Message |
|
O poza cu jungla de HZ  ...maine bag foarfeca in ea

|
 |
|
Planta pe care banuiesc ca o confunzi tu cu un Anubias este planta din stinga plantei din mijocul acvariului(Egeria Densa)?!...daca da!, este de fapt un Echinodorus (acum nu sti exact sa-ti zic si de care pentru ca nu se vede foarte bine in poza)
|
 |
|
Donez:
- Heteranthera Zosterifolia , 7-8 fire obtinute in urma coafarii
- Ludwigia Repens Rubin - 1 fir frumos
- Marsilea hirsuta - putina
Mai donez din lipsa de spatiu si o femela perfect sanatoasa de Ramirez Blue Geman avand 3-4 cm, care a si depus deja de 2 ori.

|
 |
|
Desigur 2X24W T5 ar fi cel mai indicat daca ai cum sa pui, te asigur ca din punct de vedere al luminii o sa poti creste ce planta vrei tu in acvariul ala...iar combinatia de neoane ce ti-as recomanda-o eu este Aqua-Medic Aqualine T5 Plant Grow pe spate iar in fata Aqua-Medic Aqualine T5 Reef White .
Mai departe faci cum crezi si cum poti. ;)
|
 |
|
N-am prea inteles ce inseamna "va fi umplut pana sus" ?!
In orice caz eu as alege T5 daca vrei sa ai un gazon frumos si des, problema e ca la tine lungimea acvariului e cam inconvenienta:
Tuburi T8 - Lungime (mm)
15W T8 - 438
18W T8 - 590
Tuburi T5 - Lungime (mm)
8W T5 - 300
24W T5 - 549
Bafta!
|
 |
|
Pare promitator proiectul si bine pus la punct
Asteptam sa-l vedem plantat si de ce nu si populat,desi mai trebuie sa treaca o buna bucata de vreme, asta in cazul in care filtru nu era deja ciclat si atunci se poate grabi considerabil popularea.
Bafta!
|
 |
|
Sa gasesti o pereche deja formata de EBR este foarte greu, deci cine e interesat de aceasta speciie sigur nu va sta de doua ori pe ganduri si i va lua acasa, desigur daca are si spatiu necersar.
Pacat ca nu am eu acces la ei, ca erau deja in acvariul propriu.
|
 |
|
|
 |
|
Ca plante de mijloc ce imi recomandati sa pun?!...inafara de blyxa 
|
 |
|
tarca.paul wrote:Se vede ca plantele sunt sanatoase! Se vad niste culori frumoase rau! Poti dezvolta putin cum ai adaugat cei 2x24W, si a doua intrebare, am inteles bine ca nu ai substrat fertilizant? numai bine si sa te bucuri de el, e reusit!
Multumesc.
1.Nu prea am inteles la ce se refera "dezvolta putin" ...Am cumparat un balast electronic de la Osram Balast 2 x 24-39W QTP5, i-am facut instalatia electrica si gata, am pus neoanele. :d...daca vrei mai multe detali te rog sa-mi spui mai explicit ce si cum s te ajut cu placere. ;)
2.Da, ai inteles bine, nu am substrat fertilizant, nu e decat nisip Dekoline Nero
rick wrote:sunt faine plantele tale iar micutul albastrel promite.
Merci ;)...pe micul albastrel il cheama Rodrighez...cineva in loc de Ramirez i-a zis Rodrichez la acestei specii si asa i-a si ramas numele  )
|
 |
|
|
 |
|
1.Da si eu am un Eheim AquaPro 80 si i-am modificat capacul, te pot ajuta cu orice informatie doresti, chiar si cu poze daca te ajuta! ;)
2.Nu ai cu ce sa inlocuiesti neoanele pentru instalatia nu duce mai mult de 2X18W sau 1X36W..daca vrei sa imbunatatesti lumina trebuie sa umbli putin la capac si sa maui pui un balast electronic 2X24W si daca nici asa nu te multumeste scoti instalatia cu care a venit initial capacul si o inlocuiesti tot cu un balast 2X24W.
|
 |
|
De citit articole m-am saturat, am citit cam tot ce am gasit despre boala asta atat pe net cat si din carti acum vreo saptamana...Fireste ca nu am carbune activ doar am un acvariu plantat si fertilizez zilnic si daca as fi avut practic as fi fertilizat degeba , carbonul retine multe saruri si minerale iar apa devine saraca in ele.
Nu prea exista un tratament specific. Inca nu se stie exact ce declanseaza boala, ce agent patogen.
Pe mine ma interesa mai mult sa gasesc un leac mai putin costisitor(gen metronidazol pe care la-m si pus in parctica timp de 10 zile de acum in colo) si sfatul unora care practic au mai avut de-a face cu boala la ramirezi... substantele de la jbl si sera(mai sunt si alte firme si mai consacrate), probail or fi bune ele dar si pretul depaseste de 3-4 ori valoarea unui ramirez, vorbind aici strict din perspectiva economica.
Din cate m-am informat boala nu este transmisibila, in consecinta o sa-l las in acvariul comun si o sa incerc sa-l salvez "babeste" daca se poate. 
|
 |
|
puiutu wrote:Din proprie experienta(am inmultit si eu cateva serii de ramirezi) iti spun ca boala nu am reusit sa o tratez cu succes.
Sfatul meu e sa faci rost de alt ramirez, nu se trateaza cu metronidazol, e o carenta de minerale, iar remediul e mult mai scump ca pestele...
Ramirezul il am de un an si ceva, deci nu pot acum sa-l scot din acvariu si sa-l arunc...eu incerc sa-l tratez cat de cat si daca va muri asta e, o sa cumpar altul...sper doar sa nu se transmita si la ceilalti ramirezi din acvariu sau la alti pesti, daca cumva e transmisibila sau nu, habar n-am.
|
 |
|
Am un ramirez care prezinta boala "gauri in cap" si singurul lucru care il am la indemana este aceasta comprimata de 250 mg de metronidazol...din cate m-am consultat cu cineva, am ajuns la concluzia,ca la 10-12 g de mancare sa pun jumate de comprimata diluata in prealabil in apa distilata si apoi sa las mancarea sa se usuce bine si sa le-o administrez 5 pana la 10 zile, in functie de caz.
Ce parere aveti?!...sau ce tratament low cost mi-ati recomanda.
Va rog sa-mi explicati mura in gura, ca la tampiti pentru ca nu le am deloc cu astea si e mai bine sa nu va tot bat la cap cu intrebari stupide.
|
 |
|
Caut sa achizitionez un difuzor ceramic, doar in Cluj...astept oferte! :d
|
 |
|
Multumesc mult cred ca m-ai lamurit, dupamasa o sa ma apuc de treaba!
Inca odata, MULTUMESC!
O zi faina!
Bogdan
|
 |
|
|
 |
|
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine, pentru ca nu le prea am eu cu instalatiile electrice si nici cu cele electronice si as vrea sa-mi leg un Ballast Osram QTP5 2 X 24-39W T5 la doua neone de 24W si nu stiu exact cum...nu am inteles eu mare lucru din schema de pe ballast si nu as vrea sa fac vreo prostie si sa bag in priza ,sa faca boommmm  )
M-ar ajuta un desen mura in gura facut in paint sau in orice altceva, poze, video...orice, din care sa vad efectiv ce si cum.
P.S.daca ma poate ajuta un coleg din Cluj ar fi perfect, bine inteles contra cost 
|
 |
|
Mai are cineva Paradise fish - Macropodus opercularis?!...vreau sa-mi achizitionez un mascul si nu stiu pana la ce limita merge agresivitatea lui... :smoke
In acvariul in care vreau sa-l introduc mai am o pereche de ramirezi, neoni rosii si creveti amano.
Imi este teama sa nu se dea la neoni si la amano, am de ce sa-mi fac griji?! :smoke
|
 |
|