[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: darthradu
Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
N-a iesit rau deloc! Ai muncit ceva la pietre.
Eu am doar doua suprapuse si deja sunt pe la 30 si ceva de cm.
Se gaseste in Jumbo Berceni la sectia de andrele and stuff, insa doar 15x15cm
Promit bre ca ma uit cand ajung la un calculator ca de pe telefon nu zbanghesc bine.
Mie nu mi se pare ca ai inaltat nici o laterala, ai pus tot in mijloc.
Eu as fi acoperit complet lateralele, de jos pana sus, sa nu se vada deloc peretii
Las-o asa inca o luna si o muti la mine
Pai clar:
Astea digitale sunt mai bune ca cele de tip banda, chiar daca sunt chinezesti.
Toate astea chinezesti au aceeasi calitate, fie ca sunt pen sau ca sunt legate la un monitor separat. Calitate= erori de +/- 0.1-0.2 la masurare, decalibrare electrod, imbatranire prematura electrod.
Chiar si asa, masurand o valoare ampulea, iti poti da seama de schimbarile de ph ca nu se decalibreaza de pe o zi pe alta.

Eu mi-as lua, pentru inceput, http://www.filtre-apa-georominstal.ro/adwa/ph-metru-ad12?sort=p.sort_order&order=AShttp://www.filtre-apa-georominstal.ro/adwa/ph-metru-ad12?sort=p.sort_order&order=ASC

Mi se pare calitativ, se gasesc electrozi de schimb, e de firma chiar daca nu e hanna
Atentie ca in functie de cat CO2 ai in atmosfera si de cat aer trage skimmerul tau solutia trebuie schimbata la un interval de X.
Cam o saptamana la unii , mai mult sau mai putin la altii, urmareste culoarea mov pe solutie (cu cat se consuma se face mov, cu precizarea ca dupa ce se face mov si se consuma de tot se face la loc alb-nu stiu daca toate fac asa).
Adica stai cu ocheanu' pe el zilele astea.

Intrebare pentru aia mai destepti, dupa schimbul de apa n-ar trebui sa-i creasca ph-ul? Adica apa proaspata n-ar trebui sa iasa cu un ph de 8.x ?
Pentru ca tot a facut ocolul pamantului va propun sa scrieti aici ce rezultate ati obtinut.
Ce lampa?
Ce coloana de apa?
Ce inaltime fata de luciul apei?
Rezultate la suprafata, mijloc, fundul bazinului?
Pompele ca pompele ca de exemplu eheimurile compacte sunt destul de mici, skimmerele au amprenta mai mare.
Eu l-am impartit in 3, prima data in jumatate pe orizontala, iar partea de sus in doua.
Stiu ca e proiect cub de 45, insa fa-l de 50 daca poti, castigi mult volum de apa.

Sumpul ar trebui sa-l faci atat de inalt incat sa nu mai fie nevoie sa inalti skimmerul pt nivelul de apa optim, adica sa ai vreo 20-25 cm de apa(sau cat vrea skimmerul tau) in camera skimmerului + vreo 10cm in sus de siguranta.
Iegzact. Adica aveti doua variante, ambele cu electrozi de calitate indoielnica, numai ca una din ele e mai scumpa cu 60$ doar ca functioneaza nonstop.
Sunt testere de mana de la Hanna mai bune in aceiasi bani. Sunt testere chinezesti mai bune, tot de mana (pen), pe undeva pe la 30$, care fac si compensare de temperatura.

Insa chiar si asa chinezariile respective si testerele ph ieftine in general, va pot ajuta sa va faceti O IDEE despre cat va fluctueaza ph-ul, ceea ce pentru inceput (n-ai deloc tester) merita un 20$ pe un pix.
Cand o sa va intereseze daca e 8.3 sau 8.2 fara sa recalibrati saptamanal instrumentele rupeti 1-2 sute euro si stati linistiti, timp de unul,doi ani cand va trebui sa inlocuiti electrodul.

Sau va luati electrozi de tip ISFET
Poti face geamul din spate mai scurt si ai maxim de suprafata pt skimming
Daca nu aveti ceva (reactor/cacat pansat) care poate fi automatizat in urma citirii acelui ph va ajunge solutia cu pixul de 15$.

Adica masori ph-ul cand vrei sa-l masori. Mi se pare aiurea sa platesti in plus pe ceva care doar arata ph-ul continuu fara sa-l poata modifica. Nu stiu daca m-am facut inteles si iar ma face Dragos carpanos

Pe de alta parte, electrozii aia sunt de o calitate slabuta, cred ca sunt aceiasi ca cei de la ph pen. Singura diferenta este ca in loc sa dai 15$ pe un pix dai 15$ pe un electrod.
Macar pune ledu ala pe el, vezi poate ai noroc si-l tine pasiv.
Dupa aia sunt solutii gen
http://www.hi-end.ro/index.php?dispatch=products.view&product_id=64077
Si de abia dupa aia te gandesti sa-l faci ca ala.
Ma tu astepti lunea sa-l taie OGH?
Snorkel ud! - un fel de fir intins
Hai pisi ce faci, ne lasi in suspans?
Zi-ne ca esti multumit si de ph, nu numai de zgomotul redus
La ala de 40 daca ai loc poti sa-i faci si sump. Daca ai timp si chef de mesterit apuca-te de treaba.

Gaureste cubul de 40 sau dezlipeste spatele si pune un geam mai scurt astfel ca apa sa se reverse peste el. Ii faci un bean animal extern.
Faci un dulapior pe care sa pui cubul modificat.
Iti faci un sump.
Etc

Sau daca nu ai chef de dezlipit si alte cacaturi iti faci o cutie cum si-a facut pavelescu la salty-bat.
Shubilian de ce nu faci controllerul asta opensource? Nu te impiedica cu nimic sa iei bani pe el si poate se gasesc persoane sa-l imbunatateasca.
Pana luni cel putin.
Va multumesc pt urarile de bine. Reveniti in plm la pejti. Pune ledu ala pe radiator vezi daca se incalzeste. Etc
Cu plasa da, sa nu sara pejtii )

Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Go to: