| Message |
|
|
|
nu te uita doar la diferenta de cantitate de apa osmozata. Uite-te si cat te costa pe urma sa schimbi filtrele. Cat costa filtrele de unica folosinta la modelul ales de tine si fa comparatie cu cel ales de mine. 1400l trec prea repede, o sa te convingi singur de asta. In afara de filtre mai platesti transportul. Adauga toate astea si inmulteste cu 7 ca sa ajungi la 10000.
Nu compara osmozorul cu fierberea apei ca nu exista comparatie. Una e una si alta e alta. Sarurile respective sunt niste saruri speciale facute prin teste ca sa imite apa de origine unde cresc crevetii, nu e sare de Himalaya sau alta nazbatie
Filtrele de 10" sunt suficiente, nu ai nevoie de mai mari
|
 |
|
|
Osmozorul scoate o apa pura. TDS masoara cat de pura e apa. La un moment dat membrana de osmoza se uzeaza si TDS iti arata cam cat de mult trec prin ea acele particule nedorite. Asta este o explicatie cat se poate de scurta
Desi este mai scump eu as folosi un osmozor de tipul asta http://wts-online.ro/filtre-apa-acvariu/osmozoare-acvariu/osmozor-acvariu-4-stadii-283-litri-zi-cartuse-10 deoarece filtrele de schimb sunt mult mai ieftine decat la modelul dat de tine unde filtrele de unica folosinta sunt mai scumpe. Osmozorul iti ocupa ceva spatiu si trebuie sa ai robinet pentru el separat si 2 galeti: in una strangi apa osmozata, iar in cealalta strangi apa reziduala care o arunci la wc
Poti folosi saruri de remineralizare cu GH+ https://www.aquadec.ro/produs/salty-shrimp-bee-shrimp-mineral-gh-90g/3231
|
 |
|
|
|
1) nu neaparat ce contin fertilizantii dauneaza crevetilor, problema poate fi in apa folosita. La intrebarea asta gasesti greu un raspuns. Idealul este folosirea apei osmozate si remineralizate
2)Riccia fluitans
3)eu as inlocui testele cu osmozor, TDS, si saruri de remineralizare
4)Nu stiu exact la ce bile te referi, dar maifanul si turmalina elimina minerale necesare apei si in mod special crevetilor. De retinut ca turmalina creste ph-ul
|
 |
|
|
|
poti sa-l inlocuiesti cu prefiltru extern. In filtrul mare dupa ce-l scoti poti completa cu medii bio
|
 |
|
|
BBogdan wrote:Apropo tu aveai la un moment dat un acvariu marin superb , il mai ai ? Ajuta-ma te rog cu un link unde pot sa-l vad .
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
|
 |
|
|
Bogdan_g wrote:Vin si eu cu o intrebare: filtrele eheim au la partea de filtrare mecanica un filtru din burete (albastru) si un "filter pad" alb. Acel filter pad se inlocuieste la fiecare curatare sau sau se spala si se refoloseste?
ca la orice filtru ideala este inlocuirea, dar noi il spalam ca sa il folosim cat se poate. Eu am renuntat de mult la filtrele de perlan ca sa colmateaza prea repede. Totul depinde de ce ai in acvariu. Daca ai pesti scurmatori parerea mea e ca trebuie sa renunti la el, daca ai multe plante si pesti care mai mult inoata decat scurma il poti folosi
|
 |
|
|
|
nu cat mai repede ci URGENT! In sistem ai sigur praf de piatra ponce. Iti spun din experienta ca un rulment se poate strica in 5 min daca intra la el oarece material polizant. Axul de motor se poate strica la fel de repede( ca acolo apare problema la frecarea rotorului cu axul)
|
 |
|
|
|
in situatia asta eu as merge pe hrana clasica. Printre cele mai bune mi se pare a fi cea de la Tetra , varietatile Prima, Discus, iar pentru pestii de fund am Tetra Wafer Mix cu care se impaca foarte bine
|
 |
|
|
|
cautarea ventilatoarelor de 60mm s-a dovedit o tortura pentru mine. Ore intregi de cautare a unor ventilatoare aproape fara rezultat. De cate ori sunam sa comand ca am gasit, de atatea ori firma imi spunea ca nu mai are pe stoc si ca nu sunt actualizate datele. Am gasit si cu precomanda dar veneau peste 1-2 saptamani. Pana la urma am gasit 3 buc la Arad si 5 la Alba, si mie imi trebuiesc 6. Am comandat cele 5 de la Alba, ca ma costa transportul cat nu face , ca sa iau unele de aici si altele de acolo. Cu cele de 92mm oferta era foarte larga si am gasit si comandat din prima zi de cautari, dar cele de 60 problema mare, mai ales ca ma interesa grosimea de 10 sau 15mm. Daca erau mai groase nu mai aveau flux de aer si le puneam degeaba. Pana imi vin ventilatoarele treaba e suspendata la capac
|
 |
|
|
|
nu stiu daca si cum? se poate, dar ai putea muta filtrul interior in stanga, ca sa se vada mai frumos?
|
 |
|
|
|
ce pesti hranesti?
|
 |
|
|
si la curci dai nuci inainte sa le tai. Nu uita sa adaugi morcovi, ardei, pastarnac si obligatoriu borsul
gluma e gluma, dar de ce sa te complici? Daca nu ai carasi sau alte specii asemanatoare, da-le mancare clasica. De regula ea e consumata imediat si nu afecteaza apa. Gandeste-te ca ce nu este consumat de pesti se descompune in apa si poti avea tot felul de probleme. Si intotdeauna se recomanda hranirea pestilor cat pot ei sa consume in 2-3 minute. In cat timp crezi ca o sa consume stevia? Oricum in mancarea de pesti se gasesc destui aditivi si nu mai trebuie sa adaugi si tu
pana la urma decizia iti apartine, poti face o incercare si vezi ce iti iese
|
 |
|
|
|
am cautat deja acolo . Prima varianta am respins-o din cauza zgomotului mare, iar a doua am comandat-o si am primit confirmare de la importator ca este posibil sa vina peste 2-3 saptamani. Asa ca sunt iar ca la inceput. Am studiat tot ce mi-a aparut pe net si nu gasesc
|
 |
|
|
|
are idee cineva unde gasesc ventilatoare de 60x60x10-15 ? Daca pun mai groase din cauza spatiului unde sunt puse nu mai au flux de aer
|
 |
|
|
alinteodor79 wrote:Ca si material filtrant am substrat pro 4 litri, jbl micromec 2 litri, jbl cermec 1 litru si aproximativ 1.5 litri piatra ponce.
piatra ponce e sframiciosa prin natura ei, asa ca daca nu o speli bine-bine, nu o pui cat mai departe de pompa si nu o bagi in saculet sa fie mai putin miscabila, se sfarama, praful de piatra ponce ajunge la rotor si de acolo problemele. Eu am patit-o de 2 ori la filtre eheim, si apoi am renuntat la piatra ponce. Dupa ce am renuntat la ea nu am mai avut treaba cu rotorul. La tine probabil s-a sfaramat cate putin in timp, iar praful rezultat a "mancat" rotorul. Asa ca eu cred ca acolo e cauza. Renunta la piatra ponce, schimba daca mai poti in garantie pompa si problema ta e rezolvata
|
 |
|
|
|
probleme la instalare semnalate de ei inseamna ca atunci cand bagau filtrul inauntru si strangeau capacul, nu se potriveau la diametre si lungime si crapau. Diametrul cuplelor pe care le punem noi ca intrare-iesire sunt alta poveste
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
cam greu de crezut in doua ghinioane identice. Poate sa zicem ca un lot a fost cu defecte, dar la diferenta de 1 an sunt loturi diferite. Ce material filtrant folosesti?
|
 |
|
|
|
nu am lamurit nimic la WTS despre diferenta cartuselor ceramice si ceramice cu grad sterasyl. Asa ca ne invartim in jurul cozii. Singura explicatie care au dat-o a fost ca sunt importate din Italia(dar nu scrie nimic pe ele ca producator) si ca cele de dinainte au avut probleme de dimensiuni, asezare, etc, si ca se crapau foarte usor la montaj. Acum ei recomanda si corpurile in care se potrivesc pentru a nu avea probleme la instalare
|
 |
|
|
ok, nu ma grabesc, am toata viata in fata
|
 |
|
|