Message |
|
Mie imi place cum arata ;)...chiar si piatra aia are rolul ei, zic si eu ca va arata mult mai bine odata ce plantele isi vor da drumul desi sunt tare curios cum o sa te descurci cu eriocaulon setaceum care este o planta foarte capricioasa.
Bafta!
|
 |
|
Radu.U wrote:frumoase poze.
in ultima poza ce planta e R walichi ?
Multumesc, in ultima poza e Red watermilfoil(Myriophyllum tuberculatum)  , doar ca o am decat de vreo saptamana jumate, deci mai am de lucrat cu ea s-o aduc pe linia de plutire .
|
 |
|
|
 |
|
Weekend-ul acesta dupa ce l-am zapacit in cursul saptamanii pe un prieten cu intrebari mai mult sau mai putin inteligente :rolleyes: ,m-am inarmat cu multa rabdare si am reusit impreuna cu ajutorul tatalui meu sa-mi bricolez si eu un reactor extern de care sunt extrem de multumit, dizolva 100% bula de CO2 :sok
Am avut nevoie de:
- Filtrul de apa Atlas 10" 3P
- Filtru cu carbune activ
- doua reductii : de la 3/4 la 1/2
- doua stuturi : cu filet exterior de 1/2
- doua coturi de 1/2
- una bucata teu
In filtrul de apa Atlas am introdus un filtru cu carbune activ,pe care l-am golit de carbune si l-am indesat bine cu Tetra Bioballs, o sa se intelega mai bine din poze cum a decurs toata treba:

|
 |
|
Am o problema cu Glossostigma si anume, stagneaza de vreo 2 saptamani si pe langa asta incepe sa se si usuce pe alocuri. :mad: ...parca si o parte din HZ da semne de ingalbenire si usacre.
Restul plantelor merg ok, chiar si Marsilea care inainte stagna acum si-a dat drumul si i merge bine.
Care ar putea fi problema cu ele ?! :smoke
P.S.nu ma intrebati de teste de apa pentru ca nu am facut niciodata in viata mea 
|
 |
|
|
 |
|
Arata frumos acvariul tau!...in ceea ce priveste Hz-ul va trebui sa fi tot cu foarfeca in el
|
 |
|
Ramirezi mei se inteleg foarte bine cu crevetii amano cat si cu cei red cherry, pui de red cherry n-am avut inca sa pot sa-ti spun ca, coeczista cu acestia...in general trebuie sa mergi pe principiul, ce nu le intra in gura nu-i intereseaza
Eu am combinatia asta de mai bine de una an, adica ramirezi + creveti si nu am avut nici o pierdere in randul crevetilor.
Daca vrei familie productiva iti recomand 1m+3f , daca nu, poti merge si pe varianta ta. Sa incerci sa cumperi ramirezii cat mai mititei pentru ca durata lor de viata e de aprox. 2 ani - 2 ani jumate si nu doar asta dar i poti acomoda de mici cu crevetii si astfel n-o sa ai probleme garntat 100%.
Bafta!
P.S. si acvariul tau e misto rau de tot
|
 |
|
O poza cu jungla de HZ  ...maine bag foarfeca in ea

|
 |
|
Planta pe care banuiesc ca o confunzi tu cu un Anubias este planta din stinga plantei din mijocul acvariului(Egeria Densa)?!...daca da!, este de fapt un Echinodorus (acum nu sti exact sa-ti zic si de care pentru ca nu se vede foarte bine in poza)
|
 |
|
Donez:
- Heteranthera Zosterifolia , 7-8 fire obtinute in urma coafarii
- Ludwigia Repens Rubin - 1 fir frumos
- Marsilea hirsuta - putina
Mai donez din lipsa de spatiu si o femela perfect sanatoasa de Ramirez Blue Geman avand 3-4 cm, care a si depus deja de 2 ori.

|
 |
|
Desigur 2X24W T5 ar fi cel mai indicat daca ai cum sa pui, te asigur ca din punct de vedere al luminii o sa poti creste ce planta vrei tu in acvariul ala...iar combinatia de neoane ce ti-as recomanda-o eu este Aqua-Medic Aqualine T5 Plant Grow pe spate iar in fata Aqua-Medic Aqualine T5 Reef White .
Mai departe faci cum crezi si cum poti. ;)
|
 |
|
N-am prea inteles ce inseamna "va fi umplut pana sus" ?!
In orice caz eu as alege T5 daca vrei sa ai un gazon frumos si des, problema e ca la tine lungimea acvariului e cam inconvenienta:
Tuburi T8 - Lungime (mm)
15W T8 - 438
18W T8 - 590
Tuburi T5 - Lungime (mm)
8W T5 - 300
24W T5 - 549
Bafta!
|
 |
|
Pare promitator proiectul si bine pus la punct
Asteptam sa-l vedem plantat si de ce nu si populat,desi mai trebuie sa treaca o buna bucata de vreme, asta in cazul in care filtru nu era deja ciclat si atunci se poate grabi considerabil popularea.
Bafta!
|
 |
|
Sa gasesti o pereche deja formata de EBR este foarte greu, deci cine e interesat de aceasta speciie sigur nu va sta de doua ori pe ganduri si i va lua acasa, desigur daca are si spatiu necersar.
Pacat ca nu am eu acces la ei, ca erau deja in acvariul propriu.
|
 |
|
|
 |
|
Ca plante de mijloc ce imi recomandati sa pun?!...inafara de blyxa 
|
 |
|
tarca.paul wrote:Se vede ca plantele sunt sanatoase! Se vad niste culori frumoase rau! Poti dezvolta putin cum ai adaugat cei 2x24W, si a doua intrebare, am inteles bine ca nu ai substrat fertilizant? numai bine si sa te bucuri de el, e reusit!
Multumesc.
1.Nu prea am inteles la ce se refera "dezvolta putin" ...Am cumparat un balast electronic de la Osram Balast 2 x 24-39W QTP5, i-am facut instalatia electrica si gata, am pus neoanele. :d...daca vrei mai multe detali te rog sa-mi spui mai explicit ce si cum s te ajut cu placere. ;)
2.Da, ai inteles bine, nu am substrat fertilizant, nu e decat nisip Dekoline Nero
rick wrote:sunt faine plantele tale iar micutul albastrel promite.
Merci ;)...pe micul albastrel il cheama Rodrighez...cineva in loc de Ramirez i-a zis Rodrichez la acestei specii si asa i-a si ramas numele  )
|
 |
|
|
 |
|
1.Da si eu am un Eheim AquaPro 80 si i-am modificat capacul, te pot ajuta cu orice informatie doresti, chiar si cu poze daca te ajuta! ;)
2.Nu ai cu ce sa inlocuiesti neoanele pentru instalatia nu duce mai mult de 2X18W sau 1X36W..daca vrei sa imbunatatesti lumina trebuie sa umbli putin la capac si sa maui pui un balast electronic 2X24W si daca nici asa nu te multumeste scoti instalatia cu care a venit initial capacul si o inlocuiesti tot cu un balast 2X24W.
|
 |
|