[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BBogdan
Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Cum spune si titlul, vand 4 tuburi de neon de 18W, T8:
- 2 Osram Floura 18W - 15 lei bucata (sunt folosite o luna de zile, 4 ore/zi)
- 1 Osram 865 - 5 lei (folosut o luna de zile, 6 ore/zi)
- 1 Philips Aquarelle - 20 lei (folosit 2 luni de zile, 6 ore/zi)

Nu trimit in tara, valabil doar pentru Cluj!
Porcu wrote:Mi se pare extrem de putin CO2 avind in vedere marimea acvariului si cantitatea de plante.
N-am folosit Easy Life si nu-mi dau seama daca fertilizarea e "puternica" sau nu.
Cred ca plantele-s prea multe si inghesuite (asa-mi pare dupa ce m-am uitat la pozele tale din alt topic) si e posibil ca aici sa fie originea problemelor.

Nu cred ca e prea putin co2, am un reactor care dizolva foarte bine iar testu permanent co2 de la jbl e tot pe galben, ceea ce imi indica ca am co2 suficient dizolvat in apa, n-o fie el cel mai exact dar asa ca idee :d
In ceea ce priveste fertilzare este destul de puternica zic eu:
- la Profito(micro) ei recomanda 10 ml la 100 de ltri cu specificatia ca pot creste dozajul in functie de cat de plantat e, eu deja bag dublu( 3ml zilnic) + aditie Ferro 10 ml saptamanal ce ridica cu 0.5 ppm sau 0.5 mg/l
- Easy Carbo ei recomnda 2 ml/zi pe cand eu deja bag 4 ml
- dozajul de macro era facut dozajul 2ml/zi si l-am crescut la 3ml/zi pana astzi cand am schimbat putin dozajul si programul de fertlizare

Plantele doar par multe si inghesuite, asa si-au dezvoltata ele coroana sa zic asa, fiecare planta e pusa dupa specificatii, acvariu eu zic ca este plantat mediu sau poate putin peste mediu

Ok daca stii ce sa ajustezi e perfect sunt curios sa aflu rezultatele (sa vii si sa postezi).

Sigur! ;)
Tu faci sa sune ca aveai acvariul perfect - plantele cresteau, totul echilibrat - si esti surprins ca se intampla. Pai ?
Dpmdv acvariul a fost mereu la limita de a se dezechilibra.

Exact asa si este, totul mergea normal si dintr-o data bum!...ultima data cand i-am facut teste(acum vreo luna cu ajutorul testelor unui priten) am avut parametrii normali putin deficit de fier care cred ca l-am rezolvat cu aditia de fier saptamanala, marindu-se si masa vegetala am marit si restul dozajelor ca sa tin pasul. ;)...deci nu stiu pe ce se bazeaza punctul tau de vedere cand afirmi asa ceva

Plantele au o distanta internodala destul de mare ceea ce tind sa cred ca indica un Po4 scazut, heteranthera nu o duce bine in coltul din dreapta, ea fiind o mare iubitoare de No3 si daca nu are No3 se inegreste deci si aici trebuie umblat.L. Cuba e o planta care se comporta ca un test de Fe, daca nu ai suficient Fe, nu se comporta prea bine.

Crede-ma ca am vorbit si vorbesc zilnic cu oamenii mult mai avizati dar nici ei nu pot sa-mi spuna exact de la ce a venit declinul si am hotart sa postez in speranta ca o sa mai vad si alte pareri , ca apoi puse toate informatiile cap la cap sa i-au decizia cea mai buna pentru a fi pusa in aplicare.

Una din concluziile la care am ajuns pana acum este ca trebuie sa-mi modific programul de fertlizare si cat si dozarea de macro.
Ar mai fi o posibilitate, dar le i-au pe rand.

P.S.daca as fi avut teste la indemna fi sigur ca faceam si nu ma chinuiam atat sa explic, dar pana una alta asta e
viulian wrote:Ok cred ca asta e problema

Manado e inert - doar absoarbe eventualii nutrienti din apa, si cum e jos, sanse mici sa absoarba prea multe (de obicei se pune deasupra, peste aquabasis).
Cred ca trebuie sa cumperi niste pastile pentru reactivat substratul si sa le pui acolo ..

Justificarea ca s-au dezvoltat bine pana acum .... masina na, poate avea ceva benzina in rezervor si sa mearga bine, dar e clar ca s-a terminat 'benzina' chiar daca masina a mers bine.
Probabil din schimbarile de apa si-au mai luat nutrienti, dar cum ziceai ca masa vegetala a crescut - nu mai ajunge la toate - chiar daca fertilizezi.

Hai s-o luam pe rand

Stiu cum se foloseste Mando doar l-am folosit inainte vreun an jumate impreuna cu aquabasis...da, manado este un substrat inert ce retine o parte din nutrienti din cauza porozitatii dar doar excesul tocmai ca apoi sa-l elibereze ca plantele sa-l poata folosi treptat.
Eu am pus manado ca si umplutura pentru ca nu am mai avut cehf sa trag o fuga pana la magazin pt inca o punga de 5kg de Dekoline, deci asta e singurl lui scop. ;)
Daca aveam doar cuart atunci ce mai ziceai?!, sa schimb substratul ?! )...deci substratul nu are nici o legatura aici pentru ca nu radacinile plantelor sunt afectate din contra alea se dezvolta foarte bine, te asigur ca poti creste plante si unele chiar pretenioase fara substrat fertil ;) daca fertlizezi bine in masa apei, ai lumina buna, co2, etc...

Partea cu " nu mai ajunge la toate - chiar daca fertilizezi" chiar nu am inteles-o?...cum sa nu ajunga la toate?..poi apa nu circula in acvariu?!

P.S.sau poate am inteles eu gresit logica ta sau ce ai vrut sa-mi transmiti
Nu folosesc substrat fertil, e nisip Dekoline Nero 15 kg 4-5mm cred si sub el am pus vreo 5 kg de Manado ca sa-l ridic putin...dar nu substratul este de vina pentru ca plantele s-au dezoltat foarte bine pana acum ;)
Acvariile sunt facute la fata locului deci nu numai ca par startate inainte cu 2-3 zile, cam asa si este )
petrutz2003 wrote:ar fi bine daca asta ar fi, dar planta nu se rupe, se inegreste incepand cu varfurile si coboara spre radacina
ciudat ... ..si mai ciudat este ca faptul ca se intampla cam rar si nimeni pare sa nu stie ..... nici batranul google nu m-a putut lamuri

Mi-ai luat cuvintele din gura

Iar pentru viulian :circulatia apei e buna, lumina au, plantele au mers bine ca doar le-am imultit de cateva ori...gh cred ca am undeva la 3-4 iar ph nu cred ca e peste 7 pentru ca am un reactor care dizolva bine si din testul permanent JBL tind sa cred ca e sub 7...voi face ceva teste in weekend ;)
1.Poi lumina am 2X18W Sylvania Growlux si 2X24W Osram 880...program de iluminare: la ora 10 se aprind 2X18W urmand cala ora 11 sa se aprinda si 2X24W, merg toate 4 tuburile pana la ora 14 cand fac pauza pana la ora 17 cand se reaprind toate 4, urmand ca 2X24W sa se stinga la ora 21, ca apoi si 2X18 sa se stinga la ora 22...programul asta il am de cateva luni

2.Fertilizare:
- 3ml de EasyLife ProFito, zilnic
- 3ml PPS Pro, zilnic
- 4ml Easy Carbo , zilnic ( inafara de sambata cand fac schimbul de apa 40%-50% din volumul apei)
- 8ml Easy Life Profiltermedium sambata dupa schimbul de apa
- 10 ml Easy Life Ferro, sambata dupa schimbul de apa
...dozele au fost marite ca sa ajunga in stadiul asta acum 2-3 sapatamani pentru ca am avut probleme cu HZ si Glosso din cauza lipsei de fier si mi s-a marit si masa vegetala

3.Co2 presurizat dizolvat de un reactor extern DIY, o bula pe secunda zi si noapte

Problema a aparut prima data la Ludwigia Rubin inainte sa fac toate schimbarile schimbarile si apoi am adus in acvariu si Ludwigia Cuba care aproape 2 saptamani s-a dezoltat frumos, pana sa aiba aceeasi problema.
Nu inteleg de ce se innegreste tulpina spre varfurl unor plante cum ar fi Ludwigia Rubin Si Ludwigia Cuba?! :smoke ...nu am alge, nu am schimbat nimic radical in fertilizare, lumina sau co2, deci chimia apei nu ar trebui sa se fi schimbat radical.

De exeplu asa arta Ludwigia Cuba acum 2 zile:
image

...si asa arata astazi dupa schimbul de apa, i s-a ingerit tulpina in spre varf si s-a rupt:
image

Prima data a aparut la Ludwigia Rubin acum doua saptamani si mai am un fir " contaminat" care arata asa:
image

Plantele in sine nu prezinta alte semne, nu le cad frunzele sau alte semne de deteriorare...de exemplu la Ludwigia Rubin i-am taiat partea afecatata si de acolo a dat noi lastari, in concluzie nu toata planta este afectata!
Restul plantelor din acvariu nu prezinta aceste semne si se dezvolat bine.

Ce poate fi?!, care ar fi problema?!...s-a mai intalnit cineva cu asa ceva?!

P.S.nu ma intrebati de teste
dada absolut toti 3 sunt thoracatum
Planted Aquarium Competition Hannover 2011 - XL tanks

Planted Aquarium Competition Hannover 2011 - Nano tanks

Enjoy! ;)
rick wrote:M. tuberculatum este asiatica sau americana?
Frumosi creveti.

Din cate cunosc eu la origine e Asiatica(India).

DAR, deoarece in majoritatea cazurilor sunt puse in vinzare variante modificate/degenerate ale acestei plante, produse in special in SUA-Florida. Sursele sigure sunt exportatorii asiatici si in special Tropica...In concluzie will nerver know
Mie imi place cum arata ;)...chiar si piatra aia are rolul ei, zic si eu ca va arata mult mai bine odata ce plantele isi vor da drumul desi sunt tare curios cum o sa te descurci cu eriocaulon setaceum care este o planta foarte capricioasa.
Bafta!
Radu.U wrote:frumoase poze.
in ultima poza ce planta e R walichi ?

Multumesc, in ultima poza e Red watermilfoil(Myriophyllum tuberculatum) , doar ca o am decat de vreo saptamana jumate, deci mai am de lucrat cu ea s-o aduc pe linia de plutire .
Din lipsa de ocupatie, am reusit sa surprind putin doar din viata cotidiana a crevetilor, restul nu-s prea incantati cand vine vorba de pozat

image

image

image

image

image

image
Weekend-ul acesta dupa ce l-am zapacit in cursul saptamanii pe un prieten cu intrebari mai mult sau mai putin inteligente :rolleyes: ,m-am inarmat cu multa rabdare si am reusit impreuna cu ajutorul tatalui meu sa-mi bricolez si eu un reactor extern de care sunt extrem de multumit, dizolva 100% bula de CO2 :sok

Am avut nevoie de:
- Filtrul de apa Atlas 10" 3P
- Filtru cu carbune activ
- doua reductii : de la 3/4 la 1/2
- doua stuturi : cu filet exterior de 1/2
- doua coturi de 1/2
- una bucata teu

In filtrul de apa Atlas am introdus un filtru cu carbune activ,pe care l-am golit de carbune si l-am indesat bine cu Tetra Bioballs, o sa se intelega mai bine din poze cum a decurs toata treba:

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Am o problema cu Glossostigma si anume, stagneaza de vreo 2 saptamani si pe langa asta incepe sa se si usuce pe alocuri. :mad: ...parca si o parte din HZ da semne de ingalbenire si usacre.
Restul plantelor merg ok, chiar si Marsilea care inainte stagna acum si-a dat drumul si i merge bine.
Care ar putea fi problema cu ele ?! :smoke

P.S.nu ma intrebati de teste de apa pentru ca nu am facut niciodata in viata mea
In sfarsit au ajuns dupa o lunga asteptare 3 Otocinclus Affinis, care sunt in permanenta miscare si tare mancaciosi, abia am resuist sa-l trag pe unu in chip

image

image
Arata frumos acvariul tau!...in ceea ce priveste Hz-ul va trebui sa fi tot cu foarfeca in el
Ramirezi mei se inteleg foarte bine cu crevetii amano cat si cu cei red cherry, pui de red cherry n-am avut inca sa pot sa-ti spun ca, coeczista cu acestia...in general trebuie sa mergi pe principiul, ce nu le intra in gura nu-i intereseaza
Eu am combinatia asta de mai bine de una an, adica ramirezi + creveti si nu am avut nici o pierdere in randul crevetilor.
Daca vrei familie productiva iti recomand 1m+3f , daca nu, poti merge si pe varianta ta. Sa incerci sa cumperi ramirezii cat mai mititei pentru ca durata lor de viata e de aprox. 2 ani - 2 ani jumate si nu doar asta dar i poti acomoda de mici cu crevetii si astfel n-o sa ai probleme garntat 100%.

Bafta!

P.S. si acvariul tau e misto rau de tot

Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Go to: