[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: daniel12
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Message
Cel mai probabil asta ar fi. Rasbora Heteromorpha pe de alta parte nu se incurca cu puii de creveti.

Cred ca are legatura cu modul de hranire. Microrasbora nu am avut. Insa Heteromorpha e un peste care functioneaza pe orizontala nu pe verticala. Se hraneste cu ce-i trece prin fata nasului. Ai mei abia ciugulesc ceva cand le dau haleala si numai cat dureaza de le trece prin fata si atat.
Salutare,

Ca si in titlu, donez 3 fire de Cabomba Aquatica de 3-4cm lungime si 2 fire de Limnophila tot cam la fel de lungi.

Contact prin PM
zona Apaca, Militari.
Imi place cum arata peisajul, am totusi doua observatii.

1. Pietrele ar trebui sa fie mai chele spre varf. Poate aranjezi moss-ul astfel incat sa fie mai dens la baza hardscape-ului.

2. Microrasbora mananca puii de creveti.
Ceva noutati cu proiectul?
Varianta mai des folosita din ce am vazut eu este fara dale din plastic ci din tubulatura PVC gaurita. Asta nu cred ca se colmateaza sau infunda.

Si da, se pare ca e mascat uzul acestui filtru. Cine stie cunoaste si nu vrea sa spuna, altii experimenteaza
donpisote wrote:Indicele de redare a culorii este pentru ochiul tau nu pentru plante sau pesti. Lumina este cam multa daca nu ai co2


Mmmm, sigur? De aia avem tuburi trifosfor si CRI mare la tuburile dedicate?
Depinde de calitatea luminii. Becurile nu au indice de reproducere al culorii mare. Asta se traduce prin risc ridicat de invazie a algelor.

In functie de ce plante ai in el poate fi multa sau nu. 1W/L e destul cam pentru orice planta normala. Cele pretentioase necesita mai mult.

Eu nu am experienta in acvaristica atat de mare. Doar citesc si ce mi se pare logic sau confirmat din mai multe surse aplic.

La subiectele lansate de mine se poate vedea acvariul de 300 de litri care este experimentul meu. Am 2 filtre EHEIM 3540 in el alimentate printr-un T cu un JBL e900 plin cu ceva ce aduce a EHEIM substrat pro. Nu stiu exact ce material e dar sunt niste sfere poroase. Asa am cumparat filtrul de la un proprietar de ciclide

Langa el va veni un Tetratec EX700 pentru filtrarea normala si producerea de curenti cu un spraybar.

@Amnesia substratul fertilizant e o optiune. Nu te obliga nimeni sa-l folosesti. Poti pune humus, turba, vermiculita, zeoliti. Cam ce vrei tu. Sunt multi care obtin rezultate bune cu acvarii low-tech. Sunt altii care nici nu se uita la acvariul tau daca n-ai pH controller.

Fiecare si-a facut schema proprie. Daca merg pe linia completa ADA de instrumentar si substante o sa dau faliment

Am fost dispus sa experimentez, daca nu merge treaba cu filtrele de substrat asta e. Am invatat ceva.

Gata ca am poluat subiectul omului cu aberatiile mele. Ma retrag in subiectul meu cu experimentul
La toti viviparii mei, xypho, guppy, molly imi dau seama ca se apropie sorocul cand partea de sub branhii a abdomenului devine ca o barbie. Pieptul se umfla atat de mult incat crezi ca va exploda.

In functie de culoarea pestelui se pot distinge formele puilor care au o forma de sfera in adbomenul femelei. Uneori ochii se pot distinge mai usor. Cand au ochii formati inseamna ca in curand va fata.
Pai nu pui substrat fertilizant. Filtrul de substrat inlocuieste rolul substratului fertilizant.

De ce pui substrat feritilizant? Pentru ca pietrisul inert nu contine nutrienti. Daca pui filtru de substrat si pompezi apa fertilizata faci acelasi lucru ca si acel substrat fara inconvenientul ca se consuma.

Daca folosesti pat din substrat bazat pe minerale cu capabilitate mare de schimbare a cationilor atunci obtii un pic de efect de acumulare al nutrientilor in substrat.

Exemplu, primul strat sa contina zeoliti.
Nici pentru fertilizarea radacinilor?

Corect, filtrul de substrat e depasit. Canistrele din ziua de azi sunt destul de eficiente.

Aici e vorba de filtru care impinge din substrat nu care trage prin el. Nu cred ca se aplica situatia colmatarii substratului.

Gresesc cu ceva in rationamentul meu?
Cred ca mai bine faci un subiect separat pe tema asta, de preferat in sectiunea corespunzatoare si cu nelamuririle punctate.
Rizomul e ok? Ai ingropat-o in substrat? Sunt ceva boli care ii ataca rizomul.
Vezi Eheim 3540 ;)
Asta cu urina e experimentala. E doar o teorie de-a mea. Nu am pus-o in practica. Doar ce am facut o legatura logica.

Pestii excreta fecale si uree prin branhii. Si am zis ca poate pun doar resturile pestilor in loc sa chinui animalul. Citeste pe Wikipedia despre uree ca e interesant ce zice articolul ;)
Pai da-te jos d-acolo!

Si ai grija la coborare sa nu-ti rupi ceva!
Cum spuneam Ordinea nu e corecta. Filtrul fin se va colmata repede si nu vei mai filtra.

Scopul este sa acumulezi mizeria in filtru nu sa o impiedici sa intre in el

Daca bagi CO2 de la drojdie NU se opreste sau blocheaza evacuarea gazului din recipientul reactor. Altfel vei avea nevoie de o zugraveala noua.

Poti sa-i pui totusi un T cu robinet astfel incat sa evacuezi gazul in camera in loc de acvariu.
Pus plante cu crestere rapida. NO2 e mare. Ar trebui sa fie zero pentru a pune vietati in acvariul asta.

NO3 va fi consumat de acele plante.
Asta e amuzanta, cu bacteriile care plutesc in apa

Bacteriile formeaza acel biofilm ce cuprinde toate obiectele din acvariu cand este ciclat. Apa are o concentratie prea mica de bacterii. De asta nu ciclezi un acvariu nou cu apa dintr-unul ciclat. De asta nu ti se decicleaza acvariul cand schimbi chiar si 75% din apa.

Ce se intampla cand schimbi apa din acvariu este sa iei nutrientii acelor bacterii astfel ingreunind inmultirea lor si lungirea procesului de ciclare.

Hranitul apei nu e de ajuns. Macar melci, pesti rezistenti sau urina sa pui. Mancarea e facuta special sa nu se descompuna in substante toxice. Sau sa fie cat mai putin toxica. Daca nu e amoniac in apa vei ajunge greu la pasul 2 al ciclarii (varful de nitriti).

Da, am zis urina pentru ca are din belsug ceea ce iti trebuie ca sursa de amoniac, uree.
CO2-ul are treaba cu pH-ul din ce stiu eu. Schimbarea substratului iti va cauza un varf de nitriti. Sper ca nu ai pesti scumpi sau sensibili ca e posibil sa pierzi din ei.

In functie de cat timp a stat filtrul oprit e posibil sa-l fi deciclat si pe ala.

Ordinea mediilor filtrante nu e corecta. Daca este filtru standard cu admisia de jos in sus atunci filtrarea fina o faci ca ultim pas. Adica inelele in ultimul sertar si medii de filtrare din ce in ce mai fine pe masura ce urci.

Aditia de CO2 poti s-o incepi cand vrei tu.
 
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com