[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: daniel12
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Message
In poza arata ciudat filtrul ala al tau.
Salut,

Cat a costat cu totul si in cat timp ti-au ajuns produsele de cand ai comandat?

Ce este comandat de pe site? Banuiesc ca plantele nu
Am ridicat mana

Filtrul de substrat coexista cu un filtru canistra. Eu alimentez filtrul de substrat dintr-un e900. Ce-i drept, acvariul e la inceput. Daca se infunda renunt sa-l folosesc si ii inchid admisia

La final nu sunt decat niste bucati de plastic pe fundul bazinului.

Bacteriile din substrat vor muri fapt ce va duce la dezactivarea filtrarii biologice. Impactul este ca si cum ai scoate un filtru din acvariu ;)

Daca pica filtrarea din orice acvariu e cam aceeasi problema.

Cand impingi apa prin substrat e mai greu sa colmatezi filtrul sau substratul.

Corect, substratul fertilizant nu poate fi folosit. Fertilizarea in coloana de apa va ajunge si la radacinile plantelor.
Ce piz*a lui Satan e chestia aia din dreapta?

Difuzor de CO2 artizanal se improvizeaza din filtru de tigara. E mai bun decat piatra de aer care nu sparge gazul in bule destul de mici.

Mno, daca nu se poate scufunda in apa dupa cum avertizeaza colegul Ezatemi atunci nu strica sa dai un deget de vaselina pe filet. Daca scapa va scapa mai putin.
Cred ca Vlad se referea la sifonarea care implica rascolitul substratului. Eu asta am inteles prin "nisipul sifonat puternic sa ajunga pana la filtrul de substrat".

Nu stiu daca exista un termen diferit pentru aceasta procedura. Sifonat e si ala in care doar aspiri superficial fara sa agiti substratul si ala in care il rascolesti ca sa cureti resturile din profunzime.

Eu faceam referire la rascolit.
Ca supliment la ce ai gasit deja. Melcii maidanezi consuma cu placere biofilmul ;)
Scopul nu e sa castig eu ceva. Scopul e sa intelegi principiile de functionare

Odata ce intelegi cum functioneaza, intrebarile devin retorice ;)

Apropo, ma ocup de acvaristica din noiembrie, anul trecut ;)

Daca tu apreciezi ceva sub forma de castig sau pierdere te compatimesc
Daca are dungi longitudinale pe frunze e Dracena. O planta care nu e tipica acvariului. Aceasta planta elimina substante chimice in apa pentru a-si combate concurenta.

Dracena arata ca in poza: image

Carasii sunt pesti recunoscuti pentru apetitul lor de consum vegetal. Mai citeste despre ei inainte sa postulezi ca nu manaca plante
Nu ai nevoie sa sifonezi puternic daca folosesti filtrul de tipul 2.

Practic mizeria e impiedicata sa se acumuleze adanc in substrat si nu se mai colmateaza. Putinele resturi care ajung acolo sunt descompuse de bacteriile nitrificatoare pentru ca apa care circula prin substrat e oxigenata.

Substratul se colmateaza cand mizeria impiedica circularea apei prin substrat iar in absenta oxigenului bacteriile care fac reductia azotului mor (majoritatea bacteriilor care reduc azotul in timp scurt sunt aerobe). Cele care reduc azontul anaerob o fac in timp indelungat prin urmare substratul se colmateaza si se produc compusi nocivi vietatilor din acvariu.

Apa circula prin substrat chiar si in absenta unui filtru doar ca o face prin stratul superficial. De aceea granulatia substratului la suprafata e bine sa fie mai mare un pic (2-4mm).

LE: Nu stiu unde ai citit ca plantele se tin in ghivece si ca acvariul se curata complet cel putin o data pe luna dar e gresit. Un acvariu echilibrat chimic si biologic nu necesita interventia ta mai mult de un schimb de apa saptamanal pentru un volum de 100L net. Cu cat mai mic bazinul cu atat mai mult efort de a-l tine in echilibru.
Nevoia de a sifona acvariul nu tine de prezenta unui filtru de substrat.

Cum sifonezi daca ai plante de tip gazon? Daca nu ai tu, cum crezi ca sifoneaza cei care au?

Si nu te-ai intrebat de ce nu-ti raspunde lumea?

In primul rand, ca sa-ti raspunda cineva trebuie sa stie despre acvariul tau. Ce echipament ai, cum hranesti pestii, cat de des faci curat...

Cabomba se poate descompune din lipsa de nutrienti, lumina insuficienta sau improprie, dezechilibre chimice ale apei.

LE: Narcis a punctat in acelasi timp cu mine
Raspunsuri o sa primesti cand o sa scrii in limba romana.

Succes!
Filtrele de substrat sunt de doua tipuri.

1. Filtru aspirant, in care apa este TRASA din bazin prin substrat si recirculata prin partea de sus. Curentul de apa fiind produs cu ajutorul bulelor de aer si necesita o pompa de aer.

2. Filtru debitant, din care apa este IMPINSA prin substrat si recirculata cu ajutorul unei pompe de apa (powerhead).

Primul tip nu este prea eficient ca idee si este folosit numai cu substrat format din pietris cu granulatie mare. Altfel substratul sau filtrul se colmateaza din cauza resturilor aspirate.

Al doilea tip este mai bun deoarece apa pompata prin substrat poate fi filtrata inainte. Asa se obtine oxigenarea substratului si transportul de nutrienti catre radacinile plantelor.
Ciclare? La cati pesti ai acolo? Nici vorba.

Nu ai scris nimic la rubrica "Despre noi". Itit sugerez sa citesti regulile acestui forum ca sa nu atragi atentia moderatorilor asupra ta si sa te alegi cu sanctiuni ;)

Esti sigur ca nu se mai foloseste?
Manometrul nu lucreaza la presiunea din tub prin urmare fiind separat ermetic de exterior?
1) curata filmul biologic de la suprafata apei pentru a permite schimbul de gaze atmosferice fara piedici.

2) la acvariu

3) in acvariu

4) daca ai film biologic la suprafata apei.
La cat de mare e butelia de ce nu faci o scufundare intr-o galeata dupa schimb?

Asa esti sigur ca nu scapa ;)
Identice cu cine? Femela la Endler e mai simpla in colorit decat cea traditionala. Variatia Endler nu este diferentiata doar prin mascul.
 
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com