, eu te-as indruma catre altceva. Depinde ce vrei sa faci in acvariu
de 1 a fost cablul. Am masurat acum ca mi-au mai ramas 2-3m. In toata instalatia au intrat vreo 17m de cablu. Cand i-am spus sa 20m nu-i venea sa creada(dar a cumparat). A stat langa mine cand am lucrat si a facut ochii mari cand a vazut cat intra. Si asta nu a fost o instalatie mare
rigid. I-am si spus sa nu ia multifilar
nu mai stiu, ca a cumparat Alex, dar erau de 0.8 sau 1. Cred ca de 0.8. Singura varianta pe care o aveau era asta
Salutare si tie Alex. Ma bucur ca totul e ok. Asa este, mai puteam adauga o tabla de aluminiu deasupra neoanelor ca sa le marim eficacitatea. Daca ai ocazia in drumurile tale poti cumpara o foaie de aluminiu. Trebuie sa masori corect distantele intre cele 4 suruburi de prindere a suportilor de neoane. Daca iei, sa nu iei de inox pentru ca inoxul e greu pentru sistemul tau si va ceda. Nu poti pune nici reflectoare datorita distantei mici intre neoane. Si ce mai vad la tine in poza e un cablu in partea dreapta, probabil alimenteaza vreun incalzitor. Poti trage cablul prin spate(eventual prelungi daca e prea scurt) pe unde am tras firele ca sa se aseze si mai bine capacul. Pentru cunoscatori: nu am folosit fire de diverse culori la legaturi, ca la Marbo nu aveau decat cablu maro.

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: