Message |
|
Acuma: scriu si eu ceva: ca tot sunt 'beat ranga'...
Manevra cu fruzele de ceai' este absolut corecta ca si efect imediat.
Cum: mm' afecteaza "frunzele de ceai", pestii: nu se stie. (pentru ca nu exista studii confirmate)
|
 |
|
Bayek wrote:Nu e bulibasa, dupa burta e piranda. Black mama
Piranda: este termenul corect. (se cunoaste dupe' text: nu locuiti in proximitatea etnicilor)
|
 |
|
Toti cetatenii: doresc eheimu' 1500...
Daca bag pe+/atasata si o galeata de 5L de substrat PRO nefolosit/sigilat/neciclat: nu intelege' cetateanul, sensul schimbului?
[(oricum: galeata de 5L, ar fi intrat: la bonus) (sa am pile la sefi)]
Sa bag' batu" pan' gard: fortez oleaca' textul.
|
 |
|
Dar: un schimb cu 1500Xl (pe care il aveti acolo) cu 2080, nu va coafeaza?
Echilibrez volumele de filtrare, in dulap...
Cu livrare la usa si preluare...
|
 |
|
In regula!
Mai iau si eu carasu' in mana. (asa este in acvaristica) 
|
 |
|
In regula!
Trebuie sa te uzi la manute putin...
Ridica 'autu' peste suprafata apei si vezi cat de lung este jetul.
Scoti buretele si reduci la jumate, cum a fost. (inainte de burete)
Se deduce clar. (sper sa nu am dreptate) 
|
 |
|
Samuel Austiacu' wrote: "Nu am facut nimic diferit de data asta la schimb,am adaugat doar un burete pe in-ul filtrului sa nu traga creveti."
|
 |
|
Orice burete pus pe tava': scade debitul. (implicit si valurirea)
|
 |
|
Toata "asta" se afla in imersie ?
Scuze ca intreb, pare ireal.
|
 |
|
Da, ce organizare acolo la rastel...
Sa dea buna maicuta sa fie rezolvata treaba asa... (fara alte abordari a situatiei)
Daca se intampla, (si buna maicuta nu executa recomandarea) trec Marti ori Miercuri si iau o proba de apa.
Se va vedea la microscopu' 'ala' ce misca pe acolo... [(a revenit betivu de chimist de la de'zalcool) (imi pare mie ca: abia asteapta sa: o ia' iara)]
|
 |
|
Fadds wrote:Ai ceva kg de peste acolo.
Par sa se inteleaga bine intre ei.
Pana incearca doi sa depuna si dupa aia mai vedem.
2-3 kile de ciortani, am sigur.  (nu stiu cat de bun este Pleco...)
Unul din Tiger-i, este deja cel mai lung din galeata. (si are 13-15 luni de viata)
Intrebarea ar fi: Se mai lungeste, la varsta asta?
Referitor la inmultire: deja sunt doi Tiger care se iau in gura cu 'ala' red...
Pana acum, nu au sarit solzi si nu sunt rani ori 'mardeli' violente...
Dar se preconizeaza.
Apreciind' cum se iau in gura, sunt doua femele si trei masculi.
Va ramane in bazin: Tigeru' baban si unul Red. (sexualitate alternativa... cum se poarta in vremile' noastre)
|
 |
|
|
 |
|
Rezultat: dupe' ~ o ora:
Se deduce: aia cu: se*ualitate alternativa si "altii" au fost curiosi... (de' centimetrii si debit)
|
 |
|
Spalatul prefiltrului la doua saptamani:
https://www.youtube.com/shorts/qCSvd7diqrk
Obseratie: le invart' ca pe zarurile de barbut'.
Si poza cu 'duda' :
Ca si recomandare practica: se vizualizeaza culoarea buretilor (pan' fantele plasticului) si se poate constata colmatarea. (ca la prefiltrele kinezesti) 
|
 |
|
Daca maine se face tulbure:
Tocmai au primit bacteriile, NO3 ori alti nutrienti din apa schimbata.
|
Daca nu a fost varsata o juma de galeata de mancare, nu ar avea cu ce sa se colmateze prefiltru.
Pare Bloom bacterian...
Ceva manca' bacteriile alea. (trebuie descoperit: CE?)
In principiu, cu aerare mai puternica si cu temperatura mai mare: se vor diviza mai rapid, pana crapa de foame.
|
 |
|
Confirm utilizarea spray-ului. (este pentru curatat... un fel de WD-40 pentru garnituri si spatiile intre garnitura-plastic de la filtrele acvariilor)
Am (inca) un Professionel 150 care a stat 8 ani in pod.
La 'asta' am dat "play" direct, sa vad daca merge... (lua aer masiv pe la garnitura capacului, dealtfel incepuse sa pise, imediat ce a fost umplut cu apa)
Am dat spray la garnitura si abia mai picura.
Vaselina, a facut treaba buna ca etanseitate dar: am stiut ca nu va dura... mai avea-m si garnitura pe raft.
Dar tot cu garnitura schimbata, am rezolvat treaba. (practic: sparay-ul nu a sigilat spatiile din jurul garniturii, atat de bine cum a facut-o vaselina)
|
 |
|
Off-topic: au fost bagati' 12 in bazin dedicat/biotop.
Singur, se inmulteste' mai greu...
|
 |
|
Ceva este schimbat in bazin... (schimbare care ii place/convine')
Am avut ceva" speciali din 'astia' care: dupa ce am pus substrat de nisip, erea' toti pe nisip la vedere'. (asta dupa ce: un an de zile, mai detecta-m cate unul cu lanterna)
Au aparut: inmultiti.  (scuze de coerenta textului)
|
 |
|
Nu trebuie atentie speciala.
Se adapteaza la mediu' si anotimp.
Este mai rezistent decat Scalarii.
Presupun: 471.
|
 |
|