[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BBogdan
Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Message
picpalac wrote:acvariul plus mobilier,ultimul pret?


Standul s-a dat...acvariul nu se da fara capac = 350 lei, Dar daca vi tu dupa el la Aiud il las la 300, mai jos nu cobor.
Buna ziua,
vand urmatoarele:

Acvariu Eheim de 126 litrii brut.
- Dimensiuni: 80Lx35lx45h
- Capac original modificat : 2X18W T8, am mai adaugat 2X24W T5 (balast OSRAM Quicktronic T5 Electronic Ballast QTP5 2x24-39W), 2 reflectoare JBL Solar Reflect 55, tuburile de neon se dau cadou(2X24W Osram 880, 1X18W Osram Flura, 1X18 Sylvania GrowLux). Neoanele se aprind doua cate doua.
Pret acvariu + capac = 350 lei

-Filtru extern: TetraTec EX700 ( 3 sertare cu siporax, unul cu zeolit),am si buretii originali, furtune si Set admisie JBL Inset, spray bar , in stare perfecta de functionare.
Pret 250 lei cu materiale filtrante cu tot.

image image image

Numai bine!
Bogdan
Deocamdata nu dau acvariul fara capac.
De actualitate!
Buna ziua,
as dori sa cumpar un acvariu marin complet intre 100-140 litri.
Astept cu mare interes oferte.
Multumesc.
Buna ziua,vand:

Acvariu Eheim de 126 litrii brut.
- Dimensiuni: 80Lx35lx45h
- Capac original modificat : 2X18W T8, am mai adaugat 2X24W T5 (balast OSRAM Quicktronic T5 Electronic Ballast QTP5 2x24-39W), 2 reflectoare JBL Solar Reflect 55, tuburile de neon se dau cadou(2X24W Osram 880, 1X18W Osram Flura, 1X18 Sylvania GrowLux). Neoanele se aprind doua cate doua.
Pret acvariu + capac = 250 RON

image image image

Numai bine!
Bogdan
Multumesc...am sa tin cont pe viitor
In asteptarea finalei Champions League am tras 2-3 poze desi nu prea am cu ce ma lauda....acvariul merge deja de cateva luni fara CO2 (nu resusesc sa ajung nicium sa incarc butelia, firar ea sa fie), easy carbo m-a lasat si el si sa nu mai vorbesc de timpul acordat acestui acvariu pe care-l vad cam din doua in doua saptamani, cand il mai bibilesc asa putin.
Da vorba multa, saracia omului...asa ca, pozele:

image

image

image

image

image
Dupa cum spune si titlul, caut sa cumpar 10-20 de fire de Echinodorus Tenellus de la cineva care poate trimite si in tara prin posta, mai exact la Cluj.
Multumesc.
Cum spune si in titlu, caut sa cumpar cateva fire de Echinodorus tenellus numai in Cluj!
Multumesc.
Arata Dumnezeiesc, alt cuvant chiar nu gasesc sa-l descriu.
Felicitari, le meriti din plin!
Acvariu Eheim AquaPro80, 126 litrii brut.

- Dimensiuni: 80Lx35lx45h

- Lumina: 2X18W T8 Sylvania Grolux cu refelectoare JBL, 2x24W T5 Osram 880

- Filtru exteren: TetraTec EX700

- Filtru intern: Aquael Fan1

- Substrat: Nisip Dekoline Nero + putin JBL Manado la fund

- Fertilizare: Tropica Plant Nutrition+ liquid , Easy Life Ferro, Easy Life Carbo, PPS Pro

- Instalatie CO2 : butelie 1,5 litri Dennerle, reductor Dennerle, reactor extern DIY

- Fauna: 10 Neoni Rosii, 4 Scalari Silver ,2 Aymonieri Gold, 2 Otocinclus Affinis, creveti Amano si Red Cherry, iar ca melci Neritine

- Flora:Cryptocorune wendtii Brown si Tropica , Cryptocoryne Parva , Marsilea hirsuta , Microsorum pteropus ‘Narrow’ , Nymphaea lotus red , mai multe tipuri de Moss, etc...

Am lipsit cam mult de pe meleagurile forumului pentru ca in ultima perioada am lasat-o mai moale cu acvaristica din lipsa de timp.
Acvariul se prezinta astfel in conditiile in care nu mai are CO2 de cel putin 2 luni de zile si fertilizare mai precara:

image



Sunt deschis sugestiilor.
Salutare la toata lumea! :noroc
Am lipsit cam mult de pe meleagurile forumului pentru ca in ultima perioada am lasat-o mai moale cu acvaristica din lipsa de timp.
Acvariul se prezinta astfel in conditiile in care nu mai are CO2 de cel putin 2 luni de zile si fertilizare mai precara:

image



Sunt deschis sugestiilor. ;)
gengiskhan wrote:Pe mine nu m-ai convins.


Chestia e ca nu trebuie sa te conving pe tine, ci pe plante.
gengiskhan wrote:Pai... alea sunt valori mari de N si P? Era retorica intrebarea. Crede-ma (sau nu, e alegerea ta), nu sunt mari deloc. Mai ramane si K de luat in considerare, care are un rol enorm si direct in procesul de fotosinteza. Teste pentru asta sunt, dar sunt cam scumpe. Il putem doar estima tinand cont de cantitatea de fertilizant adaugata. Deci trebuie sa tii cont si de o posibila lipsa de potasiu.
nici nu am cum sa am la ce valoare de PO4 am

Iarasi, nu e deloc mult PO4 acolo. Nu zic ca e extrem de putin... zic ca nu e nici pe departe mult.
ar fi doar varianta osmoza inversa

Varianta pentru ce? In cazul in care problema plantelor este de la duritatea crescuta a apei... Cu CO2-ul nu vad ce legatura sa aibe, poti la fel de bine face aditie de CO2 si intr-o apa mai moale si intr-una mai dura.
Daca ai KH-ul chiar 12, adica daca testul ala e corect, atunci am indoieli ca o bula pe secunda e suficient. Te cred ca testul permanent e galben, dar tot am indoieli. Sa-ti spun de ce: eu la acvariu de 40 de litri brut bagam 2 - 3 bule pe secunda fara absolut nicio problema.

Si totusi... am o nelamurire. Tu spui ca plantele par sa nu o duca chiar bine si tu... intrerupi fertilizarea macro? Sau de fapt fertilizantii de la Tropica contin si macro. Dar totusi, cu aditia ta suplimentara de macro (PPSPro-ul), nu esti foarte multumit de cum arata plantele. Si atunci... de ce sa reduci fertilizarea? Niciodata o planta nu a mers prost pentru ca avea ce sa pape. In majoritatea cazurilor o planta merge prost pentru ca nu are ce sa pape suficient din fiecare element necesar. Parerea mea...


Eu mergeam putin pe varinata am apa prea tare si ph 6,9 care nu era o combinatie prea fericita si ideea era odata sa scad ph-ul si se putea face fie cu aditie de co2, fie cu apa distilata, fie apa de osmoza...in fine nu mai conteaza
Crede-ma ca co2 este suficient, depinde si cu ce dizolvi bula aia de co2 si la mine este dizolvata 100% grantez! co2 nu trebuie sa bagi ca nebun pentru ca ramane neconsumat deci bagi degeaba.
Poi reduc macro pentru ca am destul si nu are rost sa mai adug daca ramane neconsumat deasta opresc ferilizarea cu PPSPro.N-are sens sa mergi pe principiul lasa fie ca poate i se face foame si manaca
Si eu sunt de aceeasi parere, plantele merg prost cand nu au ce papa in principiu dar in cazul asta macro chiar au ce manca. ;)
petrutz2003 wrote:vad ca ai scalari mai nou
crevetii ce mai fac ?


Fac bine,multumesc. Deocamdata nu s-a dat in mare forta sclarii la ei si sa speram ca asa o sa ramana.

viulian wrote:Eu ma sperii cand vad acolo lista de iluminari samd caci mi-e greu sa fac grafice in minte pornind de la cifre.

Singurul suspect pe care il vad este Algexit - sigur are efect negativ si asupra plantelor asa ca nu as mai pune deloc. De asemenea, nu cred ca e nevoie de atata fertilizant cat pui tu ... As pastra schimbul de apa de 50% cum zici ca-l faci - dar manualul Dennerle imi recomanda (eu folosesc Dennerle) sa nu supradozez, caci plantele - spun ei - genereaza substante blocante care impiedica absorbtia nutrientilor daca nutrientii acestia au concentratii prea mari (nu mai tin minte, dar parca asta era ideea ?).

Ar mai fi si Fe-ul (am mai multa incredere in testul efectuat corect decat in presupuneri ).

GH=13 nu e o problema, si eu am la fel ... Ca sa scapi de green spot, cei de aici spun ca trebuie sa maresti PO4 cate putin.


Iluminatul l-am schimbat asa:
12-22 merg 2X18W Sylvania Grolux
15-19 merg 2X24W Osram 880
..deci am renuntat la puaza

In ceea ce priveste algexit, m-am gandit si la varaianta asta, si am intrebat in stanga si in dreapta dar mi s-a spus ca nu asta ar fi problema...o sa renunt sa mai pun si vedem ca doar nu ma costa nimic.
In ceea ce priveste dozarea am renuntat sa mai bag o perioada PPSPro pe langa Tropica+ .
Testul de fier este facut cat se poate de corect nu cred eu ca e prea corect ce indica, cu ajutorul lui Claudiu Truta le-am facut, care mi-a spus ca nu e asa concludent, in perioada cand fertiliza cu ada cand facea testul tot 0 i arata la fe, deci eronat ...da in fine n-are sens sa ne lanasam in teorii
cu green spot nu am probleme deloc, apar asa cateva puncte cum apare in orice acvariu, nici nu am cum sa am la ce valoare de PO4 am )

P.S.testele au fost facute folosind apa luata dimineata din acvariu inainte sa fertilizez si sa se aprinda lumina

Porcu wrote:
viulian wrote:Singurul suspect pe care il vad este Algexit

E o posibilitate foarte posibila si probabila , alaturi de Easy Carbo.


O sa renunt la el si vedem ce si cum.


gengiskhan wrote:A, acum mi-e mai clar. Deci nu spune nimic cum ca excesul de nutrienti ar inhiba cresterea, ci ca plantele secreta inhibitori. Asta ar putea sa fie adevarat... dar totusi schimburi de apa regulate se fac.

Acum mi-e clar.
Eram doar curios ce zice Dennerle acolo.

On topic, ai spus si tu, a spus si Preamaritu' mai sus despre Algexit. Si despre Easy Carbo.
@bogdivaio
Eu nu as folosi niciun fel de algicid in acvariu. Si nici Easy Carbo daca ai adaos de CO2 (scuze, am citit pe sarite topicul, nu stiu daca ai sau nu). Daca ai CO2, cum stai cu el? Dozezi suficient?
Eu sunt de parere ca ai carente acolo. Ori algicidul ala si-a facut de cap, ori ai carente. Gauri in frunze pot sa fie de la deficienta de potasiu, ingalbenirea si putrezirea frunzelor poate indica o deficienta de N si/sau P. Zic "poate" pentru ca e posibil sa fie si alte cauze.
Intr-un post anterior ai spus PO4=1,5. Poate mai cresti putin...

De algele verzi green spot si/sau green dust nu-ti fa prea multe griji. Ele sunt prezente in acvariile stabile si pot fi usor tinute in frau. Atata timp cat nu sunt deranjante de la o zi la alta, esti ok.

Mult succes!


Da am CO2, si bag o bula pe secunda ceea ce este arhisuficient testul permanent JBL e tot pe galben, luandu-ma dupa valoare Kh pe scala imi arata ca as avea 6,9 ph, de scazut nu am cum sa-l scad marind aditia de co2 pentru ca ar dauna vietuitoarelor, ar fi doar varianta osmoza inversa. :d
Am valorile mari de N Si P chiar nu cred ca trebuie sa le cresc mai mari, deasta am si renuntat sa mai adaug pe langa PPSPro, cum de altfel spune-am mai sus. :d
Probleme cu algele nu am, pentru ca nu am , ziceam ca am doar putin gsa pe sticla din fata, putin insemnad cateva punctulete care le curat la schimbul de apa, deci nu-mi fac griji. ;)
Am mai facut cateva teste cu ajutorul unui prieten iar valorile sunt urmatoarele:
NO3=30-35 mg/l
PO4=1,5
Fe= 0 ?! valoare nu are cum sa fie buna, e facut cu test JBL dedicat dar sunt convins 100% ca nu indica bine

Deci macro am pana peste cap...in continuare cred ca e de bai apa prea tare.
La multi ani tuturor!...va doresc un an nou mai bun, diferit sigur o sa fie :pp

Si acum sa revin la problema mea, acvariul merge cam prost de vreo luna jumate si nu reusesc nicicum sa-i dau de capat:
- am schimbat fertlizarea trecand pe Tropica liquid+ ...perioada de acolodare a plantelor a trecut de mult deci nu este efectul fertilizantului
- programul de iluminare este asa:
10-11 merg 2X18w
11-14 merg 2X18w + 2X24w
14-17 pauza
17-21 merg 2X18w + 2X24w
21-22 merg 2 X18w

Fertlizez zilnic:
4 ml Tropica - recomanda 10 ml saptamanal, deci eu deja aproape am triplat doza
3 ml PPS Pro - dozajul e facut 2 ml la 100litri
4ml Easy Carbo

...la schimbul de apa saptamanal,cand schimb cam 40-50% din apa ,folosesc 5 ml de EasyLife Algexit + 8 ml de Easy Life Fluid Filter Medium

Am facut doua teste, respectiv kh si gh:
apa din acvariu: Gh=13 ; Kh=12
apa de la robinet : Gh=12 ; Kh= 12
Probabil aici sunt problemele dar asta e apa, n-am ce face.
Tinand cont de valoare Kh-ului m-am uitat pe scala gradata de la testul permanent JBL care imi indica ca as avea undeva la 6,9 Ph-ul.

Cum ziceam plantele nu par s-o duca bine de loc, lotusul are toate frunzele gaurite, la hz i putrezesc varfurile iar funzele se inegresc, ludwigia rubin pierde frunze si se mai gauresc, staurogine la fel are funzele gaurite si galbene...majoritatea au culorile sterse ceea ce ai zice ca e deficit de micro(fier) desi tind sa cred ca nu asta e problema avand in vedere fertilizarea.
NU AM ALEGE!, decat asa foarte putin green spot pe gean care il curat saptamanal.

Mna astea fiind zise, cei de facut oameni buni?!, o idee, o parere, e bine venita! ;)

image
Multam fain Lofty pentru aceast theread extrem de folositor, cu ajutorul caruia am reusit si eu sa-mi rezolv problema la Tetrarec Ex700.
Vand o cioata de mopan! cioata a fost fiarta si curatata bine, deci se poate introduce direct in acvariu fara probleme!
Are aprox. 30 cm lungime(daca e pusa orizontal) sau inaltime (daca e pusa vertical).
Pret 20 de lei!

Poze cu ea aici:
https://picasaweb.google.com/109094953055003891986/Mopan

P.S.numai pentru cei din Cluj!
 
Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com