Message |
|
Am luat de la domnul Andy o parte din piatra, arata super bine, e plina de ganganii......nu am mai avut contact cu o asemenea piatra de calitate, asta are 1800 grame si mai merg diseara si imi da pana la 3 kg (era pe picior de plecare), plus apa ciclata si nisip.....
|
 |
|
um02122 wrote:Nu te sfatuiesc sa incepi un Fluval 23 intrucat:
- e scump (merita sa dai 100 de lire pe un acvariu de 23 de litri cu lumina insuficienta pentru reef, poate si un filtru inadecvat);
- nu ai dovedit ca te descurci bine cu un acvariu mic, asta e cu mult mai dificil decat ce ai acum, intrucat "gaura e stramta si nu incape".
Bine punctat......in cazul in care mi l-as lua as schimba lampa, as pune sump, pompa de valuri deci ar fi cam mare investitia.....
La noi e echivalent a 150 lire  !!!
As zice sa incerc un fluval edge 46 dar mie frica ca nu o sa imi placa inaltimea excesiva si nu il gasesc in Romania si nu gasesc prea multe magazine care sa mi-l trimita in tara.....
Sincer la upgrade prima oara iau un calcul un fluval 46 chiar daca pierd cam multi bani cu el....totusi as folosi lampa la refugium-ul de alge si hang-on-ul ori la un bazin de apa dulce ori ca fultrare in plus, agatat in sump...,.
Cred ca de banii astia ar trebui sa fie din sticla ultraclara bazinul (nu cred ca e)....
Si ai dreptate, nu ma prea descurc cu acvariul pe care il am, de acum inainte sper sa imi mearga bine bazinul......
|
 |
|
Am aflat care era problema cu algele la mine.....mi-a spus 2 smokes.....
Din cauza nopox-ului turnat de mine in exces ("preventiv")scadea alcalinitatea si din cauza asta aveam alge.....
Chiar ma ofticam de ce nu mai imi creste coralina deci are dreptate 2 smokes......
Sa nu fie si la Pavelescu acesasi problema...
2smokes wrote:Iti iese fosfatul din piatra deorece alk si calciul fluctueaza.Fosfatul din piatra e blocat de ca iar cand iti scade alcalinitatea si se dizolva un pic si din piatra iti apar fosfati.De ce nu iei un test de fosfati cum e aquili care costa 30 de lei sa vezi cum sta treaba?Nu tre sa dai banii pe hanna checker ca si asta e la fel de bun.In caz ca fosfatii ies din piatra e de la alkalinitate si poate sa-ti arate zero pe test tot o sa ai alge.Alkalinitatea scade cand hranesti pentru ca ,calciul leaga fosfatul chiar daca folosesti rowaphos sau alt kkt dinasta(calciul e mai rapid decat oxidul de fier sau aluminiu in legarea fosforului ).Alkalinitatea e consumata si de bacterii ,deci tu cand torni nopox,scade si alk ceea ce provoaca dizolvarea pietrei si eliberarea de fosfati.Masoara alk ,masoara si po4 si vezi cum sta treaba.
|
 |
|
Sunt in curs de restart, e o dezordine la mine!!!!
Toti coralii, cei 3 melci, pestele si crevetele de marea neagra sunt intr-un alt bazin cu o pompa de valuri si lampa, ventilatorul pentru racire....
Deoarece urmeaza sa fac un upgrade si urmeaza si stand nou am decis sa renunt la sump pana la upgrade, am anulat overflow-l si ca atare bazinul meu v-a avea urmatoarele dotari:
Bazin 30/30/35
Lampa led cree
Pompa valuri jebao rw 4
Skimmer tunze 9004 direct in bazin
O sa cumpar un hang on chinezesc mic in care sa pun putin matrix si un saculet cu carbon, unul cu rowa si poate cumpar niste jbl bio nitrat ex
3kg de piatra vie de calitate de la domnul Andy
2 kg de nisip viu
Apa jumatate de la domnul Andy din acvariu si jumatate prospat preparata de mine
Coralii pe care i-am avut pana acum
Un clown
Un crevete de Marea Neagra
2 nassarius si unui melc nu ii stiu specia
Saptamana viitoare un pepermint
La upgrade doar mai adaug piatra si nisip si la noul acvariu ii fac overflow corespunzator cu sump bine gandit.....
O sa imi ziceti de ce nu am lasat acvariul cum era, nu l-am lasat deoarece se petrecea cu siguranta ceva "necurat" de erau atatea alge si nu vreau sa se agraveze problemele pana fac upgrade....
|
 |
|
La 10 litri doar 282?, eu la 8 litri pun 288 grame de sare...
|
 |
|
Suna super ceea ce enumeri!
Xenia nu prea merge, daca e sa creasca excesiv o sa iti fie incomod sa bagi toata ziua mana in acvariu si sa o tai si daca e sa ai parametrii apei prea buni uneori nici nu pulseaza (am patit-o intr-un timp).....
Am si eu in plan un fluval edge in toamna...
Succes!
|
 |
|
Voiam sa te intreb de ce nu ai ales varianta de 46 litri, ti se parea prea inalta, eu am dubii ca nu ar arata asa bine inalt?
|
 |
|
paradoxx wrote:Eu il consider superb.Chiar nu are fata de stiuca,poate cand e "adolescent",insa e o cichlida destukl de rara si de apreciat.anyway,ma bucur te putui ajuta
L.E.:"nuca pe cap"  mie nu imi plac flowerhornurile caci sunt pesti hibriziati LA MAXIM.
poti incerca piranha,daca tot esti nehotarat dar sa promiti ca ii tii la dieta 
Nici mie nu imi plac flowerhorn, ii consider hidosi si 100% sunt putin si modificati genetic......
|
 |
|
Eu "votez" cu Oscari!
Ca si ciclide mari cel mai mult imi plac oscari!
|
 |
|
Succes cu ciclidele!
Nu cred ca am putea sa il sfatuim sa isi faca un marin nano deoarece nu poate sa puna cine stie ce pesti.....oricum o sa se intoarca la marin......,
|
 |
|
Nu ar merge gaurit filtrul "in fund" si pus-a acolo o flansa ?
Sau nu e sigur un astfel de overflow?
Ma tenteaza si pe mine un fluval edge......sa il fac doar cu zoasi si corali moi colorati....
|
 |
|
Cu fundalul ce faci, il folosesti pe cel din piatra sau faci altul?
|
 |
|
La "gura" aia in spate unde este agatat filtrul nu este lipita o bucata de sticla?
Poti sa scoti sticla aia si faci un fel de overflow extern integrat in cutia aia de plastic.....
Mame s-ar putea sa nu isi merite banii....
Ar arata bine o gradina cu niste Thor de minune, aia imi plac si mie foarte mult....
|
 |
|
Cum sa curat matrix-ul la restart?, ca sa il curat de bacterii (cred ca am si chiestii rele in el....).
|
 |
|
Si eu puteam sa renunt din cauza algelor dar nu am renuntat si lupt in continuare cu ele!
Sper dupa noul restart sa castig batalia (singura chiestie posibila sa mai apara alge este prezenta led-urilor albe, de i s-ar remedia usor....).
|
 |
|
O sa pateasca ca reefer si multi altii care s-au lasat!!!!
|
 |
|
Sistemul ato nu il dai?
|
 |
|
Am muulta xenia!!!!!
Faceti voi pretul in functie de cata vreti!
|
 |
|
Da, foarte, foarte nasol momentul, sa pierzi aproape toti pestii si sa fie si asemenea specii e chiar super naspa......
Speram sa treci peste asta si sa reancepi cat mai repede!
|
 |
|
koala wrote:Se duc toti, din pacate.
Cred ca luni pot sa usuc bazinul...
- vrea cineva stelele mari? E vorba de 1 Protoreaster nodosus si 1 Astropecten polycanthus... se doneaza.
- de asemenea, am o tufa mare de Gorgonia (cat un buchet de margarete)... se doneaza.
- un coral pielos si ramuros... e "pufosenie" de la mosu. Tot asa, donatie.
- Xenia si Kenya tree nu va ofer... stiu ca nu va plac.
- multe asterine...
Daca esti dispus sa trimiti as vrea niste Gorgonia...
|
 |
|