[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
paradoxx wrote:Bazin de Oscari...sau mai bine Paratilapia polleni( Black Diamond Cichlid)....just sayn'...

Mai bine raman pestii marini!
Urmeaza sa ai pm de la mine....
Un curatator tunze nu il vei regreta!
Sa speram ca iti rezista!
Clownii i-ai putea pune separat intr-o galeata la tratament, poate le-ai mari speranta de insanatosire.....
Pacat.....Cati tangi mai ai?
Cum faci cu Fluval-ul?, nu te-ai gandit ca i-ai putea face sump?
Adica fara skimmer........
Mi-am mai corectat din greseli, atunci eram in tabara si scriam repezit!

Edit: dupa cateva minute dupa ce am scris mesajul ala a venit un animator si mi-a "ciordit" telefonul ca nu ma culcam si ala era nebun, cinci minute mai tarziu a venit si mi-a dat telefonul inapoi deoarece a vazut ca nu ma culc si nu ne culcam nici unu la 11....
Acelasi lucru o sa fac si eu cu piatra veche dupa ce o schimb, ca sa scap de alge si cele cateva aiptasii de pe ea ii torn la suprafata solutie diluata de peroxid......o las o ora afara din apa, ii fac un freshwater dip cu apa RO si o pun intr-un bazin cu apa sarata sa o reansamantez.........
Succes!
Acvariul arata foarte bine!
Nici eu nu stiu cum e conectarea wireless......mai tine si o chineazarie in spatele pietrelor cel mai bine.....
Edit:am inteles!
Cred ca urmeaza iar tratament cu hiposalinitate.....mai bine doua pompe mai mici decat una mare, daca pica una tot mai are recirculare.....
Si mie imi pare rau!
Insanatosire grabnica pestiilor!
dan.pavelescu wrote:La sfarsitul saptamanii plec iar in Austria. O sa-l iau cu mine pe batranul Jack nr. 7, un pic de miere si limonada de la Billa. Pentru cuburi de gheata, o sa apelez la Madame Tantza de la bucatarie
Aurele, daca te hotarasti sa vinzi colectia, accept donatii

Numa la chiestii d-astea va e gandul!!!!
Deoarece esti o personalitate ar trebui sa iti doneze un John Walker 1805 Pack ($20,000) nu alea!!!
Intr-adevar arata foarte bine!
Poate sa fie de la salinitatea crescuta, eu am avut o luna jumate 4 in sump dupa care i-am transferat in dysplay si dupa 3 saptamani mai am doar unu.....e inexplicabil cum mor....
dan.pavelescu wrote:
Blue14 wrote:Acvariul aseara:

Nu te supara, ce plm e asta???

Era dupa o saptamana de necuratare!!!
Deci iti dai seama ca e groasa treaba cu algele......
Coralii sunt ok!
Timp de vreo saptamana am gandit situatia cu algele si am asteptat rezultate in ultima vreme la fiecare schimbare in acvariu si toate cauzele algelor la mine in acvariu sunt eradicate, tds la osmozor 000.....
O explicatie ar fi ledurile albe de 6500k dar am pe langa ele 6 albastre.....dar sunt putine sanse sa fie asta problema..
Ca atare concluzia pe care am tras-o este ca piatra mea (care inainte sa fie la mine e clar ca a fost uscata si putin"murata") are po4, sio2, fier......am si alge paroase ca Akaiu pe piatra.....
Cu ocazia asta am hotarat sa fac un fel de restart, dar fara sa folosesc ce am avut in acest bazin inafara de corali (fara piatra, apa si nisip).......
Ca sa scap de ciclare am stabilit cu domnul Andy ca imi da jumatate din apa care imi trebuie (de la el din acvariu), 3kg de piatra vie de la el din acvariu si niste nisip.......
Operatiunea o voi face in felul urmator: transfer apa, piatra cu coralii si pestele intr-un alt acvariu de 30 litri, cu o pompa de valuri.
In continuare curat echipamentele, acvariul, sump-ul si fac overflow herbie de siguranta (o flansa mai jos si una mai sus), pun apa proaspat preparata (cu o zi inainte), o fiola de bio digest si merg la domnu Andy sa iau piatra, apa si nisip.....
Fac aranjamentul de piatra, pun apa si nisipul si astept pana a doua zi sa se limpezeasca apa si a doua zi mut coralii pe care ii supun unui dip cu CoralRXPro si Clownul....
In cazul asta daca apar alge doar trebuie sa umblu la lumina si atat, dar nu pierd bani deoarece e nenefic sistemului sa am piatra de calitate si piatra veche oricum o pun intr-un alt bazin pe care il voi tine pentru niste creveti de marea neagra.....
Pana nu aflu daca renoveaza parintii apartamentul sau ma mut nu fac upgrade/schimb standul etc deoarece nu se stie daca o sa se potriveasca dupa......
Alte
Ce bine ar arata plate-ul asta plin de corali (zoa si gsp)....
Am un aranjament de coral mort si as vrea sa il integrez total sau pe piese intr-un nou acvariu, cum sa procedez, sa il tratez?
Nu stiu cu ce sunt lipiti coralii intre ei, poate sa fie ceva toxic?, daca da sa ii dezlipesc, sa sparg cu dalta adezivul si sa ii lipesc intre ei cu ciment portland sau adeziv de corali?
um02122 wrote:
Blue14 wrote:Vand o pompa de valuri hydor koralia nano 900 cu rotor si ax ceramic nou, schimbat, in stare perfecta-100 lei

Spor la vanzare. De unde ai gasit ax ceramic pentru koralia 900?

Il avea un coleg de pe alt forum care a cumparat o pompa dar a folosit ax-ul ceramic de la cea veche si daca am avut nevoie mi l-a dat mie.......
Eu am impresia ca ricordea le face ceva la crevetii de marea neagra, pana sa o am imi rezistau crevetii, dupa ce am luat-o pun crevetele si in 2 saptamani dispare (i-am avut in sump si au rezistat.....)
Si nu am viermi periculosi.....

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: